Öststatsaktigt hardcore träning

Idag var det 7.30 nere vid bassängen som gällde. Vi riggde om bassängen till 50m bana och sedan körde vi igång. Dryga 1 och en halv timme simning, sprintrarna med headcoahc Petra och resten med Mike. Ganska lätt simning, mycket sparkar igen och hög intensitet på dem. Sedan var det raka spåret till fotbollsstadion som gällde varifrån vår lenkki började. Det var ca 30min joggingtur som följdes av 1 timmes gym. OJojoj så skönt jag kommer inte att kunna röra en endaste muskel imorgon aaah!!! Och som belöning efter puntti få man varje gång en nesquick kaakao-juoma, känns väldigt välförtjänt! Får se hur det går imorgon när jag och  Haley har privat undervisning i gymmet en timme före träning, sen blir det direkt simning + dry-land jag är så på gång med träning!!!! :)
Matte-Michael Jackson visar sig mer och mer vara en lustig typ.. hahaha

Monday's always monday

Nu har jag inlett andra skolveckan här på BGSU, samt första officiella träningspasset med hela gruppen. Börjar kännas lite som om jag har koll på läget, kurserna under kontroll (första matteförhöret var renn idag?!), träningen var jätte rolig! Vi hade halva bassängen under passet dvs endast 2 simmare per bana LYX! Så är vi uppdelade i sprintrar, medel-distansare samt distans och jag går udner kategorin medel-distansare (väälidgt otippat höhö..) Helgen hann vara och fara, jätte rolig helg! På lördag for alla "freshman" + två spohmores och shoppade lite utanför stan, ca 25minuter. Jag var i himmlen! Victoria's secret, Forever 21, Express...... så var det lunch vid Red Robin, SÅ typisk amerikansk restaurang som det bara går! Jag älskade inredgningen; väggarna var fyllda från golv till tak med plancher, tavlor, skyltar osv föreställande lite allt mellan himmel och jord. Så det var alltså inga problem med att få dagen att gå snabbt när man befann sig vid shoppingcentret. efter att ha kommit tillbaka till campus for jag och Stephanie på en lenkki "down-town" för att föra min Iphone på reparation, men GUD vad det är krångligt! Butiken kan inte göra någonting åt dej, eftersom Apple är så idiotiska med sina patenter och rättigheter, så jag msåte ta min telefon till närmaste Apple store som är ända i Ann Arbour, MICHIGAN!!! Helt aprumpa säger jag bara, jag blri så frustrerad!! Sedan var det utgång som gällde på kvällen, väldigt roligt. Nattmaten hämtades från Taco-bell och det var min första och sista gång som jag stoppar i mig sånt skräp, USH!
Söndagen var lååång, och skön!  Mycket läx läsande, skype med syster och mor, sen på kvällen var det "falcons sport-kick off", ett evenemang för alla universitetets atleter, vi var hela 430 stycken!!! Lite välkomsttal, sedan var det fotografering av "Falcon familjen", så fick vi atlet t-shirts, sen var det olika små tävlignar och spel med allihopa indelade i mindre grupper så att vi skulel lära känna varandra. Har aldrig känt mig så kort som när de mörkhyade basketbollsspelarna tornar upp sig framför mig, hjälp!
Måndag, Business Administraiton lektion, det är den enda kursen som jag faktiskt gillar, sen for jag till min "athletic-academic-advisor" och så hoppade jag av kvinnostudierna(tack och lov), så var det "study tables" (alla första årets student-athletes måste vara misnt 6timmar per vecka vid dessa utrymmen där det är meningen att man skall göra läxor och skolarbete, Paaaaaain, men bara bra egentligen så får man allt gjort! Så var det alltså träning som gällde. Vi fick alla våra saker (en påse fylld med bräde, pullboy, lättäre, räpylät, snorkel) samt vår puntti-t-shorta, tränigns simdräkt och simmössa. Sedan var vi i vattent lite över en timme, sedan hade vi dry-land ute på gräset och det var TUNGT! Känns så skönt att få börja träna riktigt ordentligt, ordenlgit! Men det känders dock inte så skönt att springa till matte-lektionen direkt efter träningen.... Lite bilder :)

First week of school, DONE!

Ja, denhär veckan har ju bara gått helt hiskeligt fort! Första skolveckan redan avklarad. Alla andra har gett sig ut i BG:s nattliv, men nörden erica har stannat hemma och gjort matteläxan och planerar nu på att hoppa i säng så småningom. Stephanie stannade hemma också som tur, så jag är inte enda nörden hehe. Några dagar sedan ajg uppdaterade senast, det ahr helt enkelt varit så mycket program hela tiden så jag har inte hunnit, tyvärr.. Jag ahr varit och simmat några av Petras träningspass (endast givna program, ingen coaching), riktigt roliga och utmanade pass, mycket undervatten och ganska hög intensitet hela tiden. Så har jag hunnit vara och spela kick-boll, varit och klättrat (vattentornet stil, briljerade med mina klätter apa armar), sett eldflugor, kollat på BGSU-Michigan fotbollsmatch, solat (och bränt mej haha), varit på lektioner, firat Allies födelsedag, varit på high-lighter party, gjort läxor, skrivit under ca 100000 dokument angende simning och regler( universitets idrott är så byråkratiskt här så det är inte klokt!), haft "rock-painting" med simmarna, dvs 20 st tjejjer och ca 15l målarfärg med andra ord har vi sprungit runt och kletat in varandra till otillkännelighet med målafärg. Tydligen en tradioton, ganska roligt! Sedan har jag fått den glada nyheten att kära syster och pappa komemr och hälsar på om ca en och en halv månad! Nu får denna uppdatering lov att duga, är så trött så jag håller på att falla ihop till en erica hög. Lite bilder och sen gonatt!

baby bunny

Idag har det varit en väldigt busy dag! Har bara sprunggit fram och tillbaka och inte riktit hunnit sätta mig ner en endaste gång. Dagen började för min del med en ltien morgonlenkki, jag sprang runt hela unviersitetsområdet med fotbollsplaner och allt inkluderat, tog ca lite över en dryg halvtimme. Sedan var det frukost, lektioner, skype med hettiplutten<3, simning, byråktrai?!, matte, dinner, läxor, sedan visades "Bridesmaids" gratis här så jag och Haley for och kikade, var helt kul film. Nu har det varit lite läxor ennu (helt galet har haft redan 2 förhör idag, fast det var bara andra dagen?!) men dom va som tur lätta och onödiga.. Nu vill jag bara gå och sova så tidigt som möjligt, de är möte med coacherna och simamrna imoron 7a.m, så tidig väckning!
Såg världens minsta och sötaste baby bunny skutta omkring på gräsmattorna ikväll, var bara helt enkelt tvungen att fota den!

!

Nu säger jag bara herregud! Min mattelärare är en mörkhyad man som går under namnet Michael Jackson (ganska kul jagvet), men hela vår klass satt som 20 frågetecken när lektionen började. Ingen förstod ett enda ord vad han sade, och ingen fattade en enda av hans konstiga krumelurer?! Och detta skall jag alltså syssla med 4 gånger i veckan ändå fram till jul, lycka till! :)

first day of school and first day in pool

Jag måste bara vråla ut ett HALLELUJAH!!!!! De finns en bastu vid bassängen!!!!! Jag tog ett glädjeskutt när jag såg den, HUH!
Idag var det alltså första skoldagen. VÄLDIGT annorlunda än vad man är van med. Storleken på klasserna varierar mellan en tjugo stycken till ca 100 elever. Jag hade ett möte med buisness-avdelningens chef och fick ändrat mitt huvidämne så nu är jag alltås  oficiellt intagen till College of Buisness, huvudämen troligvis international buisness eller entrepreneurship. Så jag måste alltså ta bort astronomin och international relations, så nu har jag istälelt Matte, Engelska, Women studies (?!) och Buisness administration. Men har dock matten på kvällarna alla dagar förutom fredag, ush!
Det var helt galet att gå omkring på campus idag, det bara kryllade av människor överallt! Och det är så annroludna än i finland. I gymnasiet om jag hade något ärende jag måste kolla upp gick jag upp till fjärde våningen och frågade Ulla eller Lena och tadaa allt var under kontroll. Här börjar det med att jag går in till buisness kontoret där så måste jag bestämma möte med chefen om en timme. Sen efter mötet måste jag gå till min athletic-academic advisor, ringa min tränare, printa ut nya grejjer, springa till 4 olika byggnader + gå till mina lektioner HUH! Men nu borde allt vara under kontroll förutom min hälsoförsäkring.
Alltså jag blir helt knäp på hur mycket alla äter här! Det är pizza över allt, allt är extra firterat och indränkt i 5lager ost. Limsa till varje måltid, jordnötssmör överallt, HJÄLP! Men nu måste jag dra iväg på matteklass, lägger upp lite bilder från rummet!

sista dagen

imorgon blir det skolstart för min del. Känns som om jag inte har varit i skola på hundra år åtminstone! Kan bli ganska intressant att se imorgon hur man lyckas orientera sig runt till de olika byggnaderna..
Idag ha de vari lite lugnare dag, mest hängt vid våra "doorms" (eller hur man nu skriver det). Så var vi över till Petras alla simmare, hade ett kort möte sen tillbaka till campuset. Alla har lite börjar förbereda sig inför skoolaaa ush då. Och nu på kvällen har vi varit och spelat lite basketboll med ett par killar som spelar bakset för skollaget dom var helt GALET bra.. Så fick jag glada nyhterna att Hetti&Pappa kommer och hälsar på i Oktober, jag måste renn börja planera aktiviteter!!! :) hahaha love

The Big B-DAY

Första amerikanske födelsedagen, började med grattis hälsningar 2 på natten av kära mamma,hetti o line, TACK! :) sedan var det american breakfast som gällde, bagels, peanutbutter, coffee and so on.. Sen har vi haft möten med våra grupper (alltså alla buisnessstuderanden hade ett möte, alla arkitet studernade ett osv.), sedan var det lunch. GUD! Jag kommer att bli fet, tyvärr.... Jag har alltså en måltidsplan som ser ut på följande sätt; med mitt kort får jag 10/vecka gå till nåt av "all you can eat" buféerna och den vi var till idag är ENORM! Pizza, pasta, sallad, brownies, nudlar, thailändskt, europeiskt, allt!!! Helt galet.. + att jag har 900 "Falcon dollars" på mitt kort vilket betyder att jag kan gå till nästan vilken butik eller kafe/restaurang på campuset och köpa vad jag vill. Jag kommer inte att gå hungrig i a lla fall. Nu börjar det ävl så småningom bli lite mera födelsedags firande som står på schema. Fick världens finaste armband av mamma&pappa&hetti redan! Och line jag lovade bilder, here it comes! ;) hups krångel me nätet, men bilderna komemr snart I promise!

Awesome friday!


Idag har helt enkelt varit precis en sån dag som ja ha förväntat mig att college sku vara (okej nästan, men jag ahr i alla fall fått otroligt många stereotypier ok förklarade) Hela förmiddagen hade jag International student orientation (ganska blä) , dom ahde till och emd förelsäningar om att akta sej för att om lärarna vill inleda sexuella relationer med eleverna så skall man akta sig. Aj påriktigt?
Idag ahr också varit den officiella inflyttnignsdagen för all Freshmen (första årets studeranden), så det har med andra ord varit ganska crazy around here när ca 4000 elever har flyttat in. Jag har träffat alla andra nya simamrtjejjer, vi bor alla 6 i rummen brevid varandra, jätte härliga typer! Vi var på en sväng via WallMarts , där jag shoppade i princip allt, som jag behövde till mitt rum, så nu är det fint här hos oss också, med en Audrey Hepburn tavla som kronan på verket. Man träffar så otroligt mycket intresanta och jättetrevliga männsikor hela tiden, hoppsan nu märker jag att de amerikanska superlativen redan har smittat av sig på mig. Nåja jag måste berätta mera senare för jag håller på att somna i sittande ställning, jag msåte ju spara lite krafter till imorgon, The big B-day!!! Onödiga 19 ....
Men , måste bara berätta om invigninen för alla oss freshmen! Den höll vid Perry Doig stadium (fotbollsarenan) där skolbandet  bestående av 250 musiker+ chearleaders, maskotar, drillflickor(eller vad det nu heter) uppträdde. Så amerikanskt. Och roligt. Sedan var det ordnade bussturer ut till ett shoppingcenter ca 5mintuer från campus där det var ordnat med massor av gratis mat, gratis produkter, fotograferingar, tävlingar, Dj, SKOJ!
Lite bilder bjuder jag på :)

roliga dagen

Idag har det varit en riktigt kanondag! Började med att jetlaggade rica vaknar 6.30 och kan inte sova mera, så ger hon sig ut på en liten joggintur runt campus. Där inspekterar hon b.la nybyggda enorma Stroth center gigantiskt mega stadio för basketboll matcher och liknande, fotboll stadion(den är enorm), golfbanan och mycket mera... Därefter blit det en morgonkaffe på starbucks. Sedan är det möte med international students, det blir en massa information om skolan, samt möte med akademiska advicors och så gör vi upp mitt nya schema. Eftersom jag är så sent ute (som alla andra utländska studeranden också är) + att jag måste ta i beaktande mina träningstider när jag gör upp mitt schema så finns det bara väldigt få kurser att välja mellan. Så detta komemr alltså jag att studera denna termin; Modern Astronomy, Intro to international relations, Economi and Women studies (hahahahahah javet).. Intresasnt blir det i alla fall skulle man ju tro..
Så har jag träffat några andra simamrtjejjer som jag åt lunch med, sedan har vi varit ute på ärenden ända sedan dess. Det började med att skaffa mitt BG1 ID (ett id kort som man måste ha med sig i princip hela tiden runtomkrign på unviersitetet), så skulle vi fixa något med mina matte-prov, sedan gav vi oss iväg på jakt efter en ny telefon åt mig. Detta var den emst omständiga proseduren jag har varit med om i mitt liv, men efter ca 1 timme i butiken så har jag nu ett nyt abonemang samt en iffe. Härligt! Sedan gick vi över till en restaurang var vi åt en supergod middag. Nu har jag och Allie varit i vårt rum i en par timmar, hon har packat upp och jag har gjort matteprov (gick inte så värst bra tyvärr....) och snart skall vi ge oss iväg på simamrtjejjernas "Thursday Girls Night out", japp de blir alltså flickornas utekväll heheh.. SAIJONARA!

Bowling Green State Unviersity

Jajja nu är jag här! Efter ca 8års prat, sisådär 1års förberdelser, mejl hit och dit, skype, försäkringar mm.... Flyget från Paris till Detroit tog ungefär en evighet + en timmes försening. Så mitt i den finska natten anlände jag alltså på eftermiddagen till USA, Coachen kom och plockade upp mig och kröde oss till henens hus i Toledo. Där hade hennes man gjort tacos åt oss, och hennes lilla 3åring sprang och gömde sig varje gång hon såg mig. Stora,skrämmande erica.... Sedan var det otroligt skönt att slänga sig ner i sängen och sova 11 timamr efter att ha vari vaken i 24.
Så idag har det alltså varit första riktiga dagen vid universitetet. Petra körde mig hit, där hade jag möte med kordinatorn för internationella studeranden, samt möte med min akademiska rådgivare och träff med alla andra internationella studeranden som var ca 60 stycken och nästan hälften asiater. Så har jag träffat Allie, min nya rumskompis hon flyttar in imrogon, men kom med några saker till vårt rum b.la 2 stora fläktar (hallelujah annars skulle jag ha smält redan) Så flyttade jag alltså in i vår pyttelillahytt. Första ögonkastet och min tanke var herreminjesus här ska jag bo. Men nu när Allie har lämnat lite saker hit, en soffa och kylskåp o liknande så känns de riktit mysig endå, jag tror jag komemr att trivas här. Sedan har jag varit och skrivit engelskaprov, och på intervju och på hälsoudnersökning. Nu väntar jag bara på att träffa en annan simmartjej som jag skall och äta middag med.
Det har med andra ord varit fullrulle på hela dan, man har inte riktigt hunnit förstå att man faktiskt är här. Ohio är precis som jag hade tänkt mig det, platt, fullt med majsfält och solrosor. Inga kossor har jag iallafatt sett till ännu. Men campusområdet är enormt, har inte hunnit vara och utforska det ännu, men det blir nog snart... Nu skall jag väl så småningom börja packa upp lite. Känns som om jag for iväg helt oförberedd, men hur kan jag vara de när jag ha vetat om det här så länge?? Det känns som om jag bara har packat väskan för en liten 2veckors semester, har glömt allt dit hem.. Nåmen allt som inte är unikt går att skaffa nytt. Nej nu börjar jag vara hungrig, mera uppdatering kommer det att bli senare! Saknar allihopa redan massor, kram!

destination:vasa-helsinki-paris-detroit!

Helsinki Vantaa Airport och här sitter jag och småsnyftar för mig själv. Att säga hejdå är aldrig lätt men det är det ju inte i för sig heller nån som har sagt att det är. Första etappen gick någotsånär smärtfritt, soluppgång ovanför molnen var otroligt vackert! Lite bagage drama utspelade sig dock hos familjen nieminen runt 5snåret när mitt handbagage väska gick sönder. Hoppsan nu är det boarding till nästa plan som gäller, but to be continued!

last friday

sista fredagen i Vasa på en långlång tid. Känns lite sorgligt att nästan allt jag gör är"sista gången", men äh vafan inte är det ju så att ja dör precis!  Igår firades kosntens natt och idag är det släktmiddag på strampen som gäller. Mysigt :)

villaliv vol. 2

på tisdag bar det ut till köklot igen. Ja tror aldrig att jag o joni sett ut som sådana frågetecken som när vi kommer från bastun in till stugan och plötsligt hittar middagen färdiglagad, uppdukat (halft uppäten), samt levande ljus och coca-cola i fin glaskanna på bordet. Va? va? Ingen fattar nånting och plötsligt hörs det fniss inifrån sängkammaren. Jomenvisst det är min 2 små hattifnattar som ha kört ut ända till köklot för att komma o överraska oss med tacos o dallas-bulla. Gulligaste pojkvännen och kompisar har nog jag :)

official countdown

.. has started now! Exakt 8 dagar kvar tills flyget far, hjälp! Sista minuten fjantigt byråkratistrunt finns ännu att fixas och allt borde förhoppnignsvis bli klart idag. Idag var de tre galna kusinerna ute på sjön i ösregn och stormvind. Galet roligt! De tyckte inte mommo....
så här ser systrarna ut ikväll

change of events

Nähäpp de blev inget villaliv för min del igår, utan kidnappning,hotdogs, champagne, uppblåsbara bananer, tårta och framförallt underbart sällskap istället. TACK!

Men nu idag blev det ändå villaliv som planerat, så otroligt skönt att bara koppla av och ta det lungt. Jag har upptäckt en ovanligt karaktärsdrag i mig själv, nämligen ett underligt kittel i mina fingertoppar som resulterar i ganska underliga och suspekta flätor i syster och kusins huvuden.

                                                                                        Goodnight, Ericahahaha, korvflätor

the first is always the first

Jag är en sådan person som i gott som alla lägen håller vad jag har lovat, så nu utför jag alltså mitt löfte om att börja blogga nu när jag skall åka iväg till USA. Det är nu mindre än 2 veckor till avfärd, 10 dagar mera exakt. Jag börjar ha nästan allt på klart, visum fixat, försäkringar på g, biljetterna bokade och accenten i skick (höhhö, eller så int).
Egentligen har jag inte så mycket att säga, ville bara få igång den här bloggen nu när jag ennu kommer ihåg. Som nästa på dagens schema blir det att packa min väska sen börjar det vara skepp ohoj med brudarna och destination Trosskär. Saturday perfection is what I'd call it.
Love, Erica

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0