Rainy Tuesday

Regn, regn, ösregn, duggren, blöttregn, grått regn, blåsigt regn... Ni förstår poängen. Hela dagen. Ush....
Julstämmningen återfanns endast för några korta mintuer idag när jag och Megan hämtade varsin kaffe vid Starbucks. Där är det alltid lika mysigt och julligt, men det var några korta minuter och därefter bar det iväg ut till regnet igen...
Tävlingarna börjar vara riktigt nära nu, bara 2 pass imorgon kvar + ett wake up swim på torsdag morgon sedan bär det iväg till Kenyon!

Happy Monday!

Idag var en av domdär dagarna som bara känns bra och roliga, och man är på bra humör helt enkelt. Trodde att morgonträningen skulle vara pain med tanke på att jag endast lyckades få ihop knappa 4 timmars sömn på natten, men det var relativt lätt träning, inget hårt egentligen. Så var vädret ganska sådär mysigt och varmt, och det kändes som om allt var bra helt enkelt! Så fortsatte det med en liten powernap och eftermiddagsträning. Och hjälp vilket pass! Jag hade nog inte förväntat mig något sådär hårt, men det gick ganska bra så int skall man väl klaga. det var faktiskt första gången jag simmade ett exakt likadant set som jag har gjort tidigare där hemma. Det var en ganska lång uppvärmning följt av en par uppvärmningsset, och sedan kom det första "main set" som var 40x50, 16 första på 45 och var 4 var fast, sedan följande 12 var 3 hårt och send off var 50, sedan 8 där varannan var hårt och 4 där alal var hårt. Efter dethär kom det ennu 2x (2x100 200 pace på 2min.) + dryland. Lite annorlunda "herkistely". Men imorgon får vi lite sovmorgon tackochlov, + att mian dagslektioner är inställda, + att jag har tid till massör imorgon, så tisdag kommer att bli en bra dag! Och så kom dessutom den huippu nyheten att jag fick helt überbra i mitt matteprov!!!! Perfekt! Hmm, klockan är inte ens halv 9 och jag överväger starkt att gå och sova....

Countdown started

Halloween, Thanksgiving, Chirstmas, American's love their holidays! Honsestly, I do too... Countdown till Chirstmas break har börjat, 19 dagar tills jag är hemma! Men så mycket som skall hinna hända här ennu fören jag åker till Finland... Till at börja med, vårt INVITE MEET nästa vecka, jag är otroligt taggad, det kommer att bli mega kul! Campuset har fyllt igen med alla 20 000 elever eller hur många vi nu är, sakta men säkert började folk bara strömma in på förmiddagen och så är vi plötsligt inte längre ensamma i våra dorms nåmera. Vi hade besök av en fladdermus i vår korridor igen idag. Polisen måste rycka ut igen haha. Löjligt.

once again back in BG

Torsdagen spenderades hos Allies Grandma, programmet bestod av mat, moovies och ja mat.. Det var kusiner, syskon och släktingar som kom och gick. En dag som ägnades åt att ta det riktigt lugnt helt enkelt. Sedan var det fredag, allies mamma&pappa tog med oss ut på brunch till en mysigt liten restaurang i Port Clinton. Efteråt tog jag och Allie en promenad downtown och längs med lake Eire, det var jätte fint! Och aldrig skulle man kunna tro att det snart är december med tanke på vädret! Lite iakttagelser; Amerikanerna går verkligen ALL OUT när det gäller holidays. det är pynt och dekorationer, parader, festivaler, tema-musik, banderoller.. ALLT! Det går knappt ens att föreställa sig hur det kommer att se ut ennu närmare jul, med tanke på att vissa hus redan nu ser ut... Galet! Det var på något sätt ganska skönt att komma tillbaka till BG endå, härligt att få lite omväxling, men det har börjat kännas ganska hemtrevligt här. Det är bara vi simmare i våra doorms, så det känns också ganska skönt. Träningen var inte alls tuff, vi hade dryland och så simmade vi alla tillsammans. V har börjat "mid-season" taper (herkistely) inför nästa helgs tävlingar, så alla träningar fram tills dess kommer att vara relativt lätta alltså. Och idag är det exakt 3 veckor tills jag kommer hem! Snart, snart snart!

Happy Thanksgiving

Frågan lyder; kan det bli mera amerikanskt än så här? Happy Thanksgiving everyone! Eller glad tacksägelse dag blir det ju faktiskt på svenska... Igår hade vi en lång, tung morgonträning (kanske målet var att se till så att alla hade plats för kalkon i magen?!) jag simmade mest ryggsim och det börjar gå riktigt bra nu faktiskt! Sedan efter träningen spurtade alla bort från the rec, slängde sina saker i bilarna och åkte HEM! Min underbara room mate Allie har bjudit hem mig till sitt, så det bar alltså iväg till oak harbour och port Clinton för vår del. Båda två städerna (eller stad är nu inte rätta ordet, town på engelska ) är små och supetsöta! Så på onsdag gjorde vi inte något annat än slappade på dagen; kollade film och tog det lugnt. Sedan for vi och simmade (ja vi måste träna fast vi fick ledigt), följt av en Thanksgiving dinner hos allies grandma. Det var kalkon, skinka, majs, pumpkinpie... Allt och lite till!och nu idag när det är den "riktiga dagen" så skall vi strax ge oss iväg till allies andra grandma för nästa Thanksgiving dinner :)

Tuesday

Idag har det ösregnat hela dagen här i BG, mindre mysigt. Hela cmapuset har tömts på bara några minuter känss det som, alla åker hem och firar thanksgiving. Simmarna, hockey, basket och jefu spelarna är kvar. Som vanligt då med andra ord. Men efter morgondagens morgonträning får vi simmare ledigt endå, och behöver inte vara tillbaka fören fredag eftermiddag! Jag är så glad att Allie har bjudit mig hem till sig, det skall bli så skönt att få fara till ett "hem", lite variation från det här campus livet. Inte så att jag inte trivs, men variation som sagt.
Mera thanksgiving turkey-updates kommer senare!

variation

Det kommer att bli intressant att se vad som händer i Kenyon om 2 veckor, när vi har vår "mid-seasons viktigaste tävlingar". Fick vet a mina grenar idag; 100 fritt, 200 fritt, 200 rygg och 400 medley, + 200free relay, 800free relay, 400 free relay (alla i A-laget) + 200IM relay B laget (jag skall simma 50fjäril, hmm intresant?!)
Vi fick speedos lzr idag som vi skall använda på tävlignarna, det var dom dräkterna som alla använde förra året som vi använder nu, sedan får vi nya dräkter till våra huvudtävlingar i mars. Speedo sponsrar tydligen vår skola, så helt okej med gratis simdräkter måst man väl säga?
Nu är det bara morgondagens ena träning och 2 lektioner som gäller, sedan är det THANKSGIVING BREAK! Underbart ! Jag ser så mycket fram emot att få fira en äkta, traditionell, amerikansk thanksgiving.

4 weeks left

nu är det söndagkväll igen, och en jätte kort skolvecka som väntar på mig. Det är skola endast mådnag och tisdag och sen är det Thanksgiving break! Skönt, skönt skönt!
Helgen var riktigt prima. Lördagens morgonträning var dock mycket tuffare än förväntat, det var inte någon recovery som gällde, utan vi bara forstatte som vanligt. Lördag eftermiddag hade jag också tid för ett bio besök, nyaste Twilight. Den var väl lite bättre än vad jag hade förväntat mig (hade inte förväntat mig alltför mycket...) men priset på biobiljetten var ju alldeles groteskt! löjligt billigt, 3 dollar!
Skön söndag som vanligt, sovmorgon, downtown lunch på Panera, lite matte, o sen bara relaxing. Perfekt söndag med andra ord!

BGSU-Akron

http://www.bgsufalcons.com/news/2011/11/18/WSWIM_1118110851.aspx
Det var Falcons mot the Zips som gällde idag, säsongens sista dual meet fören våra mid-season huvudtävlingar som är om 2 veckor. Akron hade en riktigt fin pool, det är dessutom där som vår Conference Meet kommer att vara i februari, våra huvudtävlingar alltså. Så det var kul att så simma i den bassängen en gång före, så man vet hurdan den är.
Jag gjorde väl helt ok ifrån mig, det blev en 2 plats i 200fritt på 1.55.3, säsongens näst bästa tid. Så blev det en 3plats i 500 fritt på 5.12 som också var säsongens näst bästa tid, vilket var ganska överraskande för det kändes inte alls bra. Överhuvudtaget så får man väl vara helt nöjd med de här resultatena i det här skedet av säsongen, mitt i tyngsta strenght-conditioning träning och allt. Nåja, inga ursäkter alla andra har det lika tufft och tungt också, men bara man själv vet hur det ligger till och vet när man skall prestera så då är läget under kontroll enligt min mening. Eller självklart skall man presetera hela tiden, men vi är ju trots allt bara människor...
I det stora hela slutade tävlingen i förlust för oss ändå, men som jag tidigare har sagt så är det till största delen simhoppet som tar alla poäng. Känns lite halv-surt att redan innan man har simmat första grenen veta att vi i princip "ger" 30 gratis poäng till motståndarna.
Något som jag tycker vore värt att fundera över i Finland och inom simning är poäng systemet som man har här i college-swimming. de 5 bästa simmarna får poäng för sina placeringar; 9 poäng till vinnaren, 4 till 2an, 3 till 3an, 2 till 4an och 1 till 5an. Varje skola får endast poäng för de 3 bästa simmarna. Om man införde något liknande på t.ex FM  skulle detta göra det möjligt att faktiskt utse "bästa föreningen", inte största föreningen?! Nåja, bara en liten synpunkt.
Det har varit en jätte tung,tung,tung dag, så skönt att vara tillbaka "här hemma" nu. Klockan är bara 10 och fredag kväll men det blir nog gonatt för min del som gäller nu! Tog några bilder på simhallen i Akron;

sköna torsdagar

Det var en lite mera "recovery" inspirerad träning idag, ingen tung simning, och vi sprang hälften mindre än vad vi brukade. Gymmet var endå som vanligt, tufft. Men resten av dagen har hittills varit sköön! I början av denhär terminen hade jag så otroligt mycket jag hela tiden skulle göra, skolan, tärnignar, läxor, prov, hjälp! Men nu har jag en massa med "extra tid" till att int rikgit göra någonting?! Har bara varit på min lektion idag, varit klart mian study-tables hours, lunchat med Brittany och Bom, och för tillfället har jag hela 2 timmar på mej att bara ta de lungt före min nästa lektion. Imorgon är det som sagt Akron som gäller, börjar vara lite smått på gång! Först kommer vi att ha wake-up swim 7.15, sedan åker bussen iväg 11.am och tävlingarna börjar klockan 4. Så det är alltså morgondagens program. Skulle känna mig redo att simma 200 fritt på nytt pers... får se imorgon!

what's going on?

Efter närmare eftertanke så slog det oss alla "freshies"; att vi har bara en knapp månad kvar av vår första termin som freshman at college! WHAT?! Har nästan ett halft år faktiskt gått så här löjligt fort? Och om exakt en månad, december den 16 infinner jag mig denna tid vid vasas flygfält, och hemma för lite julfirande. Helt otoligt! Snart är jag 50 år, sitter på min veranda, förhoppningsvis i sydfrankrike och smuttar på rosé och ser på solnedgången. Eller något annat som 50 åringar kan tänkas hitta på...
Nåja, halvvägs genom denna vecka redan! Hade ett otroligt fullspäckat schema igår, träning, skola, provläsning, träning, doktorbesök, lektion, extra hjälp med matte, städning SÖMN! Idag har varit en betydligt skönare dag, men började dock med en längre morgonträning. Main-set var 10x200 fritt send off 2:30, decend 1-4 och håll den farten 5-10. sedan 2 x50 easy följt av 10x100 fastest intervall sen off 1.30, med lättärit. Sådär helt passligr trevlig uppvärmning 6.00 på morgonen med andra ord. Och eftersom  vi hade två träningar igår för att simbassängen var stängd idag på eftermiddage på grund av någon sorts reparation, hade vi bara 30 mintuers dryland som vårt andra pass. Det satt riktigt bra. Så fick vi också reda på uppsättningen inför fredagens meet mot Akron. Jag skall simma 200 och 500 fritt, samt 200 free relay, vilket jag är helt nöjd med. Skulle vilja prova på 200 rygg så småningom också, men det blir väl först i januari då antar jag. Annars är jag redan jätte taggad på nästa vecka, för då är det Thanksgiving! Jag har blivit hembjuden till min rumskompis, och hon har lovat en riktigt äkta, traditionell amerikansk thanksgiving med b.la home-made pecan pie, turkey, pumpkinpie.... etc.... Det blir kul!

och..

jag ÖVERLEVDE!

?!

Ösregn, blixtar, åskan som låter som andra värdlskriget, tornadovarning. Mysigt att cykla iväg till mattelektionen så småningom...

"pain is weakness leaving the body"

Äntligen lördag, hela veckans träningar avklarade! Igår var det morgonträning på 50meters bana, hade ett längre frisims setti följd av 12x50 stroke with fins all out start på 55s. Helt okej. På eftermiddagen simamde vi alla tillsammans, då var det en ganska lång uppvärmning, sedan skulle vi simma 2 stafetter. 20x50 freevar första stafetten och lagen bestod av 2 personer. Så 10x50 all out per person. Så var det 200 easy följt av samma sak men stroke istället för free. Ganska tufft, men helt kul.
Efter träningen var det dags för basketbollsäsongs premiären för BG. Först var det tailgate för alla studernaden som ville utanför Storh center; gratis pide, t-shortor o sånt. Jätte bra match, och inte mindre bra att vi vann!
Så idag var det lifting+swim. Inte alltför tungt, men man känner alltid av i kroppen efter 6dagars träning i sträck utan vilodag, så nu sitter det helt bra med weeeekend! HAr inga speciella planer för resten av helgen. Campuset är ganska tomt nu när det var en 3dagars veckoslut så de flesta har åkt hem, och de flesta andra simmare åkte också hem efter morgontärnignen idag. För min del blir det väl mest att ta de lungt, kolla på filmer, kanske en liten shoppingrunda vem vet?
Lite basketboll pictures;

snö?

Ja, första snön kom idag?! Snacka om väderförändringar.... Eller snö och snö, det var såndär småa flingor som smalt direkt de nådde marken, men ändå.. Imorgon är det "Veterans Day" så ingen har lektioner, sköönt. Jag gillar alla dessa amerikanska högtider och helger...

-

20grader och sol?

Javisst, nu blev det plötsligt sommar här i BG igen, shorts och topp som gäller, blåsigt är det ändå, men en såndär ljummen skön sommarvind. Ja det här hade jag inte riktigt förväntat mig i november, men klagar gör jag inte! Fick det på klart att jag kommer hem 2 dagar tidigare till jul än vad det var planerat i början, härligt! Dagens bästa; hittade en salmiakki påse som jag hade glömt att jag hade. Mums.
Snart är det matte, sen bär det iväg till Perry Doit stadium där det är sista Jefu matchen för denhär säsongen (tror jag) som dessutom direktsänds på ESPN. GO falcons!

just got to love theese sundays

Har
haft en underbar söndag än en gång. Vaknade dock lite väl tidigt, 7.00 och kunde inte sova nåmer, hmm.. Men det var söndagsfrukost som gällde, lite städning och fixning i rummet, så for vi på Brittanys Jewelry show, följt av lunch, följ av lite shopping. Så lite study tables, sedan middag och nu börjar det väl vara dags för natten. Jag är så glad att jag gjorde beslutet att åka hit av alla ställen, jag trivs verkligen!

Falcons-EMU

IDag var det vår sista home meet på ett långt tag, nästa gång blir det först i januari. Det var dual meet mot Eastern Michigan som gällde. Simmade 2 säsongsbästa och personliga rekord (hmm, jag har ju simmat 200 och 100m fritt på yard bana så väldigt många gånger så.....) men 200 gick på 1.54.71 och 100 på 53.91, så helt okej. Så var det ennu 100 i stafetten som gällde, och där kom jag ner till 53.1. Men allt osm allt så förlorade vi i poäng ändå (tacka simhoppet.....) men en bra tävling var det, känns som om teamet hela tiden blir bättre och bättre. Det var roligt att simma lite annorlunda grenar också som omväxling!
Efter tävlingen hade precis alla andra någon och hälsade på, familj, pojkvänner, eller liknande, förutom jag och Brittanyn, så vi besätmde oss för att fara downtown på dinner till Panera. Annars har det inte hänt så speciellt mycket, vi var en sväng på hockeymatch, kollat på disneyfilmer..... Mysig lördag!

.. and it's weekend!

Den här veckan har faktiskt gått ovanligt trögt, men nu är det äntligen fredag! Morgonträning, en lektion och sedan var det LEDIGT! Så kom dagens höjdpunkt, skype med kära Moona, som jag inte har pratat med sen augusti. Skulle ha behövts mååånga långa timmar mera samtalstid för att ta igen 4månaders prat... Men en bra början! Och definitivt dagförgyllare! Så hade vi en lite lättare eftermiddagsträning eftersom vi har tävlingar imorgon. SImningen kändes ovanligt bra med tanke på att kroppen känns som om jag ahr blivit överkörd av en lastbil (efter gårdagens gym), så vi får hoppas att det betyder att jag simmar snabbt imorgon! Nu skall jag och Haley fara på hockeymatch sen blir det troligtvis bara lite kvällschills och tidigt i säng.
Så blir det BG mot Eastern Michigan imorgon! :)
http://www.bgsufalcons.com/news/2011/11/4/WSWIM_1104115701.aspx

Thursday

Klockan är halv tio på kvällen och jag är äntligen tillbaka i mitt rum, har fått sätta mig ner och njuta av en kopp te och blåbärsbagel. Det har varit en otroligt lång dag idag, har hänt massor med skojiga saker! Först inlddes morgonen med att min väckarklocka inte ringde, så jag vaknade 10 minuter fören jag skulle var vid bassängen. Men jag hann i tid! Var inte alltför hårt simpass, men hela resten av veckan kändes i kroppen så helt bra. Sen var det springning och gym. Torsdagsgymmet är mitt absoluta favorit!
Sen var bar det iväg till lektion, efte detta var det starbucks jultema kaffe ; gingerbreadlatte som gällde, MUMS! Sedan hade jag bokat frissa tid till en frisörsalong down-town. Blev positivt överraskad gånger 10! Salongen var jätte, fin och fräsh, personalen jätte trevlig och proffsig, priserna löjlgit låga, mysigt. Sedan har jag tillbringat en stor dela av dagen vid studytables där jag desperat har försökt räkna matte. Med måttlig framgång. Eftermiddagen slutade med att jag ansökte om en tutor, så troligtvis börjar jag med det nästa vecka då, får se med hurdana resultat.. Så var det night-class igen, och efter detta var det träff med CEO, studentföreningen som jag är med i. Vi var en 6 stycken som åkte iväg till LifeFormations , ett företag ägt av en föreläsare här på universitetet. Företaget sysslar med "animatronics", de gestaltar allt från människor, djur , till vulkaner och byggnade, som sedan används i alla möjliga ställen bland annat i Disney world. Häftigt och otroligt facinerande!
http://www.lifeformations.com/
En lång torsdag med andra ord, men alltid roligt när det händer saker. Imorgon är det bara träning och en lektion på schemat, sedan på lördagen är det home meet mot eastern michigan!

onsdag=bra dag

Dagen kunde ju i och för sig börjat bättre; första tanken när klockan ringer 5.40 är "NEEEEEEJ." och kanske några inte alltför vackra andra ord.. Andra tanken är "Nåja jag har tid att ta sova en stund på dagen". Morgonträningen var ganska hemsk, kändes sådär i kroppen som det alltid gör dagen efter gym, när man blir mer "limin" fö varje minut. Sen fick vi glada buskapet att vi skall få "team-shoes", adidas sponsrade, så inte helt fel! + troligtvis en adidas huppare också, alltid roligt att få nya saker...
Sen gick nu skoldagen som den gick, ingenting alltför spännande? Så hade vi eftermiddagsträningen som jag faktiskt gillade. Den var relativt tuff, men ända "makeable" so to say.. Inleddes med 5x200 warm up, sedan warm up set 3x (2x100free on 1.10, 2x50 free on 45, 2x100 non free on 1.20 2x50 non free on 50). Sedan hade jag och Drea vårt egna mid-distance main set som såg ut på följande vis; (allt frisim) 200, 100build-50 100%-50 90% on 2.30. 6x50 on 45 keep 29 pace. 5x100 free on 1.10, 10 sec extra rest, 6x50 on 50, faster than the first 6x50. 100easy. Sedan var det 8x125 on 1.30 with paddles followed by 100 easy. Till sist 5x200 rygg, 100build, 75 all out, 25 easy. send off 3.00. warm down.
Och bästa av allt på dagen var när jag fick se vad jag skall simma nu på klrdagens dual meet mot eastern michigan; 200fritt, 100fritt och stafett, HALLELUJAH! Jag hade redan börjat förbereda mig mentalt på en 1000 och 500 och något liknande men NEJ! Nåja, helgen räddad, allt väl nu är det lite michaeljackson matte som gäller!

pumpkin polo

Hade världens bästa eftermiddagsträning!Alla simmare plus tränare hade på sig sina halloweenkostymer till bassängen, så gick vi runt i hela "rec-center" och önskade alla happy halloween. Sedan var det dags att byta om till simdräkter, så hade vi "bita äpplet i bassängen tävling", gick ut på att 18 äpplen kastades i bassängen, vi skulle hoppa i och hugga tänderna i ett äpple och så snabbt som möjligt komma upp igen. Vrålkul haha. Sedan spelade vi lite vattenpolo, men istället för en boll hade vi en pumpa. Rekommenderas!
RSS 2.0