HALLELUJA!

Efter dryga 2 månader, några hundra dollar, ca tusen samtal till tech-support, samt apple-support, samt måånga besök till verizon-butiken, gissa vad?! JAG KAN SKICKA TEXTMEDDELANDEN! Amen.
Var ikväl på ett möte med en studentorganisation för alla som är intresserade av entreprenörskap, gillade verkligen mötet! Nåja nu ska ja äta lite morötter o sen gå o sova. Snart e de helg! :)

Överraskad!

Hjälp vilken överraskning det var igår kväll när jag var nere i laundry room och satte kläder i tumlaren, så börjar jag prata med en kille som är på samma uppdrag som jag. Komemr fram att jag är från Finland, och direkt kommer kommetaren "wooow, so do you like the Dudesons? Nån vet faktist nånting om lilla Finland?! Och kunskaperna bara fortsätter att flöda "soo, do you like Finnish music, HIM, the 69 Eyes and stuff like that"? Jag var nästan paralyserad av häpnad...
Hmm, behöver tydligen sponsorer för alla min tävlingar för denna säsong, någon som anmäler sitt intresse? Funraising for the Falcon swimteam, score points with your favorite falcon (er favorit skulle ju då i detta fall givetvis vara jag) Mera info om någon är intresserad,( rör sig om småa summor), intresseanmälnignar tas mycket gärna emot!
Roligt att finland känns igen av.. .dessa människor?!

seriously?

Ja, nu är jag då alltså inne på min tredje Iphone, som jag fick levererat idag. Gissa vad, jag kan inte ennu skicka sms?! Oj, det här är ju så trevligt, förslag på vem jag skall stämma? Vad jag skall göra? Ska jag bara, jaa ja vet faktist int vad ja ska göra....
Fick en så gullig kompimang idag, en flicka fråm min matteklass sken upp när hon såg mig och min väska och strålade " You always make me so happy with your pretty cloths and purse". Hihi
f

och dagarna bara går?!

Hjälp nu har nästan hela måndagen farit igen, vet inte vart dagarna bara flyger iväg? Vaknade av att det ösregnade, men det är ju alltså BG,Ohio, så detta betydde alltså att solsken och shortsväder efter 12tiden. Kändes otroligt skönt att få börja veckan med sovmorgon, och eftermiddagsträningen gick helt ok. Första gången sen jag kom hit som vi ahde ett lite mera "kelaus setti". Huvud-serien var 2x (4x300 send off 3.40 målet var att hålla 1.10 farts hundringar, föjt av en 600 fast.) Var och shoppade i helgen, hjälp varför har jag aldrig köpt underkläder från Victoria's secret förut, de är ju himmelsriket helt enkelt?! Hade dock en mindre insident med mitt visa electron kort, fungerar inte i låg-pris butiker och jag kunde inte ta ut pengar fårn automat heller, men i de dyarer butiekrna så valde de som tur(eller kanske int?!) att fungera. Nåväl, nu är det esse skrivningen som gäller, sedan säger jag gonatt!

....and weekend!

Lördagen har varit skön. Träning, brunch, baseballmatch, starbucks, chilling at the doorms, dinner, tie-down shirts, cold-stone ice-cream och nu the notebook.
Det finns så otroligt mågna fina, söta hus här överallt! Skulle bara vilja gå ner downtown och fota allihopa, men hopsan de har väl google-maps gjort redan..

rainy friday

Dagens lektioner är redan avklarade samt första tränignspasset. Har börjat ersätt lunch med brunch istället; pasta, sallad, franskisar,burgar vs. bagels, frukt, kaffe, gröt? LÄTT val. Så haar jag varit och pratat med min "academic advisor" om mina kurser till vårterminen. Eftersom jag är en "student-athlete" har jag den fördelen att jag får registrera mig före alla andra och chansen att jag får de kurser jag faktiskt vill ha och behöver är ca tusen gånger större än för en "vanlig" elev. Sitter som bäst vid starbucks och kikar på alla underliga,roliga,stora,små,kaffesugna amerikaner som går förbi. Väntar på det sista lasten med "recruits", skall vara värd åt en tjej från New Jersey denna helg. Petra lovade måndag morgon ledig åt oss ifall denna sista recruiting helg går lika bra som de föregående har gått (lätt), ah ser redan fram emot denna sovmorgon! Jag förstår inte vart dagarna bara flyger iväg, jag har så mycket att göra hela tiden, roliga och utmanande träningar, lektioner, massor med nya intressantta människor att träffa varje dag, nya amerikanska delikatesser att upptäcka, quidditch matcher(?!), mm... Så börjar vårt första "meet" att närma sig, och bäst av allt mindre än en månad tills kära syster och far komemr över till "the other side of the great sea"!!! Bland annat weekend in Chicago kommer att stå på schemat, ser så mycket framemot det! Så det är alltås ennu ett recruit weekend, sedan söndag blir de shopping för hela dagen! Ah, Victoria's secret I'm coming!!!

PAKET!

Hallejuhah! Efter dryga 2 veckors väntan har det efterlängtade paketet äntligen anlänt! Det var glädjeskrik, hurra rop, små lyckohopp när jag spurtade upp till mitt rum med paketet. Rena lyckan när jag plockade upp geisha, läkerol, korssat müsliknäckebröd, JENKKi... TACK! <3

p.s.

glömde att berätta om en .. intressant?! match/turnering som utspelade sig igår ute på ett av fotbollsfälten. Det var en dödsallvarlig "Quidditch" match på gång. Ja, ni läste rätt, quidditch. Vem fångar den gyllene kvicken först och vem blir nerknuffad från sin kvast. Spännande..

sköna söndagar

Jag bara älskar söndagar här i BG. (Nog för att jag älskar söndagar överlag) idag fick man sova länge, sen god sönddagsbrunch med bagels, jordgubbar, blåbär och kaffe. Sen åkte jag, Allie och Laina iväg och storhandlade till Wallmart, mest mat&sånt. Sen for vi till "the bookstore" där jag äntligen inhandlade mina första BGSU college huppare, fina som bara vad! Så fortsatte dagen sådär skönt, vi mötte upp med Brittney och for och solade en stund, så var det middag. En sväng down-town, sedan study tables och nu är det plötsligt kvällen! Sitter och lyssnar på skön fransk musik och myser i min gråa BG sweatshirt och äter morötter. AH, jag stortrivs!

Football Saturday

Äntnligen helg, hallelujah! Fredagen var ganska tuff, morgronträning, skola, det firades "constitution day" här så det var fullt med folk överallt, tal, uppklädda människor med portföljer, kampanjer etc... Så träffade vi våra nya recruits, denna helg har vi en tjej från florida som bor med mej och Allie. Eftermiddags träningen var den värsta träningen hittills, jag dog en död i kvadrat. Så gott som allt var under vatten, full speed och 10-15sekunder vila. Hemskt.
Efter detta gick jag och träffade vår "athletic trainer" för mina ben och fick domen "absolut noll tolerans för springning i åtminstone en vecka, + isning av benen varje dag åtminstone en gång". Blä, jag hatar det här! Nåmen hellre får jag benen i skick nu än att ha dem förstörda för hela säsongen.
Idag hade vi gym+simning, massor med roliga stafetter i slutet. SÅ var de dags för hela laget och recruits för team-brunch. Efter detta skyndade vi oss tillbaka till våra rum för ett snabbt klädombyte och så bar det iväg till BGSU football game! Denna match slutade tyvärr i förlust, men det var kul endå! Så stack de flesta av oss iväg till Panera för lunch. Där träffade vi några av skolans basketball players och deras recruit. Deras långt över 2 meter långa coach kom fram och introducerade sig till mig, och det här var en av de få gångerna i mitt liv när jag har känt mig kort! Nåja, nu är vi back at the doorms, får se vad vi hittar på. Mot kvällen åker vi ala iväg till Petras hus där vi blir bjudna på middag och tårta, sen fortsätter vi alla simmare till någon av de "upper-class mens" hus för lite team-activity troligtvis. Lite bilder--! 

HATA APPLE!

(pool lyx från igårkväll)
Fick äntligen igår en ny ihpoe rakt från kalifornien. Efter att ha synkroniserat den nya telefonen med itunes, cykalt till verizon butiken och aktiverat telefonen är jag äntligen redo att börja mina textningsorgier, MEN NEJ!!!!!  EN NY TELEFON OCH ÄNNU SAMMA PROBLEM JAG ÄR SÅ AAAARG!!!!
nåja, har varit en ganska tuff dag, sköna morgon tränignar (eller så skönt som de nu kan vara kl 6) med bara drills, teknik ,filmning av tekniker och liknande. Halvsov genom lektionerna, lunchade, så var det dags för kvällsträningen ganska tufft pass med 2 timmar simning, rygg och fritt betonat för min del och massor med undervattengrejjer, högt tempo och lite vila som földjes av ca 20 mintuer dry-land, mest magmuskler (six-pack snart kanske?)
Så masade jag mig iväg till mattelektionen, efter en timme är jag, trött, hungrig, jag fryser och har ont i hela kroppen + att det regnar. Mötte upp med Haley och Carmen för middag vid the Corillion. HAr lev tså hälsosamt hela veckan, men nu denna regniga onsdag satt det helt perfekt med en peanutbutter-cheeskake bit som efterrätt, mums!
Nu skippar jag allt vad läxor heter, skall slänga mig ner i soffan och kolla "Breakfast at Tiffany's". Love Audrey!

lovely tuesday

Idag har varit en jätte skön dag, Började med morgontärning som vanligt, tisdag och torsdagar är ju alltid sovmorgon när vi börjar först 7.30! Så var det lektion följd av salldslunch ute i solskenet, lite studytables och skype så var det helt enkelt dags för mig att bta till bikini och gå ut och multi-taska d.v.s powernappa i solstolen i 27graders värme. Brännan fixad, tröttheten botad=perfekt!
Sen var de en sväng via starbucks följd av matte som gällde. Vår lärare hade rättat hälften av proven renn och 4/12 var godkända. HOPPAS att jag är en av de godkända hehe.. Nu är det hot-tub yacuzzi night som gäller!

posteers!!

erica på postersale! Hela campuset var som galna när postersalen började idag kl9 och håller på till fredag. Jag pratade med försäljaren ett tag och hon hade varit till Finland! Helsingfors, Rovaniemi och Oulu (av alla ställen) ganska liten värld sist och slutligen .. VÄdret har tagit en helomvändnign och vi är nu uppe i ca 30 grader igen, skall strax kila iväg till träning sen börjar det jobbiga, mattelektion följd av min första tent, mellan 7.30 och 9 på kvällen, ush...

weekend

Denna helg har varit jätte hektisk, började med att vi hade 7stycken "recruits" som anlände på fredag förmiddag (recruits är alltså potentiella blivande studerande och simmare här i skolan, som kommer på officiella besök för att se ifall de vill komma hit och simma och studera). Hela laget hade lunch emd recruits och sedan var det vissa som visade dem runt på området , andra hade lektioner och jag for på läkarbesök för mitt öra. Så var det träning följd av middag med laget och recruiterna eller vad jag nu skall kalla dem. Så gjorde vi historia, den nya byggnaden "Stroh-center" hade sitt första evenemang, Womens volley-boll BGSU vs. Michigan state, och denna match var vi och såg på, och VI VANN!!! Jätte proffsigt spel, jättesnygg arena med stor en gigantisk bildskärm som visar alla hemmalagets spelare i tur och ordning, lite fakta osv.. Cheerleaders, dansflickor, maskotar.. så gott som allt fanns på plats!
Lördagen började med morgonträning, följd av brunch. Så for vi allihopa till ett av de äldre simmarnas hus där vi hade skoj, sedan for några av värdarna för recruits b.la jag då, in till stan med dem där det var en konst festival på gång "The Black swamp Art festival", massor med häftiga kosntutställnignar, tavlor som jag dreglade över (men lilla tusenlappen skulle man ha måsta punga ut med, njaa inte riktit min prisklass), så var det middag med tränarna. Efter detta var det dags för kvällens höjdpunkt, min första riktigta, amerikanska HAHAHA OJ en liten parentes sitter här i lung och ro och skriver,försöker börja gå och sova så småningom och så plötsligt hör man hur hela vår korridor gallskriker, dörrar smälls igen och alla bara vrålar, så kikar jag och allie ut ur vår dörr och så ser vi en livslevande galet stor fladdermus som svishar förbi vår dörr!! Hahaha, hela vår korridor var som galna, någon ringde polisen och vi blev nu tillsagda att gå till våra rum och stänga dörrarna.. ojoj så mycket stök för ingenting... Kvällens händelse haha...
Ja, men fortsättning på lördagen, jag var på en amerikansk fotbollsmatch, det var en helt vrålhäfitg upplevelse! Hela skolan hade vallfärdat till stadion, klädda i orange och brunt, skolans färger, krigåsmålning i ansiktet, rosetter i håret osv.. Stadion var nästan full, ca 25 000 åskådare på BGSU vs Wyoming. Själva spelet fattade jag ju inte så mycket av, men det var en jätte rolig upplevelse! Marcherande truppbandet som spelade på pausen, skolans armé avdelning springer in på planen och gör armhävningar, cheerleaders, flaggvävare (haha jagvet), fyrverkier, kanoner som skjuts ut varje gång BG gör touch-down... Det var häftigt !
Sen stack en del av oss iväg till Cold Stone för glass, så var det tillbaka till the doorms där vi bara umgicks, spelade spel, kolalde film och hade kul.
Nej nu är det natten  för mig, är så besivken tt jag inte hade nån kamera i helgen skulle ha vilat dela med mig av så många foton, men förhoppningsvis får jag min telefon snart!

p.s.

glömde säga: det var en elev som försökte ta självmord idag, hoppade från fjärde våningen i ett av husen! Han fördes till sjukhuset och får se vad som händer, det har varit fullt med poliser och tv här idag.. ush

I got tha swagga!

Hjälp vad dagen har gått snabbt! Morgonträning, frukost, lite läxläsning sedan bar det iväg till Business byggnaden där jag skulle jobba på ett grupparbete med några andra från min kurs. vi sitter i hallen och plötsligt kommer bara en gubbe framhoppande med 4 enorma perhe-pizza kartonger "Heey students, hope you wan't some pizza", slänger pizzan på bordet och sticker iväg. Jahapp och nu vet vi varför amerikanerna är feta.. Så borde jag ha skivit klart min uppsats efter detta, men de blev skype med kära mommo&moppa istället, tusen gånger bättre måste jag säga! Så rolgit att se er igen! Så hade jag lite hemlängtan efter att ha sagt hejdå till dem, så jag tröståt lite nötter och for till starbucks följd av matte lektion. Har min första tent redan på måndag, hjälp!
Efter matten var jag påväg till "The Oaks" för middag, när tre mörka tjejjer skannar mig från topp till tå och den ena utbrister "Yeeah I love your swagga" och just då kommer resten av simmartjejjerna och några basebollkillar, och alla börjar asflabba. Det är ungefär de mörkas bästa komplimang, något i stil med "diggar din stiil, you got it on" haha, trodde att man bara hörde det där uttrycket i Akons låtar men nej var fel.. visste inte att mina svart-vita H&M inköpta harembyxor var så speciella...
Har en pain-in-the-ass öroninflamation på gång, inte så bra kombo med simning...
Så fick jag äntligen sänt iväg min iphone på reparation, men komemr odck att vara utan telefon nu i ca en vecka, så tyvärr blir det inte så mycket bilduppdateringar.. Försöker uttrycka mig bildligt i text istället (höhö)

regnigt

Idag har varit en lite halvjobbig dag. Morgonträning klockan 6-kvart före 8 = totaalinen kuolema, när programmet var de tuffaste för hela veckan. Det har ösregnat här hela dagen, varit grått och trist, ganska svårt att föreställa sig att i helgen var det närmare 40 grader,svettigt värre och gassande solsken. Nåja hösten måste väl komma förr eller senare, hade dock hoppats på senare.... Har bara hunnit vara på lektioner, sen var det dags för träning igen och efter det raka spåret till matte. Fick glada nyhterna att ett paket lastat med finländska delikatesser är påväg, hallelujah!
Dagarna går så otroligt snabbt här, snart är det ju helg igen! På fredag anländer våra "recruits", jag skall vara värd åt en simmartjejj från Kalifornien som kommer för att kika på BGSU, får se vad detta skall bli till.......
Nu är det nyaste avsnittet av True Blood som gäller, sen gonatt!

back to basics

Så började vardagen igen, 7.30 morgonträning. Hade förväntat mig nån sorts tappo-treeni men hade ovanligt lätt pass, medley betonat i bassängen, sedan en halvtimmes lenkki plus en timmes gym. Så var det raka vägen till lektion som gällde och snabb lunch och starbucks så att jag skulle orka släpa mig till Study-tables där jag tillbringade ca 3 timamr med att försöka förminska mitt aldrig sinande läxberg. Lyckades till en viss del. Så hade jag en timme Michael Jackson matte, så var det middag och nu är jag så kaputt att jag skulle kunna kasta mig i säng, klockan e halv 9 hmmm...
Men 6a.m work-out tomorrow så de är väl kanske inte en alltför dum idé?

Team bonding weekend

Helgen har varit alldeles superrolig! Efter lördags morgonträningen var det brunch som gällde, sedan hade vi en par timmar på oss att packa, ta päikkärit och liknande.. Sedan var det dags för oss alla 6stycken Freshman att bli officiellt invigda till simlaget genom en traditionell, hemlig ceremoni/ritual. Kan tyvärr inte publicera innehållet för då vore ju traditionen inte längre hemlig ! Efter detta var alltså hela laget samlade, det blev en snabb dinner och sedan bar det iväg till Holland, Michigan! Resan tog ca 3 timmar och till sist var vi framme vid Sarah, en av lagkaptenernas hus. Där satt vi ute hela kvällen, åt sm'ears (crackers, choko, grillade marshmallows och crackers) och lärde känna varandra, och eftersom detta var en äkta hederlig sleep-over så följdes det ju såklart av filmkväll och till sist ligger alla avtuppade i källaren och sover. Söndagen var en av de roligaste dagarna jag har varit med om! Vi åkte ut till stranden av Lake Michigan och det var ett av de finaste ställen jag har varit på. 2 meters vågor som skvalpar mot klipporna, lång,vit sandstrand, gröna gräskullar, fyrtorn, fint! Går inte att jämföra med någonting jag har sett i Europa. Där tillbringade vi hela dagen, till största dels i vattnet, helt vrålkul att hoppa omkring i vågorna! Så hade vi en cook-out vid beachen; grillade hamppare, hodare och käkade cookies. Mot kvällen bar det av till Sarahs hus igen där vi åt middag och gick igenom alla i lagets mål för säsongen. Sedan var det dags att åka tillbaka till Ohio igen. Men team bondingen var inte slut för det inte, utan när vi slutligen anlände tillbaka till BG var det bara ett snabbt klädbyte som gällde och sedan ut till nattlivet där karaoke stod på schemat. En lyckad helg med andra ord! Nu är det en lite midnre matteläxa som jag har som nästa projekt att ta itu med.....
Lite bilder!

36

Ja nu ligger mätaren på 36 C, eller 96F om jag nu skall anpassa mig till de aktuella temperaturenheten... Svettigt värre, luftfuktigheten ligger på topp och alla människor jag möter är så där småglansiga och röd-rosa skimmrande i ansiktet. Skolan e klar för idag, sitter utanför starbucks och njuter av livet, väntar på Laina och Allie som är på lektion sen blir det lunch. Planerna för ikväll är ennu öppna, blir dock tärning på eftermiddagen, sedan en sväng "down-town" för att försöka fixa min telefon och så får vi se vad som händer. Just nu saknar jag knäckebröd och fett-fri mjölk så otroooligt! Jag förstår inte hur amerikanerna kan äta så som de gör! Frukost= pop-tards, Lunch=pizza, franskisar, hamburgare och måltidsdryck antingen limsa eller fruit-punch (gjorde första veckan misstaget att smaka på detta. Påminner om socker blandat med färgämne med lite extra socker och fägrämnen). Så fortsätter det med snacks, kanske en jordnöstsmörsmörgås eller lite chips? Middagen består av lite allt möjligt, kanske burritos och lite mera franskisar och givetvis efterrät; troligtvis brownies, cookies eller kanske en muffins eller två? Om det ännu finns rum för kvällsmat är det troligtvis nachos, crackers eller mera fruit-punch. Jag blir lite småmobabd när jag går omkring och gnagar på mina morötter...

35

Ja gassande sol och 35 grader celcius där ute är ju inte helt fel. Dagens träning kördes redan på morgonen, simning 7.30-9.15, sedan iväg till fotbollsstadion därifrån vi startade vår joggingtur som földjes av lite sprinter upp och ner på den ena av Bowling Greens 2 backar (båda två är dessutom konstgjorda, berättar väl lite om plattheten här runt om kring) sedan var det ännu en knapp timmes gym som gällde. Så har var det lektion och sen efterlängtad LUNCH! Så hann jag vilma runt lite på Campus fest , dvs alla de många hundra organisationerna här på campus hade egna bord och stationer på "the unviersity lawn" där de berättade om sin verksamhet, delade ut gratis gejjer, pennor, mat osv, han dock bara svinga därvia en kort stund. Så hann jag ligga ute lite i solen och läsa bok och njuta av livet. Dock en mindre svetttack efter ca 40 minuter så måste ge mig iväg till dusch och nu är det snart matte som gäller. Adios!

onsdag

Är så slut efter dagens tränignspass så jag orkar knappt skriva, ännu mindre orkar jag komma på någon fyndig rubrik. Det var ca 1 oc hen halv timem simning idag sen ut på fotbollsfältet för lite dry-land practise. Temot är hela tiden jätte snabbt och intensiteten höög! Ser fram emot helgen, hela simlaget skall åka ivg till någon ännu okänd plats för team-bonding. Enda vi vet är att vi ska ha med oss bikini, handuk, myskläder, 25 dollar + kanske lite extra pengar till glass. Låter lovande. Så är det ju skönt med lite amerikanska helger osm inte firas i Finland försåts, nämligen Labour day som gör att vi inte har någon undervisning och inte några tränignar på måndag, AH!
Jag älskar gymmet som atleterna här får använda, det är så nytt, stort, modernt,luftigt, välutrustat och de spelas bra musik på hög volym, perfekt!
Lite annorlunda kändes det också när jag sade till tränaren idag att jag börjar känna av ganska paha valpsjuka i mina båda ben, så fick jag bara order om att fara iväg till vårt lags "trainer" (typ rehabiliterare/vårdare/förhindrare av idrottsskador), satte mig på britsen och inom loppet av 2 minuter hade jag två gigantiska ispåsar fasttejpade på mina vader. Såg säkert roligt ut när jag klampade iväg med mina ispåsben tillbaka till rummena...
RSS 2.0