24 days..

til MAc's! Det blev en otroligt skön överaskning av coacherna när de gav oss måndagmorgon ledigt, så det finns väl inget bättre sätt än att börja veckan än med sovmorgon? Det blev microeconomics, så var det franska och yoga på schemat idag, så har jag också hunnit med massor av läxor och suplemental instructor session för food nutrition. plus träning såklart! Jag hade tydligen återhämtad mig helt bra från helgen, huvudsettet var 500 smooth, 2x250 negative split 3.00, 4x125 IM 1.45, 100 easy, 300 pull buil, 4x200 best average 2.20 (höll 2.05 helt lätt) 4x125IM 1.45. Så kändes helt bra efteråt.
Det blir bara varmare och varmare, imorgon skall det vara just över 10 grader, så inte kan man nu klaga "this is like summer in Finland", almost.... Har på känn att denhär veckan kommer att gå snabbt! Och så plötsligt kommer det at vara lördag och destination Cleveland!

Last dual meet, check!

Det var alltså sista dual meet för hela säsongen. Gick tyvärr raka motsatsen till igår, såsongssämsta i båda mina grenar haha. Nåja, det har väl sina orsaker... NU är det bara 27 dagar kvar till MAC's! Så tapering börjar snart, och som en perfekt liten present gav Petra oss måndag morgon ledigt; underbart! 200 fritt gick ännu sämre än i Buffalo, trodde de va omöjligt.. Och 200rygg var som ett skämt, ca 10 sekunder från pers.. men stafetten gick i och för sig helt okej antar jag. I början av tävlingen firade vi våra "seniors" . VI hade gjort plancher, köpt presenter och dekorerat simhallen. Före tävlingarna började presenterades alla seniors och de "leddes" av sina föräldrar till "prisutdelningen" eller vad man nu skall kalla det. De var fint! Alla var jätte glada och stämninge på topp, tyvärr slutade tävlingne med flopp, men vad kan man... Efter tävlingen var det dags för "falcon dinner", allas familjer stannadw för middag, och så fick vi helt udnerbara goodiebags av lainas föräldrar, falcontastic!

Jaaaaaaah, VICTORY

Voitto, Vinst, Le victoire, Utklassning, Murskavoitto ; med andra ord, vi vann! Känns bra, två säsongsbästa sim belv det för min del, (nog för att min 100 rygg inte var så mycket att skryta över men endå...) 4 placering och 1.00.9 (samma som jag startar i 200,nåja) o sen första plats i 500 fritt me 5.10. Vi vann med en riktigt stor marginal, fast Youngstown hade ett diving team och allt. (Hmm, dom hör inte till vår conference, och är itne å särkskilt bra lag, men STRUNT SAMMA, voitto är alltid voitto o de känns bra!) Nu gäller det bara att ladda om inför imorgon, vår sista hemma tävling; BG mot Miami, kommer att bli tufft! Så firar vi också senior night, dvs vårt lags "seniors" sista tävling i hemma bassängen, vi kommer att uppmärksamma dom med blommor och presenter och några små tal och sådant :)
SÅ har det varit värsta julafton idag! Först secret swimmer present påse, sedan goodie-bags efter tävlingen, och så hade Carmens mamma skickat henne ett paket o så hade hon lagt till små valentine presenter till oss "freshies", så gulligt! 

Youngstown today

Näst sista hemmatävlingen idag! Bg mot youngstown, tummen upp! 100 rygg, 500 fritt o 200free relay som gäller! Gäller bara att överleva microeconomics o franska timmen först, svårt när man bara vill fa o sim haha...

whazzup

Igår va de värsta quattro stagioni här i bg, det var varmt o somrigt, PANG plötsligt ösregn och svinkallt, sen lite tö, sen lite vind, sen MASSOR me vind, sen milt igen, global warming?

Normi tisdag, träning, skola, lunch, starbucks o tables o nu ska ja iväg på massage, gud va skönt!

På måndag kommer MTV MADE hit till bg för auditions! HAH, månne man ska ställa upp" please I wanna be made to a.. eeeuh.. förslag?"

Unusual

Ovanligt fin dag i bg idag! Solen skiner, morgonkaffet smakade gott, träningen gick riktigt bra för att vara måndag morgon och jag ser fram emot resten av dagen, yaaaay! Yogan speciellt....

and back again

Tyvärr blev det inga superhuippu resultat från Buffalo, men coahcerna sade att bra prestationer med tanke på var i säsongen vi är träningsmässigt. Men det var kul att tävla igen, det blir ännu 2 hemma tävlingar nu inkommande helg, sedan är det bara några veckor kvar till MAC's. Söndagen har varit skön, så som alla söndagar här för det mesta är. Traditionella Panera lunchen, piercing till Laina, for och simmade lite, study tables, middag, for vi och spelade lite piano (finns massor med små music rooms nere på första våningen. vi hittade en mystisk orgel/piano från något suspekt årtionde som hade ett "magic chord" ,cooolt haha)..  Har också hunnit kolla halva filmen "Roman holiday" med absoluta favoriten Audrey Hepburn, svartvita filmer är så underbara!
Blev nu inte så lång uppdatering som jag hade planerat, men försöker med lite mera bilder istället;

Buffalo we are here!

Efter en ca 5 och en halv timmes lång bussresa har vi anlänt till Buffalo, New York, efter ett stopp vid crackel barrel för dinner . (En gammaldags countrystore/restaurang). Fredagen har gått otroligt snabbt endå, och imorgon blir det bara att cruch buffalo helt enkelt!

wrap it up

imorgon bär det iväg till Buffalo ,200 fritt, 200 rygg och 50 fritt i stafetten står på schemat! Blir en lååång väg... Nåja kul blir det säkert! :) Vi har lottat ut " secret swimmer sisters" inom laget, så alla har en person i laget som man skall köpa en liten present till till varje tävling (något smått bara, typ en gatorde eller liknande) och sen till MAC nån liten större grej :) skojigt med hemliga presenter :)

tuggummimania

Har storkonsumerat jenkki idag, men som tur har jag ennu ett ganska stort lager kvar... JAg har fått massor med saker gjorda idag, träningar, lektioner, lunch och en hel hög med läxor så nu är hela resten av kvällen ledig, skönt! Imorgon borde vi få veta helgens grenar, jag hoppas på 100 och 200 rygg och kanske nån frisim, inte så stor skillnad vilken. Nu är det bara 6 veckor till mac's, så småningom börjar tapering!!! skall bli kul. och om en och en hav månad kommer det besök från finland! så snart så snart!

MLK day

Veckan inleds skönt med en helgdag (fullständigt älskar alla dessa amerikanska helgdagar), så Martin Luther King Day firades alltså idag vilket betydde morgonträning en timme senare (sovmorgon ända till 6.50!!!), inga lektioner och en helt enkelt mjukstart in på nya veckan. På dagen hjälpte hela simlaget till med att göra filtar i en dryg timme, filtarna skulle ges till åt hemlösa i Toledo. Alla idrottare, och de flesta sororitys och fraternitys och andra organisationer deltog som voläntärer. Annars har dagen inte innehållit något speciellt, 2 bra träningspass, lite förberedelser inför veckan och det är nu i stort sett allt. Helgen var kul, söndagen spenderades b.la i kyrka (måste checka in varför så många amerikaner är så aktiva kyrkobesökare), den numera nästan traditionella Panera lunchen (nam), och så blev det ett besök till Franklin Mall med Bom, och filmkväll; en huippu söndag med andra ord!

Nu blir det nyaste gossip girl avsnittet som gäller som avrundning på kvällen!

Weekend

Första skolveckan in i vårterminen är avklarad! Nu är det långhelg som gäller med måndag ledigt ( tack Martin Luther king day!) idag har det snöat här i bg och blåst som bara vad! De flesta har varit någorlunda vettiga och klätt sej efter väder, men givetvis så finns de ju alltid domdär några stycken som vandrar omkring i tshirt, shorts och fliflops oavsett minusgrader och snöstorm... Vi har 3 stycken recruits här denhär helgen, jättesnälla tjejer :) nästa helg är det dags för vår sista borta tävling före conference meet, vi åker lite längre den här gången nämligen till Buffalo, new york, som är ca 6 timmar härifrån. Hörde att de har en jätte fin simhall där, så de e ju alltid bra :)

feels good

Jag är så glad över mina kurser i denhär terminen! Franskatimmarna hinner knappt börja fören de redan är över och jag besviket suckar för att jag måste fara till nästa lektion (ganska nördvarning jag vet, men så kan det gå..) sedan kommer jag på att min nästa lektion är yoga, och då förgylls mina måndagar och onsdagar till hundra procent! 50 minuter strechning, avslappning, djupa muskelövningar, elastiska muskelövningar och flexibilitet, I love it! Min ekonomi kurs började idag med en predikan om hur bra det är med kapitalism och varför vi alla borde vara kapitalister för att lyckas.. Hmm.... Nåja.

Träningarna har gått otroligt dåligt nu på sista tiden, jag bara guppar och flyter, så på morgonträningen idag fick jag mitt eget set av mike som jag skulle simma för att försöka se om det hjälper min "crappighet". Tydligen var det ganska framgångsrikt eftersom jag nu i eftermiddag simmade säsongbästa splits på 50:or, 75:or och en 100 rygg. På väg uppåt med andra ord!

Det känns så underligt att inte ha några night-classes i denna termin, jag vet knappt vad jag ska göra på kvällarna när jag inte längra måste drisha iväg till de förfärliga matte lektionerna. UNDERBART! Längtar dock tillbaka till Florida och solen... Men det blir en ny resa dit nu jätte snart igen med kära familjen <3

Spring semester

Andra terminen som freshman at BGSU har officiellt inletts idag. Jag har helt jätteroliga kurser i den här terminen, började måndagen med morgonträning, microeconomics, fortsatte med mumsig lunch och starbucks, så var det dags för franska, följt av yoga och rakt till eftermiddagsträningen. Mike sade att "we're not doing anything hard, just som decending stuff". Hmmm. Det rådde lite delade åsikter om den kommentaren. Men fick en ganska bra backstroke träning för idag endå, tvåhundringar, hundringar och femtior med typ ingen vila och hårt, så ganska bra tider. Min yogakurs verkar helt awesome! Kommer att hjälpa simningen också ganska mycket har jag på känn, med breahtcontroll, rörlighet, inre muskler, flexibilitet osv.. I like it! Franska kursen verkar också riktigt lovande, läraren är en nätt liten fransyska vars engelskakunskaper är ganska begränsade, så det är bara francais som gäller!

Det känns så skönt att inte ha några nigh-classes, jag har plötsligt alla kvällar lediga och en massa tid?! LJUVLIGT! Denna termin verkar lovande... OCH 44 DAGAR till MAC's! It's getting closer....!

and here we go again

Nu är jag tillbaka i BG igen, Florida var helt underbart! Helgen här har varit riktigt lugn och skön, och snart blir det biobesök med några av tjejjerna. Imorgon börjar en ny termin igen, och bara 45 dagar kvar till MAC's! Helt galet!

Last night in Florida

Näst sista dagen här i Florida har varit underbar! Morongträningen var relativt tuff, mycket hårt och restistance stuff + dryland. Sedan bar det iväg till Hollywood Beach med hela gänget. Beachvolley, icecoffee, sol, strand, strand, strand, palmer, hav, båtar... SKÖNT! Och så på kvällsträningen under stjärnorna hade vi en till quality practise, d.v.s massor med sprint och all out, och för första gångnen på hela lägret kan jag säga att det gick riktigt bra! kul. :) Har varit så otroligt skönt här i Florida, känns inte så lockande nu att åka tillbaka till bg och börja ny termin och snö och slask urk.. Nåja, skall pssa på och njuta ennu imorgon!

Sunnyday=funnyday

Idag var det något varmare igen, sköönt! På dagen åkte vi iväg till St. Andrews High school där vi hade en träning med Michigan State Unviersity. Poolen där var fin, och mihigantjejjerna var jätte trevliga. Huvud set var 6x4x50 fastest average (dvs all out) på 1 min, sedan simmade vi en massa stafetter i slutet, som var kul. Så var det också så att en av tjejerna från mitt lag hade födelsedag idag, så vi åkte hela laget till en jättemysig italiensk restaurang för födelsedag middag. Jätte rolig dag och kväll, och megaroliga nyheterna att kära familjen kommer på besök till våren, och det blir en vecka i Florida då igen!!!

Chilling and relaxing in Pembroke Pines

Idag har det varit lite sämre väder, kring en 15 grader och ganska vindigt. Floridaprimadonnorna som tränar samtidigt som oss fick sitt eftermiddagspass avbokat p.ga. vädret. Vilka töntar. Idag har vi inte gjort så värst mycket, morgonträning och dry-land, sedan har vi bara tagit det lugnt vid hotellet på dagen, så var det kvällsträning. Ganska häftigt på morgonen när det plötsligt flyger örnar och pelikaner över en när man simmar ryggsim... Inte varje dag precis. Imorgon skall vi ha någon sorts tävling/träning mot Michigan State University som också är här på läger, så det blir säkert kul!

Fort Lauderdale

Soligt och skönt ända från morgonen. Efter träningen bar det driekt iväg till Fort Lauderdale. Där åkte ca hälften av oss på snorkling utflykt medan resten gick till stranden. Snorklingen var jätte häftig, vi åkte ut med en liten båt ca 45mintuer från hamnen, sedan var vi vid ett korallrev och snorklade i ca 1 timme, och sedan åkte vi tillbaka. SÅ fint! Och husen som vid såg på vår väg fram och tillbaka till korallreven var helt otroliga också! Bara en massa kändisars lyxvillor (Al Pacinos o liknande) , otroliga båtar mm...

Kick-ass practice in the sun

Dagen har gått helt i träningens och solens tecken. På morgonen körde vi långt pass med dryga 2 timmars simning på lång bana ute i gassande sol, direkt följt av dry-land vid poolen i ungefär 28grader värme. TUNGT! På dagen gjorde vi itne så himla mycket, chillade vid hotellpoolen och bara tog det lungt. Sedan var det dags för kvällsträning "quality practise" det vill säga mycket, all out from the blocks. Och jag kan nu inte säga att det gick särskilt bra. För någon. Tyvärr. Men, imorogn är en ny dag, det gäller att ladda med energi och sova. Vi har blivit lovade recovery practice till imorogn morgon, sedan bär det iväg till Fort Lauderdale för en snorkelutflykt, skall bli helt jätte skoj! 

Happy New Year from Pembroke Pines!

Gott nytt år! Eller i Finland har det nu hunnit vara 2012 redan i 6 timmar men här är det ennu 2011 i en halvtimme till. Florida är helt underbart! Idag ca 26 grader, stek vid hotellpoolen, 3 timmars träning vid utebassängen, dinner vid någon restaurang/lantbutik, megagott! Sedan firades det nya året in med bubbel, jordgubbar och lite glitter vid hottuben.
RSS 2.0