Black Friday

Happy Thanksgiving allhopa! Jag åkte hem med Allie till Oak Harbor efter onsdagens eftermiddagsträning. Torsdagen var thanksgiving, och vi inledde dagen emd en joggingtur och dryland ute i 17graders värme och solsken, alldeles underbart! Så efteråt for vi till hennes granny, där hela släkten var samlad för thanskgiving dinner som bestod av de traditionella delikatesserna; turkey, swttpotatoes with pecans, stuffing, rolls, apple sauce, och liknande.. Och så givetvis dessert; pecan pie, pumkin pie, mudpudding.. Mums, vi rullade hem efteråt..
 
Så kom fredag; Black Friday. Här i Amerika har man en liten lustig tradition; fredagen efter thanksgiving är det årets galnaste rea dag i alla butiker runtom i hela landet! Och det underligaste av allt, de öppnar mitt i natte, vissa butiker öppnar dörrarna redan 12 på natten, medan andra väntar "ända tills 3 eller 4 på morgonen".. De galnaste är att vissa folk köar redan sedan onsdag till vissa butiker där de vet att de har superbilliga fynd. Och nu sanckar vi alltså alla möjliga butiker, det är Wallmart, ända till klädesbutiker, elektronikbutiker, ja till och med djurmats butiker.. Lite paradoxalt måst man ju nog endå tycka "Black Friday: Because only in America people trample each other for sales exactly one day after being thankful for what they already have."
 
Nå, jag och Allie var nu endå inte så extrema, vi hade träning klockan 8 på morgonen, så vi var och simmade i hennes gamla high-school pool, så gymamde vi sedan åkte vi tillbaka för lite frulle. Så efteråt åkte vi till Sandusky för lite shopping, vi var nu inte så jätte shoppingsugna så vi vandrade bara i en par butiker, så for vi och kollade på den nyaste Bond-rullen, och den var grym! Superbra film! 
 
Bästa av allt med den här helgen är att jag fick reda på att pappa högts troligen kommer att komma till MAC's! Kan man få bättre nyheter än så? Knappast! :)
 

Classes and movies

Träningen rullar på som vanligt igen, så var det sista skoldagen före lovet. Blev VÄLDIGT POSITIVT ÖVERRASKAD när jag fick tillbaka mitt statistik prov, 89/100! Det här var det provet som jag hade lite problem med... 10 minuter kvar av skrivtiden och min dator krashar med hela excel dokumentet där jag har skrivit alla mina uträkningar, formler och svar.. ingenting sparas.. Men tydligen gick det att få bra vitsord endå! ;)

Det har varit en så fin dag idag, 15 grader och sol, kan inte vara bättre höst än såhär! Efter lite isbad med Jen hade vi tänkt gå till the oaks för att käka middag efter en hel dags fasta, men tydligen stängde precis vartendaste matställe på campus redan klockan 5 för att det är thanksgiving break. Vråldumt! Nå, som tur finsn det alltid Panera!

Efter middag for vi alla sophmores på bio, det var dags att spana in nyaste twilight filmen, och den var så otoligt DÅLIG! Totalusel jag förstår inte hur folk kan tycka att det är den bästa filmen i serien, vi satt och skrattade oss igenom hela rullen! Nå, nu har man sett den i alla fall.... SÅ när vi kom tillbaka till våra dorms bestämde vi oss för att lotta ut våra secret santa's för i år, fick en bra en i år , skall se vad jag hittar på för roligheter åt henne....

Chicago

Lördag och söndag gick inte riktigt som jag ah de förväntat mig, men måst enog vara helt ok nöjd endå. På lördag simamde jag inte så speciellt bra på morgonen, men tog mig endå till C-final i 200 fritt. Jag och en freshman tjej simmade exakt samma tid i kvalen, och det var mellan oss 2 vem som skulle simma i A-stafet laget på kvällen (4x200fritt). Nå, krossade mitt C-final heat och förbättrade morgonens tid med en dryg sekund så blev riktigt bra till slut endå. Så blev vi tredje i stafetten allt som allt.
 
Söndag hade jag 200 rygg, där det blev C-final igen och en sekunds bättring sen morgonen vid kvällspasset. Så var det också 4x100m fritt stafett på kvällen där jag simmade riktigt bra, 5 snabbast av allihopa i hela vårt lag, så jag är riktigt nöjd. Efter sista kvälspasset höll tränarna ennu en timmes träning till oss, det är väldigt snabba bud att ladda om och förbereda sig på resten av säsongen, vi är ju trots allt bara halvvägs. Nå, slutligen var det lite free-time! JAg for ut och äta med Jen och hennes mamma, samt Brittany och Emily, vi for till en mysig liten pizzeria i downtown, som föresten var riktigt mysig och fin stad! Och glömde att nämna i tidigare inlägg hur fin Northwesterns pool var , eller snarare läget! Den är precis brevid lake Michigan, med sandstrand och volleybollsplaner, och vatten så lågnt ögat når. Det var ju i och för sig kallt (eller inte kallt enligt finländare såklart men..) jag kan bara föreställa mig hur fint det är där på våren-sommaren! 
 
Söndagens resultat
 
Nå, finally var det den efterlängtade måndagen, då vi fick några timmar att spendera i min absoluta favoritstad CHICAGO (förlåt Vasa)... Det blev lite sightseeing, shopping, och snabbis träff med en par tjejjer som simmade med oss förra året och som nu jobbar/studerar i Chicago. Så bar det iväg tillbaka till BG igen, kändes sådär halvsklnt att komma "hem", men åh vad jag skulle vilja bo i Chicago! 
 
Nu är det morgonträning och sista skoldagen före thanksgiving break som står på schemat, så är resten av veckan ledig (tack Columbus), sedan 2 hela veckor följt av final exam week, och ojdå, jag kommer ju hem då?!
Lite bilder från helgen;

Day 1

Så var första dagen avklarad hör i north western invite meet! Simmade riktigt bra i försöken, 5.02 i min 500 fritt, min näst bästa tid någonsin. Jag slapp till À final som 7a och var taggad till tusen för kvällen, hade en plan som gick ut på att simma under 5minuter. Nå gic inte riktigt som planerat, slutade på en 8 plats och 5 sekunder långsammare än i morse . Allt kändes bara väldigt tungt redan efter första 50 metern, så hade jag Ennu 450 meter kvar.. Nå, överlag simmade vi alla väldigt bra , och nu är vi som bäst påväg tillbaka till hotellet där föräldrarna har lagat Chicago style dinner åt oss, blir spännande att se vad de har hittat på. Sedan är det bara att ladda om inför imorgon då det är 200 fritt 100 rygg och stafett på schemat !

Mid-season

Vad? Är vi halvvägs i säsongen redan? Ja tydligen, eftersom vi åker iväg till Chicago imorgon där TYR invite meet vid Northwestern University väntar på oss. Skall bli spännande! På fredag simmar jag 500 fritt, lördag är det 200 fritt, 100 rygg och 4x200fritt stafett, och så på söndag är det 200 rygg och 4x100fritt stafett. och på måndag är det shopping! 
 
Pre-meet

Veteran's Day

Finsn det ett bättre sätt att börja veckan än med en ledig måndag, och träningen är uppskujten till 7.30 istället för 6am? Knappast! Solskenet och värmen hade bytts ut till äckligt höstregn och blåst och kallt. Only in BG... Hade en efterlängtad skype dejt med line, alltid lika kul att prata! Så var det plötsligt dags för träning igen!
Jag och Allie hade båda två en lite sämre dag träningsmässigt.. Vi bestämde oss för att fara ut och äta på kvälen för att pigga upp oss, det blev en lyxig och mysig visit till SamB's (skulle kanske kunna jämföras med en lokal rosso/fransmanni, men mycket mysigare och mera personlig. Så har det varit tent-pluggning resten av kvällen, så inget desto spännande har hänt denna måndag.. Men Chicago countdown; avfärd om 3 dagar!
 

Indian summer vol II

Ja inte trodde jag att den dagen skulle komma i mitten av november när man får dra på sig shorts och kortärmat för helgen igen! This is like summer in Finland! Och nu skojar jag inte! Har njutit av varenda sekund av denhär oväntade, men oj så välkommna värmeböljan volym II! 
 
Den här veckan har det tränats hårt, har varit ganska förkyld men det börjar vara på bättrings vägen som tur. Helgen var lugn och skön, en riktigt långhelg eftersom vi inte har någon skola imorgon p.ga veterans day! Jag har hunnit med biobesök, fro-yo, filmkväll, minskat mitt läxberg, massiva mängder kaffe, solskenspromenader, samlat in mat till de fattiga, massage, och liknande skojigheter... 
 
Synd att jag inte har fått vara hemma och fira pappa-dagen, men tacka vet man dagens teknologi med viber, så ett samtal till världens bästa pappa gick det endå att fixa till! Nu snabbt och sova så det kan bli nästa vecka, för nästa vecka åker vi nämligen iväg till Chicago!!!!!!! 
 

Happy Monday

Måndagen kördes igång med Insanity som vanligt, vi hade test-set sådär passligt 6am. Men gick helt bra! Så rullade dagen på sådär snabbt och vanligt som de flesta måndagar gör.. Soligt och fint har det varit, sådär höstkyligt och klart, perfekt november väder! Kvällsträning, lite läxor, och en underbar yoga timme senare sitter jag nu bänkad framför tvn med en kopp rykande te i handen och nyaste gossip girl avsnittet väntande. Perfect Monday!

ps

oops glömde länkarna! 
Resultat
Resultat BallState

Miami&BallState&HalloweenvolII&Sunday

Ja det blir en helg uppdatering nu, har varit en ganska galen helg! Började med tävlingar i Miami,Oxford på fredag. På programmet hade jag 200 fritt (som gick alldeles uselt tyvärr), men så laddade jag om för 500 fritt, och kom in på en fjärde plats med säsongsbästa tiden 5.08.83. Så hade jag 100m fritt i stafetten, med en tid på 53.84, så helt ok! Så hade vi välrdshistoriens längsta team warmdown och stretch, och så åkte vi iväg till nästa stop på vägen, Muince, Indiana. Där övernattade vi på hotellet, jag delade rum med Jen. Vi fixade ihop ett vrålkallt isbad åt oss, som tydligen hjälpte ganska bra, för vi båda simmade riktigt bra med tanke på omständigheterna nästa dag, Falcons mot Ball State University. Nu var det dags för mig att simma 1000 för första gången denhär säsongen, gick ganska bra, 10.41 och en tredje plats. Så hade jag bara femhundringen kvar, som resulterade i VINST! Härligt! Tiden var lite långsammare än  mot Miami, men poolen i Ballstate är så usel så tiderna går inte riktigt att jämföras. Men tiden var itne viktigt, det var vinst som jag var ute efter, och voitto tuli! 
 
Efter tävlingarna hade vi en ca 3 timmar lång bussresa hem, och så var det dags för Halloween firande vol II. Jag Brittany & Jen hade helt huippu kostymer! Vår lilla överraskning var en kinsesisk drake, som skrämde ihjäl alla partydeltagare när de såg oss tåga in! En lyckad kväll, som toppade en ganska lyckad helg! Tyvärr förlorade vi både mot Miami och Ballstate, men nu vet vi vad vi behöver jobba på! 
 

!

http://www.bgsufalcons.com/news/2012/10/31/WSWIM_1031124825.aspx

Happy Halloween!

Och så var det dags för den stoora stora stora amerikanska traditionen; Halloween! I år var det en onsdag som den riktiga dagen firades på, men festsugna som den här befolkningen är har vi firat den här festen i åtminstone en månad, och mera kommer det.. (nå lite överdrift kanske) Men dekorationer, kostymer, pumport och andra attribut började dyka upp i butikerna första november, och det har bara blivit mer och mer ända tills klimaxen nåddes idag. Men , eftersom man ju såklart skall festa när det är halloween, så bestämde sig största delen av ungdomsbefolkningen att klä ut sig och ge sig ut i nattlivet förra helgen för att fira halloween.. Men en nästan lika stor del har bestämt sig föratt upprepa samma sak denna helg igen, så det blir två helger med halloweenskoj! 
 
Eftersom Petra är ett stort fan av Halloween hade vi en väldigt annorlunda eftermiddagsträning, nämligen; om precis allihopa i laget klädde ut sig, och kom i sina kostymer till bassängen så skulle vi ha en rolig halloweenträning istället för den vanliga 2 och en halvtimmes tappotreenin. Och så blev det; alla hade superroliga kostymer! Jag, Brittany och Jen klädde ut oss till "The 3 blind mice" (3 blinda möss från en av de mest kända amerikanska barnramsor/sagor, vår outfit var en succée!), så hade vi the Peter Pan crew, Captain America, Thing 1& Thing 2, Marilyn Monroe, Black Swan, Angry Birds, Petra & Mike, zombin osv... Nå, vi blev hursomheslt uppdelade i 4 lag, och så började en galen skattjakt runt hela rec center! Vi fick alla varsin ledtråd med en uppgift som skulle utföras, samt en vink till nästa gömställe. Uppgifterna var b.la ta ett foto tillsammans med ställets sexigaste kille, samla ihop 3 stycken business kort, hitta något oranget, och filma in en 1 minut lång video med mooves från Gangman style... Och gömställena var som sagt runt hela stora lokalen, basketbollplanen, dansrummet, ismaskinen, Mike's kylskåp...... Kul hade vi allihopa! 
 
Så efteråt for jag en sväng till Brittany&Jen, där vi fixade ihop vår egentliga halloween kostym, vi har nämligen varit lite hemlighetsfulla iår hehe... Vi är då alltså "the 3 blind mice", men vi har en extra överraskning på kommande till lördagens festligheter.. Men det är ennu en överraskning som sagt; jag tar inga risker ;)
 
Nu gälelr det verkligen att ladda upp inför helgen! Fredag Miami, och Lördag Ball State, 2 stycken stenhårda konkurenter och båda är dessutom i vår Conference. Mot Miami simmar jag 200 & 500 fritt, samt i 4x100 fritt stafetten i B-laget. Så i Ball State blir det 1000&500. Är taggad till tusen! 
Jag ska försöka få tag i lite mera bilder från idag, lägger upp dem direkt jag har tillgång till dem!
 
RSS 2.0