Sandy sandy sandy

Japp superstormen Sandy härjar på som bäst runt östkusten här i USA, nångång imorgon skall den komma hit också, men inte alls lika kraftigt som mera mot kusten.. Men det blåser nog som galet här, nog för att det alltid blåser i BG...Fortsättning följer...

Cincinnati

Helgen ägnades åt roadtrip down south till Cinccinati! Jag och Jen hälsade på vår nyförlovade simmarvän Mandy (hon simmade med oss här förra året). Vi hade helt superkul hos henne! På kvällen for vi ut och åt till en jätteljuvlig restaurang downdown i Cincinatti, där vi träffade några av hennes vänner som vi hade middag med, så hade vi kul hela kvällen, for till en annan nyöppnad bar/restaurang/lounge där vi tillbringade restean av kvällen. En annorlunda lördagskväll, och en ny stad på min top-lista här i USA, stan var lite som en mini-Chicago!
 
Det var underbart att få vakna upp på söndagsmorgon till nygräddade pannkakor och scrambled eggs av Mandy och hennes fiancé, jag och Jen var i frukosthimlen! Så hann vi nu inte med så värst mycket, för vi hade en bra bit att köra tillbaka hitt till BG, men shortly avrundat; en huippu helg! Nu redo för nästa vecka, jag vill bara att det ska bli fredag igen så vi kan inleda vår borta säsong för simningen med Miami på fredag och Ball State på lördag,
 Go Falcons!
 

Falcons back in action!

Idag invigde vi den officiella tävlingssäsongen! Det var en väldigt annorlunda tävling än våra vanliga dual meets dock, vi simamde mot förra årets divison II NCAA vinnare, Waynestate och så simmade vi också mot Ashland. Tävlingen var annorlunda på det sättet att de bägge andra lagen hade med sig sina kill-lag och simhoppare också, så den här tävlingen tog lääänge... Vanligtvis har vi allt färdig simmat på 2 timmar, men idag var det 6 timmars grej på g... Men vi KROSSADE motståndet! I de flesta grenar tog vi top 3 placeringar, kändes heelt huippu! Själv simmade jag helt ok, 200 fritt kom jag in som 3a, på 1.56,2, och i 500 fritt blev jag 2a på 5.11.9 och så simamde jag ankare för vårt B-lag i 4x100 fritt på tiden 54.00. Men vinst är en vinst, aah vad skönt! Det här var vår första och enda hemmatävling för den här terminen, nästa gång blir det hemmapublik först i januari. Det var helt vrålkul att så många fans ahde hittat sig hit till den här tävlingen; vi hade ett gäng på knappa 10 pers som brukar vara och heja på volleyboll, fotboll osv, som nu plötsligt hade bestämt sig för att komma och vråla sig hesa på vår simtävling! Shout out till dem! Synd bara att de kom just passligt till simhoppe och the mile.. Nå, lite annat hann de se också! ;) 
 
Nu är vi alla heeelt kaputt! Efter tävlingen for vi alla international's + Jordan och Aggie till Easystreet för en välförtjänad burger! (oj hjälp vad jag hållerp å att blir amerikansierad haha).. Nu slockanr jag vilken sekund som helst, och nu är det bara en träning kvar fören helgen! 
 
Glömde nästan, det blir högst antagligen en spontan weekend-trip för mig! Jen böljd med mig til Cinncinati, vi ska och hälsa på Mandy (hon simmade här förra året), som just har förlovat sig förra veckan! Det skall bli så ul att se henne igen! Och kul att få upptäcka en ny stad! 
 
Och Lycka till allihop som simmar GP där hemma! 
http://www.bgsufalcons.com/news/2012/10/26/WSWIM_1026121924.aspx

Hallelujah!

Gud vad underbart att ha den här dagen förbi! Min BA presentation gick riktigt bra tror jag, och ett stort problem är undanstökat från min kalender! Det har varit så ljuvligt väder här idag, närmare 30 grader, riktigt värmenbölja! Jag nåddes av de muntra nyhterena att de har snöat i Vasa.. Inte avundsjuk! 
 
Klockan e 7 på kvällen, det är nästana beckmörkt här ute, men här sitter jag i shorts och top och njuter av kvällen. Snart skall vi hela laget ge oss iväg till the swimmer house där de har lagat middag åt oss, kommer att bli skoj! Så har vi ju vår tävling imorgon! Jag har inte riktigt haft tid att fokusera på den överhuvudtaget, men nu gäller det att ladda upp och förbereda sig till tusen! 
 
P.S, HETTI HAR BLIVIT VALD SOM LUCIA KANDIDAT! Megagrattis och lycka till! Allihopa se till att rösta på henne! 
 
 

Indian summer

Jajja det är verkligen indian sommar som gäller här, åh vilken underbar känsla att få sätta på sig shortsen igen här i slutet av oktober!  Enda minuset är ju det att vi inte har fått shejva benen nu sedan fall break, så mina bleka, torra, håriga ben var kanske inte den allra attraktivaste synen här på campuset.. Nåja, skönt var det i alla fall! ;) SÅ hade Mike förberett en liten onsdags surprise till oss; TEST SET IGEN!!! 30x100 Best average på 1:30. Najs.. Men bra gick det! Average pace var 1.01.3, och så lyckades jag t.om klämma till med en 59 på slutet (ja best average jag vet att alla ska va samma tid.. men sista e ju allti sista...) så resten av kvällen har jag njutit av hettan och suttit och pluggat utomhus. Det här berget av ändlösa uppgifter, deadlines, läxor osv börjar nu så småningom endå kännas hanterbart, efter morgondagens presentation borde läget så småningom börja lugna ner sig lite. Tills måndag.... 
;)
 

efficient^2

Ja, vad skall man nu säga om min tisdag... Jag har tillbringat största delen i biblioteket, spännande eller hur? Den här veckan är helt enkelt ganska maffig med alla projekt och uppgifter, så fritid? Nix, inte än på många dagar... Nå, har nu fått gjort masso idag, men det finns lika mycket till som skall göras ennu fören den här veckan är slut.. Men fick i alla fall till ett bra träningspass den här morgonen, och nu är siktet inställt på fredag, d´när vi har vår första officiella tävling. Det blir en triangular meet, där vi möter både Ashland och Waynestate, där den senare nämnda är förra årets NCAA division II vinnare, så det blir tufft motstånd.. Men vinna skall vi göra! 
 
http://www.bgsufalcons.com/news/2012/10/23/WSWIM_1023125856.aspx
 
Det som gör alltign prima är det underbara vädret! Det är helt enkelt perfekt! Varmt och soligt, emn endå en mild höstbris som fläktar på sådär skönt hela tiden. Och campuset är så underbart, träden är i alla världens olika färger, och har kvar sina löv ennu (jag vet att jag skriver ganska mycket om träd nuförtiden.. tycks vara en nyfunnen obsesseion...)..men dom e ju så fina!!1
 

nya tag

Ny vecka; förvånansvärt så var motivationen inte helt på topp men efter kvällen så är den var den ska igen! Vi hade ett team-meeting med tjejerna ikväll, det har nu varit några småsaker som de flesta har gått och grubblat på, och vi har haft lite kommunikationssvårigheter, men det slutade med ett långt snack där vi till sist gjorde en av våra mental trainer exercices, där vi skulle säga något om oss själva, vad vi är nervösa för den här säsongen, vad vi förväntar oss av den här säsongen och av vårt lag, vad vi har problem med och vad vi vill att laget skal hjälpa oss med. Efteråt så fick alla säga något vad de tycker att man ger till laget, och vad de gillar/ förväntar sig av en. Det kändes så otroligt roligt att få så mycket positiv feedback, och veta att mitt lag verkligen uppskattar de saker jag gör och hur jag är, och motivationen kom flygande rakt tillbaka på en hundradelssekund efteråt. Att helt enkelt få tala ut om saker med någon kan göra så mycket, och ikväll var verkligen ett steg i rätt riktning för vårt lag, och sakta men säkert börjar den där känslan infinna sig hur vi svetsas ihop och blir en familj borta från vår familj igen. Och hur vi kommer att vara helt badass på MAC's iår. .. Love it!

Getting there

Åh känsaln efter lördagsträningen när man har hela "långa helgen" ledigt framför sig, är underbar! En veckas bra träning avklarad, och en vecka närmare MAC's! 
 
Min tå-situation var allt annat än tipp-topp imorse, så det slutade med att jag for till gymmet med sprintgruppen sitället för Insanity workout med mid-D och D, och ja.. Det visade sig att det var vår football coach som höll en trevlig liten circuit till oss.. Trodde jag skullekasta upp vid 5 ronden av 8 som vi hade, men it's supposed to hurt if you want to reach the top! Alla kämpade bra, och känsaln efter att ha grejat ett sånt tränignspass är ju helt enkelt toppen! Allt vad vi gör är 100% mentalt, 100% choice; väljer du att vara medlemåtta, sakta in när det känns bekämvt, och inte ge ditt allra bästa och 100% ut vid varenda tillfälle som ges, då kan du lika bra sluta med det samma! Det krävs allt vad du har, och inte ett endaste dugg mindre än vad det bästa du kan för att komma vidare till nästa nivå, som i sin tur öppnar dörrar til följande nivå, osv. Never settle for anything less than the best!
 

For på en tå-checkup till vår trainer efter träning, men som sagt finns nu inte så mycket man kan göra åt det. Kändes lite fjuttigt att komma in och säga "buhu jag har pipi i tån min", men vad kan man åt det? ;) Så det blir troligtvis några x-ray bilder imorgon för att kolla upp läget för säkerhets skull. Så efteråt samlades vi hela laget förstärkt med våra recruits vid the swimmer house, där vi hade lite pumpkin-carving på schemat! Mina artistiska talanger fick sig lite upputsning! 
 
Efteråt for vi och hejade på våra volleybolls tejer som krossade Toledo, GO FALCONS! Så åkte jag och Brittany&Jen iväg på biokväll,måste erkänna att jag blev väldigt positivt överraskad av Pitch perfect! Nu natten, planerar att ta en lååååång sovmorgon....
hihi förlåt jag måste bara sätta in en äcklig tå-bild..........
 

Wees on weeks on weeks

Har varit en tuff, men bra vecka tränignsmässigt! Fredagen var nog toppen; morgonen var ett lååångt medley set, där allt var decend, följd av mycket fast kicking, och så när vi alla tror vi är färdiga anonserar Mike att vi har en 200 free all out form the blocks ennu fören vi är färdiga, och målet varatt vara vår bästa tid för i år +3% och helst under. Jag oc h3 andra var de enda som kalrade att simma under vår tid, så det kändes ganska bra. Så har vi den sista lasset med recruits för den här terminen på besök nu i helg, men ja är inte en värd den här gången. Så eftermiddags passet var i princip bara stafetter, alla grenar och all out, under water, och vanlig simning, följt av 16x100 fritt där de 4 första var på 1.18 intervall, 4 följande på 1.15, så 1.12, så var det 1 minuts extra paus och så måste alla klara 4 på 1.07. 
 
Nu ikväll är vi hela laget plus våra recruits över hos Jen&Brittany var vi kollar film och bakar cookies. Ennu en träning kvar före helgen! Så på morgondagens schema har vi lite pumpkin carving och så möter vårta volleyboll tjejejr vår största rival skola, Toledo, här på hemma plan så den matchen ska vi allt se!
 
Tror att jag bröt tån min idag på träningen, jag och startblock är i allmänhet inte någon bra kombo, och så lyckades jag på något sätt smälla den för fullt på den hårda delen i en konstig vinkel så nu är en öm  som bara vad, och svullen som en valnöt. Nåja, there's only so much you can do?! Förbereder mig på det värsta (bruten) men hoppas på det bästa (jag vaknar upp i morgon och allt är prima!). Spännande fredagsfunderingar jag har...
 
Vi har ännu skönt höstväder här, såklart efter att Hetti for har det varit varmt och fint, men n utill helgen ska det svalna av och regna konstant.. Val tider börjar närma sig med stormsteg här i USA och Barack Obama -Mitt Romney kampen är ganska intresant att följa. det finns så många politiskt intreserade här, men o andra sidan finns de så många som inte kunde bry sig mindre.. Synd, eftersom de som faktiskt är intreserade gör det så lätt för de icke-intreserade att engagera sig; de finns alltid nån runtomkring campuset (för det mesta utanför the Union), där de frågar folk om de redan har röstat, om de vill höra mera om kandidaterna osv. Om man vill rösta, så har de några stycken som puttputtande golfbilar som de kör folk i till röstningslokalerna, så får människorna rösta, så får det en fin liten pins där det står "I voted", och så puttputtas de tillbaka till vart de nu än vill på campuset. Ganska annorlunda och kreativt! 
 
 

Throw balls to save balls!

Det hr varit en super ifn höstdag här i Bowlign Green idag, soligt och varmt, och trädena här är alldeles ljuvliga i alla sina gyllene röd,gul och gröna nyanser. Kvällen toppades med en hemlagad middag av master-chef Jen, så bar det iväg till the Rec center igen på kvällen där en student organization ordnade en Dodge-ball turnering (dodge ball är ungefär samma sak som kungskodda), där vem som helst fick ställa upp med ett lag på 8 personer (mot en avgift på 10$ som gick till att stöda testicular cancer). Vi var 8 stycken simmare som ställde upp med ett lag, där vi kanske satsade mera på våra dodgeball outfits än på själva spelet... Vi körde med temat Bright-and tight, och det första ett killag sade när de såg oss komma in marcherande till arenan var "Oh shitt guys, we're fucked.." Haha! Vi vaar helt löjligt taggade på att vinna, och visa hur bra och överlägsna vi är på allt och alla, men som sagt.. Det gick inte helt som planerat. Vi förlorade. Stort.. Men superkul hade vi i alla fall! 

Tillbaka från de döda

Jag ursäktar mig för den otroligt långa pausen, och tar nu tag i bloggandet igen, dammar bort dammet och återuppstår till de levande igen. Det har helt enkelt hänt alldeles för mycket hela tiden, och när jag hade världensbästa syster på besök satte jag systertid som prioritet nummer 1 och föröskte samtidigt hålla upp med simning, träning, tävlingar, skola osv.. Men OJ va kul vi ha haft det! 10 dagar gick så fort, förra veckans måndag efter morgonträningen inledde jag och en jetlagad Hetti med biljardspel nere i aulan, men denh'r mådnagen inleddes med franska skriverier. Jag längtar tillbaka... 
 
Det har varit tävlingar, shopping, zoo besök, Dairy Queen, höstpromenader, sommarhetta, vinterköld, starbucksmys, tuggummituggande, och höjdpunkterna var nog sista helgen; Michigan Football game, tailgateing, Haunted House, och Anne Arbour. Det är tyvärr lite för mycket att börja skriva om allt det här, så jag förösker mig på att en bild säger mera än tusen ord; varsågoda;

Fall break!

Tro det eller ej, höstlovet har anlänt! Morgonpasset fick sig en intressant vändning när vi efter dryland fick två alternativ; mike sade till oss at vi fick välja mellan antingen simma 175 off the blocks under vår 200 tid sådär helt cold turkey, eller simma 20x100+50 på en minut. hmm vad tror ni att vi valde? Och förutsättningen var att alla skulle klara tidskraven. Tack och lov så grejade vi alla det!

Kvällen har varit superkul, nästan alla dormies (vi som bor i doorm rooms, alltså sophmores och freshman) var bjudna på filmkväll till britt & jen, mysigt!

Och nu till den viktigaste nyheten; HETTI HAR PÅBÖRJAT SIN RESA! skall bara hinna med en nattsömn, simning, gym o frulle sen bär det iväg till detroit för att hämta upp lillen! adios!

Raniy Tuesday

det har varit en låååång regnig tisdag, inge speciellt egentligen. Fick en såndär riktigt julfiilis längtan! Plötsligt bara kändes det som att det skulle sitta fint med glögg och pepparkakor, snö och ljus i mängder.. Nå, i och för sig är det ju redan oktober, 2 more months to go! Och nu vill jag bara att det skall bli torsdag så att hetti kommer!!!!

Homecoming part II

What a fantastic weekend! Homecoming var så otroligt roligt! Måste bara berätta lite om själva homeocming fenomenet, som är så otroligt amerikanskt och så roligt! Homecoming är precis som namnet säger; folket kommer hem, och i detta fall alla människor som har studerat klart här i BG blir bjudna tillbaka för den här helgen och det ordnas massor med aktiviteter, program, middagar, utdelning av utmärkerlser, och massor med fester. Människor här är så stolta över sin skola, Once a falcon, always a falcon! Vi hade vårt alumni meet i lördagst och vi hade ca 20-25 före detta falcon siwmmers som deltog och simmade mot oss, och det roligaste var att se alla våra lagkamrater som tog sin examen förra året, så alla förutom Vicky (som bor i Kina) kom tillbaka för den här helgen. Efter tävlingen (som var mera på skoj, visa av almunina hade långa simdräkter, simfötter osv...., men kul var det endå!), så hann vi just byta om och så var det dags att tailgatea före the football game (glömde också att säga att på homecoming är det alltid en football match) och för de som inte minns vad tailgate är ,jag tror jag berättade om det förra året redan, men det är i princip bara vem som helst som packar upp sitt pick och pack utanför football stadion och grillar,  chillar, kastar jefu, spelar cornhole, dricker öl, och förbereder sig för matchen. Alumnina hade ordnat en tailgate för all före detta samt nuvarande simmare, där de bjöd oss på mat i mängder, mums! Så var det dags för matchen och vi spelade Rhode Island och Vi totalkrossade dem!!!! 
 
Efter matchen bjöd Carmen's och Steph's familjer på after-game-tailgate åt oss alla sophmores, det var jätte mysigt, vi satt där i flera timmar och hade skoj! Så hann vi med USA tema party till Drea's 23 födelsedag till ära, helt kanonkväll! 
 
Söndagen var en helt perfekt avslutning på veckan, lång skype med saknade moona, så satsade jag mera på att umgås med vänner och ta det lungt istället för alltför mycket skolarbete (hmm kanske inte världens smartaste idé så här i efterhand, men för stunden kändes det riktigt prima :) ), och kvällen spenderades med min franskatalande vän och några av hennes kompisar som jag for på konsert med , 3OH3! & Cobra Starship. Kul i kvadrat med andra ord! Jag hade köpt den billigare biljetten, som berättigade mig till sidoplatser, men alla mina kompisar hade köpt den dyrare biljetten "front row" so to say, så jag tänkte why not, värt ett försök?! så jag hänge på med dem vid biljettkontrollen och JAG SLAPP IGENOM!  HAH! 
 
Jag trodde måndagen skulle bli en låååååång och förfärlig dag p.g.a sömnbrist och diverse andra saker, men jag har överraskat mig själv i hur bra båda träningarna gick, och hur produktiv jag har varit med precis allt! Enda som jag inte har hunnit med är yogan, men sånt händer... Och nu är det verkligen COUNTDOWN på gång! Hetti ankomst om 3 dagar, gälit! 
RSS 2.0