Finally

Idag har vi bara förberett oss. Simmat, ätit, fått massage , simmat, ätit, team meeting och nu sova. Imorgon smäller det! Vi fick btw supersnygga Mac-gifts från föräldrarna! Tack! Svarta compression skjortor med bg swimming Mac team13 tryckt på dem. Och så fick jag ett samtal från pappa som var i new york, men planer hit var försenat. Men nu borde han vara här, ses imorgon ! Men nu gonatten.

Buffalo

oops hade tydligne sparat gårdagens inlägg i utkast istället för att publicera det.. Nå, här kom det nu i alla fall! 
Resan hit till Buffalo gick bra, jag och Jen bunkrade upp med Friends säsong 3 i bakbänken i bussen, så tiden flög snabbt förbi! Väl här framme åkte vi direkt till poolen, där vi stretchade och simmade i ca en dryg timme. Så var det raka vägen till hotellet, vi fick vår mat på bussen, och nu har vi bara haft lite  downtime och team meeting på schemat. I övermorgon börjar vi!

Countdown- TOMORROW!

Nu har äntligen denna evighetslånga countdown kommit till sin sista dag; tj 1! Unbeliavble! Alla väskor packade och klara (får vi hoppas), och redo för morgondagens 6timamr långa bussfärd upstate New York. Först komemr vi att simma lite, sedan sticker vi iväg.
Nu börjar det äntligen kännas som det skall i vattnet, och både på morgon och eftermiddagsträningen hade jag helt fantastiskt tag om vattnet, och det blir bara bättre ska ni se! 
 
Hade en lite annorlunda måndagskväll, blir lite inte-simningsprat också nu och då.. (surprise?!) Dr.Poor från vår entrepreneurship class bjöd in oss alla till  LifeFormations , hans animatronic business som har sin "lilla" verksamhet här i Bowling Green. Några kanske minns att jag skrev när jag var på besök dit förra året, men den här gången var det en riktig höjdare! De hade massor med projekt på gång, något som skulle till en nöjespark i Tyskland, några gorillor och fåglar påväg till Singapore, osv... För de som inte minns, så är LifeFormations en firma som gör robotar/avbilder/statyer på allt mellan himmel och jord, och säljer dem till olika nöjesparker, muséer, retauranger, ja lite överallt. Helt fantastiskt! Vi fick gå igenom hela verkstaden där  processen äger rum, helt fårn början där de sitter och skissar och ritar, via lerskulptering, avgjutningar, trämodeller, silikon, mekanik, rörelser, hår, kostym osv... Så underbart kreativt kaos! 

Almost

Nästan där nu. Precis som jag ahde förväntat så sniglade sig den här veckan fram lika trögt som skalman i kvadrat... Men nu finally är vi so close!
Helgen var riktigt kul! Lördagen hade vi en lite tuffare träning än vad jag hade förväntat mig i det här skedet, men helt ok. Huvudsettet var 3x 400 decend 1-3 ända till 90%, och 200 easy i mellan varje 400, så var det 3x300 decend 1-3 till 92%. efteråt hade vi ett litet team-meeting igen, så omelett dags finally... 
Resten av lördagseftermiddagen försökte jag få undanstökat allt skolarbete som jag måste ha klart för hela nästa vecka, lyckades ganska bra med det måste jag säga! Så var det dags för vårt sista hemma hockey game, super spännande match, och jess vi vann! 
 

Chillarsöndag as usual, har både MAC väskan och Bahams/NY bagaget sisådär i skick nu. Snabbt och sova så det blir nästa vecka, hah! 
 

Falcontastic

Happy Friday everyone!
Vi körde ett lite längra frisim set (2000yard), följt av 8x100im, och så hade vi en lång warm up imorse. Kändes helt ok i vattnet nu, mindre än en vecka tills första starten! 
Slurpade hastigt i mig lite frulle före bokföringslektionen, och lyckdes välta ut all min grynost på mina svarta jeans. 10 minuter fören jag skulle vara på timme. Wonderful. Nå, sånt händer..
Eftermiddagspasset var välidgt lätt, bara lite decending och easy swim i en dryg timme. Lite sear var det dags att göra team posters inför MAC's. Min, Jen och Brittanys blev ganska snygg tycker jag! Så lyckades jag på något oförklartligt sätt klanta till det med en av våra team posters. Nå, man får väl avgöra själv hur stor skada är skedd på basen av bilderna hehe ;)
Så efteråt for vi och kollade en stund på hockey, och nu gonatt!

5!

Countdown 5 days until we leave for MAC's! 
Nu har vi verkligen börjat tagga ner med träningen, sovmorgon varje dag... Underbart! Känns ännu inte sådär kanon i kroppen men jag märker att snabbheten börjar vara på plats, så allt är osm det skall med andra ord.. 
 
Idag har varit en av mina mindre produktiva dagar, meen såna behövs i och för sig alltid nu och då. Har hunnit med många små rolgiare saker, som skype dejter, nyaste avsnittet av New Girl, lite biblioteksbesök, avrundat med dinner à la maison francaise. Super mysigt! Det var sallad, crêpes med brie& skinka, och galette de roi, typ "kungens tårta", nammm...
 
Började prova lite klänningar, shorts och bikinin för Bahamas. Jag ahr två såna fantastiska veckor framför mig, kan knappast ens tänka på det! 100% fokus på MAC ennu i lite över en vecka, sedan SPRING BREAK! 

Fantastic Monday

De flesta människor kommer säkert att hata mig  för det här, men jag tror att jag helt enkelt är en måndagsmänniska?! Det är något underbart fascinerande och motiverande över hela grejen med att börja en ny, fräsh vecka, full av möjligheter, val, och fabulosity helt enkelt. Motivationen är på något sätt alttid på topp, och allt känns möjligt, och idéerna och kreativiteten är precis där den skall.Perfekt med tanke på att måndag är min marathon dag som avrundas med min "creativity class". Superkul!
 
Nu börjar vi äntligen lite mera "taper" med tärningarna, fick en underbar sovmorgon, ända till 6.45! 45 minuter gör underverk, tro mig! Och eftermiddagen gick betydligt bättre än förväntat också, inget superhårt längre, men ganska långt blev det med huvudsettet 3x (4x200 free@2:40 Decend 1-4 + 200 easy + 100 drill). 
 
Det var underbart  vårigt i luften idag, solsken och milt. Idag firades den nationella "Presidents Day", så många skolor hade ledigt (inte vi).... 
 
Jag ahr en hate/love relationship till den här veckan.. 8 dagar tills vi beger oss iväg till MAC's. Underbart med bara en vecka, kortre och lättare träningar aka TAPER! Men åh så långsamt den här  veckan kommer att gå. Jag vill vara vid MAC's NU! 
Nå , snart... Throw back till förra årets förberedelser; 
 

Christmas in February

Idag var det verkligen presenter som kom flygande från höger och vänster. Vi har som tradition att 2 helger före MAC's ha ett "MAC" part vid the swimmer house, där vi delar ut våra secret swimmer sister presenter, och så har föräldrarna skickat oss presenter, julafton i february med andra ord!!!! 
 
Vi började dagen givetvis med träning... Insanity följt av en par timmars simning, vi hade ett broken set med mycket active revovery. Jag kände mig totalvärdelös i uppvärmningen, men lyckades få till det riktigt bra endå. Så hade vi ett MAC möte med Petra&Mike efteråt, lite info och allmänt om tävlingarna som börjar vara så nära nu. Efter detta hade vi team frulle vid the oaks, och så bar det iväg till vår lilla presentparty @ the swimmer house. 
Proceduren går till på följande sätt; för ca en månad sen drog vi alla ett namn på en tjej från laget, som är vår "secret swimer sister" och vi har en viss summa som man skall hitta en present till henne för. Man får inte berätta för någon vem man har, och nu idag skulle alla gissa vem de hade, och givetvis öppna presenten! Kayla var min secret swimmer sister, jag fixade ihop ett snyggt paket fyllt med massor med små roligheter åt henne. Hannah hade fixat present åt mig, jag fick en super fin väska, och massor med tuggummi (ja, jag är ennu lika beroende).., och det snyggaste av allt; ett superfint customized halsband, med mina initialer ECN ihopsattta. Denhär kedjan kommer inte att åka av på läääänge... 
 
Och så hade jag fått överraskningspaket från Vasa!!! Haha, ja jag fick mig ett gott skratt när jag öppnade paketet oh såg t-shortan m&p&h hade skickat till mig, alldeles klockren! Presenter är alltid så roliga att få och ge!
Efter alla presenter var utdelade var det dags för "paper plates awards", våra seniorer hade gett oss olika"nomineringar", och när vi fick vår nominering gick vi runt allihopa i hela laget och sade något positivt och/eller något som vi uppskattar/resperkterar hos den a våra lagmedlemmar som fick utmärkelsen. Det blev en betydligt längre och omständigare process än vad vi kanske hade räknat med, men såna här saker får en grupp att växa så otroligt mycket tajtare, och ger en boost åt allas självförtroende och framför allt självkänsla. Och så är det alltid roligt att få höra att det man gör är uppskattat, och läggs märke av andra, så det har med andra ord varit en väldigt givande lördag.
 
Japp, den här bilden bjuder jag på! 

13

Jepp, 13 dagar tills avfärd. Countdown countdown... Det är lite chaos vid poolen den här veckan, det är någon sorts high-shool disctrict meet, så det äd simhopp nu de första dagarna och simning resten av veckan, så det är fullt med simmare, föräldrar, funktionärer och domare som slåss om utrymme med oss, masters simmare, the club team, osv... Nå, vi hade i alla fall ett riktigt prima broken set här i eftermiddag, 4x200 50, 100 & 100, 2 första gick galant, sedan kom döden. Men verkar lovande!

2 weeks!

14 dagar tills avfärd mot Buffalo, New York. Det går bra nu. Vår midD och D-grupp hade en super kvällsträning i måndast, Mike var ritkigt nöjd med oss och excited över hur kanon vi alla kommer att vara om en par veckor. Måndagens tenter gck hoppeligen bra, får väl se här inom en snar framtid.. Statistik runda nummer två fortsätts med imorgon. Har haft en helt najs tisdag, efter morgonträning hann jag med en snabb skypis med Moona, sedan lite grupparbete till min applied business class, och lektion, lite koffein intag (tack starbucks), och bibliotekhäng i en par timmar. Så var jag helt enkelt slut från måndagen och första halvan av idag så jag beslöt mig för att ta en chill movie night ikväll, behövdes verkligen! 
 

Sunny Weekend

Helgen kom och for snabbt som vanligt! Fredagen hade vi en kvällsträning som jag totaldominerade, så snabb middag föjt av hockey match och avrundat med lite statistik plugg. Mysigt jagvet.. Lördagen var vår sista long course träning fören MAC's, en ganska tuff en.. Så hade vi en solig och fin lörddaghär i BG, skönt med lite plus grader igen. På kvällen bestämde jag och Jens oss för att fara och spela lite racketball, så for vi downtown till City Tap for dinner. Söndagen har gänats åt tentläsning, massage, skype med mamma&mommo, och inte så mycket destumera. Nu gonatten, 2 och en halv vecka till MAC's och att pappa kommer!

Sunny Thursday

VÅREN ÄR HÄR! Eller åtminstone idag... Det har varit en helt super findag idag, men som vanligt ser man alltid folk som måste överdriva det här med hur man klär sig.. +3 och sol betyder inte ennu heller att de är okej att springa omkring i shorts och flipflops kära BG studeranden.. Ni vet vem ni är...

Tack och lov hade vi recovery practice idag, men gårdagens två tuffa pass samt min mega långa deep tissue massage sate sina spår och ajg kände mig ganska destroyed trots den lätta intensiteten. Nå, klarade mig levande därifrån i alla fall! 
 
Jag ahr hunnit uträtta en massa små ärenden, lämnat in min applikation till att studera i Frankrike i sommar, måste få några underskrifter på mina immigrant papper och liknande.. Så bestämde jag mig för att ta en liten promenix down town i solskenet, och har suttit vid Panera nu i många långa timmar med mina marketing och accounting böcker.. Succesfull studing with delicious coffe! 

Nu skall jag så småningom börja söka mig mot the swimmer house, där vi har en team dinner för en par olika orsaker; först och främst bruakr vi alltid ha team dinner dagen före vi har hemam tävlingar, eller far iväg på tävlingar, och imrgon far de tre tjejer från laget som inte kommer till MAC's till deras taper-meet, en Invite-tävling vid Ohio State University, så vi skall peppa dem nu ikväll, och så har vi andra i hemlighet fixat posters och ballonger och streamers som vi skall dekorera utanför deras rum ikväll så de får sig en trevlig liten surprise när de vaknar imorgon! Och så är det Jöelles 21'st B-Day idag! Hipp Hurra! 
 

149

Succesfull Wednesday! Strålande solsken och vår i luften. Hade en kort dag idag, bara två lektioner att gå till (de andra två ahde blivit inställda idag). Så jag fick ltie downtown före eftermiddagsträningen. Vi hade en lång uppvärmning, med ganska tuffa intervall att hålla, så var det dags för huvudsettet; 8x100 200 pace+1 @2. SImmade riktigt bra! Höll 57:or och låga 58:or. Så efter det simmade vi distance tjejjer ennu 3x250 @3 och 2x500@6. Efter att ha dött på de 8 hundringarna var det där settet ganska tufft...
 
Efteråt hann jag med en snabb middagsdejt med Jen, så hade jag massage, lätt dagens höjdpunkt!
Så på kvällen får jag, Allie, och  Allison downtown och chillade till 149(en krog här i BG) där de hade en Jazz-konsert. Vi spelade lite shuffle board, och biljard, och kollade basketball match på ESPN, slapp onsdag! Roligt att hitta på något lite annorlunda så här mitt i veckan. 
 

Fabulous Monday

Jag är bara så otroooligt taggad för min creativity class! Nu har vi verkligen börjat komma igång! Som jag tror jag nämnde tidigare kommer vårt slutprojekt att vara en video om creativitet (ganska abstrakt, men det komemr att bli absolutely fabulous!) Vi har några jätte talangfulla typer i vår klass en mix av lite allt möjligt, visual communication människor, rappare, piloter, business, aallt mellan himmel och jord egentligen.. Ikväll delade vi upp oss i små grupper, som vi skall jobba med resten av terminen, och vi började brainstorma direkt! Jag har en verkligen bra feelis av det här, i april kommer ni att få se resultaten sedan på youtube.. ;) 
 
Mina måndagar är verkligen, långa, och verkligen varierande, känns som om jag pusslar ihop tusen olika bitar till mitt lilla livspussel. 6am inleddes veckan med Insanity och simning, snabb frulle med tjejjerna, så var det dags för lektioner hela dagen, så bar det iväg till bassängen igen, där eftermiddagsträningen var ganska tuff igen. Lång för min del, huvudsettet var 2x ( 800@9.30, 600@7.10 400@4.50 200@2.30) even split allting, och andra varvet fortare än första. Så hann jag med middagsdejt med Jordan, så stack jag iväg till creativity class som sträckte sig lite längre än vanligt, så halv 9 på kvällen kom jag äntligen hem. Huh...
 
Måndagsmorgonen fick sin en ljuvlig liten silverkant med en överraskning åt oss simmare i the locker room; våra trognaste fans mr & mrs Meserve, (mr Meserve är en lärare här på universitet, samt aktiv i allt som har med vårt sportprogram att göra, plus en fanatisk simfan i allmänhet, och donor for the athletic program), nå anyways, de hade lämnat en gigantisk påse med saftiga clementiner åt hela laget, och en lyckönskning och gratulationer över våra vinster i helg, samt lycka till med MAC's, på ett gulligt litet kort!
 
Det gäller att ta vara på de där små gyllene saker i vardagen som får en att le. Det är de som i slutet av dagen får en att inse hur livet skall levas; ta vara på varje möjlighet och ögonblick som du får, och gör dig redo för nästa dag med ett stort leende på läpparna! 
 

Superbowl Sunday

Succesfull Sunday! Uträttat massor med små saker, fått massage, druckit mängder med chai te, vandrat ute i solskenet och fått min dagliga dos vitamin D, och ikväll var det Superbowl party at the swimmer house! Ca hälften av tjejerna från laget kom dit, och så som det hör till traditionen; maaaassor med snacks&mat , mycket football, och obivously Beyoncé. Nu känner jag mig såhär passligt redo för nya veckan! 
 

Bring it home

We did it again! Snyggt att få avsluta vår dual-meet season med två vinster! Jag kom 2a i 200 fritt med helt ok tid, inget super, men bra placering endå, så fick jag simma ankare i vårt B-4x100frisim lag där vi totalkrossae motståndet och kom 1 och 2a. 
 
Vi hade lite problem med vår bussfärd.. Vi hade samma busschaffis som alltid, men den här gången hade han inte ritkigt allt på klart.. På fredagkväll efter Akron körde vi till youngstown (ca 45-60min) där vi övernattade vid ett lite skethy hotell (as usual). Youngstwon University var tydligen bara 10 mintuers bilfärd från vårt hotell. Nå, på lördag morgon startade vi mot simhallen en halvtimme tidigare p.ga "det väldigt dåliga värdet" (lite snöyra, med andra ord, en fin vinterdag i Finland...) Nå, tur var nu det! Eftersom vi började kolla på våra telefoner efter att ha suttit i buss i ca 40 minuter igen, och vi upptäckte att vi var påväg åt motsatt håll! Vår chaffis trodde vi var påvväg tillbaka till Akon! Så vad som skulle ha varit en 10minuters liten busstripp blev till en timmes utflykt istället.. Nå, som tur hade vi i alla fall startar i tid! 
 
Vi kom hem på kvällen, så var vi och kollade hockeymatch. Det var lite extra underhållning på halvlek, eftersom de "beheaded" Freddie&Frida, våra maskotar! Så alla fick äntligen se vem det är som har fjompat och på i de där dräkterna hela året! 
 
25 dagar till MACs
 

Victory!

Den satt bra! Vi totalkrossade Akron! Jag simmade själv personbästa i 1000, 10.35, så det är jag riktigt nöjd med, kom andra . Så hade jag 500 kvar som också gick helt bra , bland mina bästa in-season tider, 5.11. Hade bara ca en halvtimme mellan grenarna, tävlingarna rullade på helt galet snabbt ! Efteråt hade Alex pappa fixat middag till oss hela laget, så vi fick pasta o kyckling direkt efter i ett konferensrum. Nu sitter jag på bussen påväg till Youngstown och imorgon smäller det igen !

RSS 2.0