Destroyed

Tisdagskvällen blev supermysig! Hade dinner date med Brittany, sedan for jag till Maison Francaise för en Café Conversation. De hade dukat upp med kaffe & te och allt möjligt smått och gott för alla franskaintresserade Träffade nya mäniskor och en tjej från frankrike som är här som gäststuderande!
 
Helgen blir spännande! Jag skall simma 1000 & 500 på fredag mot Akron, och på lördag har jag bara 200 fritt och 100fritt i stafett, så inte illa!
Mike hade fått en underbar idé att ha oss att simma lite hårt ikväll. Jag Waller & Tara fick oss en trevlig broken huvudserie... 4x500 broken. All out. Död. den var broken i 200 @3, 150 @2.20, 100@1.40, 50 @1.och så 200 easy imellan. Hade tänkt skriva lite mer ikväll, men tyvärr fungerar inte mina armar längre.. fingrarna börjar ge upp as well.. Nå, uppdateringar imorgon istället! 
 

Countdown!

29 dagar till MAC's och till att pappa kommer och hälsar på. Mindre än en månad?! Ofattbart! Kan inte förstå att vi redan är på slutet av januari..
 
Vi har hunnit ha Senior night för två veckor sedan, dvs vår sista hemma tävling för säsongen, och våra "serniorers" sista hemmatävling någonsin! Vi tävlade mot Buffalo (en MAC skola, där var våra tävlignar är i år) och Michigan State. Det  var otroligt spännande tävlingar, jätte jämnt! Tyvärr slutade det i förslut mot båda två, men det var bara fråga om 5 poäng mot Buffalo och 8 poäng mot MSU, så vi var jätte nära!  Så med tanke ennu på att vi inte hade simhoppare, så där gick vi miste om i alla fall 20 poäng. Men det var verkligen ovande resultat inför MAC's, bra tävling, vi hade ovanligt mycket publik, vi hade fått ihop ganska mycket andra idrottare att komma och kolla och heja också, så det var kul! 
 
Annars har jag haft några veckor med riktigt bra träning, och nu märker jag redan hu vi har börjat lätta lite på intensiteten, fast vi ennu simmar mycket yardage. I helg åker vi iväg på våra sista Dual meets före MAC's, Akron på fredag och Youngstown på Lördag, så det skall bli spännande!
 
Temperaturen har varit sådär galet omväxlande som det brukar, idag har vi 15 grader varmt, och förra veckan låg vi nere i -10 och snö.. Så variation har vi i alla fall! 
 
Kurserna går riktigt bra än så länge, jag är så taggad för min entrepreneurship class, synd att vi bara träffas en gång i veckan! Och jag ahr verkligen haft tur med min bokföringsprofessor, han är verkligen en intresant snubbe. Förklarar bokföring till oss i ena stunden, sedan plötsligt brister han ut i ett rim om trianglar och kuber och hur de bildar pyramider, och på något sätt så förklarade det vårt aktuella problem helt på klart, och vi alla var lite smartare efteråt... 
 
Annars rullar det på som vanligt, man hittar nog sin vardag vart man än i världen sig befinner. Mycket träning, mycket stuider, vänner, kaffe, franska, yoga osv... Live it, love it! 
 

Hockey Tuesday!

Vi hade äntligen en hemma hockey match efter några månaders uppehåll, det var BG mot Notre Dame, som är rankade 5 i hela nationen. Och guess what? VI VANN! Snygg match, helt fullt på läktarna, huippu tisdagskvälls underhållning! 
 
Mike avslöjade redan vad jag skall simma i helg, det blir lite mixing it up.. 1000 fritt och 200rygg! Kul med lite omväxling, skal bli intressant att se hur rygg går nu efter int ha tränat det... på Ca ett år..? Hårt antar jag ;)
 

Eastern

Ja ojdå, hur gick det nu sådär.. Simmade mitt college karriärs sämsta tävling.. Total floppade. På 200ingen kom jag inte alls igång över huvudtaget, kändes som ett litet warm up swim trots att jag värmde upp som vanligt inför alla andra tävlingar. Nå, 500ingen gick nästan ennu värre, jag var långsam enda från början till slut.. Nå, Mike var inte alltför orolig, han menade att med tanke på all den träning vi har haft nu var det bara helt normalt att det gick som det gick. Nå, jag tänker nu inte destu mera på dom tävlingarna, utan satsar på nästa helg istället, terminens första och sista hemmatävling ! 
 
Bassängen vid Eastern var ganska kall... Deras simhall hade just blivit klar från renovering, så de hade fyllt upp den efteråt. Nå, förra helgen hädne något igen som tvingade dem att tömma hela bassängen än en gång, och sedan fylla den med iskallt vatten. så deras coach sade att det var lite si sådär om vi ens skulle ha kunnat tävla där för vattent var så kallt. Nå, vi fick ju som sagt klartecken att allt var ok, men ja nog måste jag endå säga att vattnet var SVINKALLT! kanske det hade en liten effekt på mina resultat också...
 
Efter tävlingarna åkte vi alla simamre iväg till Boyle's hus, som endast var en kvart ifrån simbassängen där vi hade tävlat. Där hade Stpehs föräldrar laddat upp med mat åt en hel armé, vi fick hemlagad pasta & köttbullar, chicken alfredo, spenat getosts & jordgubbssallad... MUMS! Super gott, toppade subway alternativet tusen gånger! 
 
Idag har det varit en skön söndag som vanligt! Toppapdes med sväng downtown till Grounds for thoughts, världens godaste kaffe I promise! Så hade jag och Jen vår lilla Friends marathon som tydligen börjar utvecklas till en söndagstradition... 
 

Bring it on Spring Season '13!

Torsdagen var skön, fick en massa saker uträttade efter träning, och hade inga lektioner heller så.. På kvällen var alla idrottare med 3.0 eller högre medeltal bjudna till vårt baskeball game, där vi skulle gå ut på halvtid på plan och bli "reckognized". Fin grej, men tyvärr hände det ett litet missöde.. Vår skolas fantastiska slogan " 18 sports, 1 team" stämde inte riktigt överens med verkligheten, när vi alla idrottare som hade uppnått ett GPA på 3.0 eller bättre på plan, i våra representationskläder och med våra respektive lag skulle bli uppropade per gren. Nå, på något mystiskt sätt lyckades Women's swimming glömmas bort.. !! WHAT? Så vi stod där på planen som några fån, men så började som tur några andra av lagen att ropa "and womens swimming, + vår lilla fan crowd i publiken", så lite applåder fick vi i alla fall..
 
Första skolveckan avklarad, kurserna och lärarna verkar riktigt bra än så länge, så det lär nog blir en toppen termin! Och nu finally är vi falcon's back in action! Imorgon åker vi iväg till Eastern Michigan för vår första tävling för den här säsongen! Är super taggad! Jag skall simma 200 och 500 fritt, samt 50 fritt i stafetten.. I'll keep you updated! 

what a day

Huh, maraton dag nr 2 avklarad! Känns helt skönt att kunna bust out alla sina lektioner såhär varannan dag, och så bara få ta det lugnt och fixa hemuppgifter de andra dagarna! Eftermiddagspasset ikväll var en tuffing. Mike tyckte det var en utmärkt idé att lägga oss distance-girls att simma 4x900 på 10:30, descen och negative split, så 100 easy, följt av 2x450 all out. Nå, gick riktigt bra, så inte kan man klaga i alla fall!

Spring Semester

 Nu är vårterminen inledd med brak! Hade tänkt skriva igår redan, men var så slut efter den måndagen så det var nog raka vägen och sova som gällde.. Mina måndagar komemr att vara ganska fullspäckade nu i 4 månader framåt.. Träning från 6-8, sedan lektioner från 9.30-12.30, lunch, franska , träning, och entrepreneurship från 18-20. Så det blir inte så himla mycket chill tid på dom dagarna.. Men så har vi tisdagar och torsdagar istället, med bara en lektion på tisdag och inga alls på torsdag, så det jämnar ut sig sådär perfekt! 
 
Det var en ganska tuff helomvändning på min vardag i och med att skolan började igen.. HAde vant mig vid att jag tränade, sov, åt, tränade , åt , pysslade med lite småsaker, ,och sov igen som min dagliga rutin, men nu skall man klämma in studier också! Hjälp! Nåmen, första intrycket av alla mina kurser och lärare har varit riktigt bra, så det lär nog bli en riktigt prima vår! Kan inte förstå att det bara är 7 veckor kvar till MAC's! Och det betyder att bara 7 veckor tills pappa kommer på besök, och vi ger oss iväg på reseäventyr..!   

Lovely Sunday

Jag har haft en underbar söndag, bara fårr ta det riktigt lungt, inte göra något speciellt, bara pyssla och på med små saker hela dan! Har fixat i rumemt vårt, och nu ser det inte längre lika opersonligt ut som mentalsjukhus, utan faktiskt lite personligt, med bilder och grejer... Jag behövde verkligen en held dag med inget planerat, inga träninngar eller möten eller vad som helst. Skönt! Nå, nu borde man väl vara redo för att vår terminen skall börja. Inte riktigt... Men imorgon kör vi väl endå! ;) 

Phenomenal week!

Sophmore year's training camp, check! Japp, nu var en veckas galet tuff träningsläger avklarat! Nu har man en hel veckas grymma träningspass avklarade, och nu är det bara att ta det lungt resten av helgen innan skolan börjar på måndag, hjälp känns inte som jag är riktigt mentalt redo för det ennu... Nå, har väl inte riktigt några andra val!
 
Dagen börjades med en liten misslyckad sovmorgon, 8.30 var nu inte riktigt tiden jag hade planerat att stiga upp, men nå de går int alltdi all sova heller.. Jag& Allie hade en perfekt lördagsförmiddag! Först for vi och käkade frulle, sen for vi till vår lilla coffe&book shop och plockade upp varsin bok och satt där och läste och smuttade te i ca en timme, så småningom var det dags för träning. Det var några kortare set som tog lite över en timme till att börja med, sedan hade vi freestylers vårt eget huvudset, som vi alla tänkte inte skulle vara så jätte paha, men oj så fel vi hade.... Nå, we survived! 7 weeks until MAC's! Unbeliavble! 
 

What?

Har jag varit här redan i en vecka? Tydligen! Vi hade vår näst sista dag av training camp. Morgonen var sådär halvtuff, långa medley och frisim set, och lite breath control. Vi alla var lite halvnervösa inför eftermiddagspasset, för vi skulle nämligen simma båda grupperna tillsammans, och då brukar det vara ganska så tufft. Men tack o ch lov var det lite andra grejer som väntade på oss! Uppvärmningen tog ca 1 timme, inklusive ett längre medley och breath control set, men det var inte så farligt. Så var det dags för lite racing, YAY! Coacherna tyckte att det är så länge sedan vi har tävlat, så de satte igång tidtagningssystemet och så var det dags för lite race'sss. Vi var delade i stafettlag, och hade som mål att simma snabbare än våra Conference records. Jag simmade riktigt bra 100 frisim, 54.1 från en relay start, så helt ok med tanke på hurdan vecka jag har bakom mig. Så simmade jag 100 igen, och 2x50, 50orna for nog inte lika fräsht, 25,1 båda två.. Nå, men det var kul att få lite tävlings känsla igen efter att bara ha tränat och tränat och tränat så här länge. Så har vi ju en hel del med tävlingar på kommande också, redan nästa veckas lördag bär det iväg til Eastern Michigan!
 
På kvällen bestämde jag och Jen oss för att testa en liten underlig restaurang som vi alltid åker förbi här i BG, me naldrig ar provat. Den ser riktigt schaskig och nersängd ut, men på något sätt inbjudande ?! Så dit for vi två vrålhungriga tjejer efter träningen, och ja.. Vad kan man nu säga. Första blicken jag fick av stället fick mig att vilja göra en 360 och åka iväg med detsamma; såg ut som man ahde klivit in i någon äldre dams vardagsrum för ca 40 år sedan, röda underliga stolar, blommiga tapeter, lite country musik som kom brölande från högtalarna, och de enda matgästerna vi såg v ar människor som som såg ut att ha ätit på McDonalds i hela sitt liv, och vara i åldrarna 70+. Nå, vi gick endå lite längre in, och blev gensast positivt överraskade! Ung och supertrevlig personal, helt ok mysigt ställe (men något som aaaaaldrig skulle gå igenom i Finland.. Det var en Family Diner så dom är ju lite annorlunda set-up i och för sig men..), och helt suverän mat! Riktigt huippu husmanskost för rimligt pris! Kan nog nästan rekommendera stället trots den horribla första åsikten!
 
Imorgon väntas en lååång sovmorgon, sista träningen för den här veckan är först på eftermiddagen, ah!
 
 

Snow day

Internet krånglar lite ikväll så de får bli ett kort inlägg från telefonen istället. Fick sova ut ordentligt imorse, sån lyx att bara få drisha och slappa ens stund fören men börjar göra något produktivt .. Så varder dags för dagens höjdpunkt ; pulkabacken!! Vi hade lite teamboning på BG's golfbacke hehe.. Jag hade min lilla ghetto sled; en gatorade kartong av plast. Dagens fiffigaste! Fungerade riktigt prima! Var helt superkul ;) sedan efter ca en timme ute i snön var det dags för gymmet , och så hade vi Ennu simning. Blev lite väl mycket undervatten i uppvärmningen ... Efter nästan hela uppvärmningen skulle vi alla 21 stycken tjejer simma 4x25 under vattnet (med fenorna ) på :45. MEN vi alla matte vara fastlänkade i varandra hela tiden! Det va tydligen lite krångligare för vissa, så vi måste göra om det, och det slutade med hela 9 stycken !!! Nå, efter det var allt annat ganska skönt , man fick i alla fall andas.... ;) nu bara 2 dagar och 3 träningar kvar av vårt "training camp" Bring it on!

2013!

Gott Nytt år! 2013 har ju redan hunnit hålla på i en par dagar, men lika gott nytt år endå. Jag kom mig tillbaka välbehållen till BG, hade ca 5 timmar tid vid Paris flygfält där jag mellanlandade. Men tråkigt hade jag ju inte, jag var ju i Frankrike! Efter att jag ahde checkat in till mitt nästa flyg på en sådan där elektronisk check-in disk, bad en älre franska herreman mig om hjälp med sin check in, så jag tvekade i ca 2 sekunder, sedan började jag babbla på på franska med honom, gick riktigt bra och mannen torde ha kommit sig iväg till Aruba dit han tydligen var på väg... Nå efteråt upptäckte jag att jag trots allt måste gå till en "riktig" check in disk, för at se att allt var ok med mitt bagage, så såg jag hur kön ringlade sig lång framför mig, men jag var ändå inte riktigt säker ifall jag måste ställa mig i kön eller inte, så jag hittade en snygg fransman som arbetade där som jag frågade lite hjälp av (på franska då..) Han sade att jag skulle gå till disk nummer 3, som var tom? Men han öppnade upp banden som spärrade av området för mig, och så slapp jag förbi hela långa kön, och bagaget och boarding passet var ok! ;) Nå, så fortsatte min färd till någon terminal som kändes som den var uttagen ur någon löjligt lyxkatalog... De enda affärerna som fanns där var Prada, Gucci, Hèrmes... Nå, inte klagade jag i alla fall inte! 
 
Flygresan gick bra, så väl i Detroit tror jag att jag gjrode ett snabbhetsrekord i att komma igenom säkerhetschecken och få mitt bagage, och tullgranskningen. Cirka 45 minuter efter att planet hade landat satt jag i Stephs bil påväg mot Ann Arbour! Smidigt!
 
Steph's familj tog mig med till deras "Country Club" där vi åt middag. Counrty Cluben kändes så überamerikanskt som det bara är möjligt; en "klubb" dit man kan höra, där det finns en stor anläggning med egen restaurang, bar, tennisbanor, swimmingpool, gym osv... Alla känner alla, som taget ur någon film man har sett.. Nå, det var enda ganska grym trötthet som plötsligt drabbade mig, och jag slockande klockan 9 efter att ha varit vaken i nästan 24 timmar i sträck.. Vaknade nästa morgon klockan 9, så åkte vi och hämtade Carmen, Jojo och Daniela från flygfältet, sedan bar det iväg till BG igen. 
 
Det var superkul att träffa all mina teammates igen! Och skönt att få bara träna och ta det lungt här i en vecka fören skolan börjar. Nå, det där med att ta det lungt inkluderar ju inte tränigen såklart, den är ju allt annat än lugn... Nå, imorgon har vi pulkkaåkning på schemat med laget istället för running. Vi har ju inte så många backar här i Bg precis, men någonstans borde vi ju nog hitta ;) 
 
RSS 2.0