JAAAA!

JESS! Personbästa i försöken och som 8 till B-final!!! Härligt, underbart! Och så kvällen gick alldeles perfekt, förbättrade tiden från morgonen med över en sekund och klättrade upp till 3 i mitt final heat! 1.51.29! 1.50 var målet men persbäst är alltid huippu! Så hade vi 800 free relay ennu, där simmade jag 1.51.8 (tror jag?) vi blev 8, men jätte bra kämpat, GO FALCON's! Imorogn sista dagen, 200rygg som gäller! Blir ett mega kort inlägg, skulle ha massor med annat att säga men klockan e renn nästan halv 12 blev jätte sent vid poolen.. GONATT

and it's on

Day 1, good job ladies! För mig blev det en 10 sekunders förbättring i 500 fritt, så int kan man nu vara annat än nöjd. 5.01.3 var sluttiden, 4.59.05 va tiden som sku ha krävts ti B-final, så lite lämande ju nog och harma, men de va endå min "sämsta" gren, så. Imorgon äntligen 200 fritt! Och hopeligen final då på kvällen plus 4x200 free relay. Vi alla gjorde jätte bra, 15 person bästa + 3 säsongbästa, catching!!!!
To be continued..

day zero

Dagen har gått ovanligt snabbt med tanke på vad lit vi har gjort. Det börjades med frulle på hotellet, sedan iväg till simhallen där vi simmade i ca en timme. SÅ var det tillbaka till hotellet, några timmar av relaxing och göra ingenting, så var det iväg till simhallen igen som gällde. Börjar så småningom kännas som det skall i vattnet, nåh imorgon får vi se! Så dagens höjdpunkt var definitivt att äntligen få shavea mina ben 5 månaders benhårighet, och nu äntligen, allt hår skall bort! Vi fick order om att shavea ryggar och nackhår och allt vad osm bara går. Jag valde att inte gå hela den extrema vägen (jag gillar mitt rygghår), men armarna fick sig en trim (hjälp jag fryser, tur att jag ahr med mommos stickasockor). Så var det ennu en överraskning som väntade på oss efter middagen, nämligen alla föräldrar hade en liten present till laget; vi fick en urfin väska med våra namn och BGSu swimming ingraverat i, och den var fylld med en massa små roliga saker, halsdukar, halsband, myslipatukkan och sånt , thank you parents!

Som jag lovade; här är länken till Live-streaming av tävlingarna; http://mac-sports.com/Schools/Akron/LiveStreaming.aspx
Här är en länk till BG:s story om MAC's http://www.bgsufalcons.com/news/2012/2/22/WSWIM_0222124038.aspx, kommer också att twittras live från tävlingarna.
LET'S GO FALCONS!
(tack hetti fö världens snyggaste collage)

check in

Det har varit en ganska onödig dag egentligen. Vi hade sovmorgon och tränarna hade gett skolförbud, viktigaste var att sova, äta och befinna sig i bussen klockan 1. Inte klagade jag i alla fall.. Resan till Akron tog dryga 2 och en halv timme. Vi for direkt till poolen där vi simmade, sedan har vi bara checkat in till hotellet, ätit middag och bara tagit det lungt. Kom lite ny info om nya simdräkterna, de är tydligen inte så bra som de har marknadsförts som. Lag som har haft sina conference meets redan förra veckan berättade till Petra att efter 50m så började de ta in vatten och alla som simmade me de dräkterna var åtminstone 1-2 sekunder av från sina tider. Så vi har alla våra back-up "vanliga" lazer suits som vi skall använda istället. Nå, simdräkt som simdräkt.

Igår kväll hade några av tjejjerna på vår våning gjort en supergullig överraskning till oss! De hade pyntat utanför alla våra dörrar med ballonger, serpentiner och skrivit en massa roliga afficher till oss, gjort stjärnor som de klistrade på vår dörr och en massa heja och good-luck wishes!

418646_393043224044112_100000153141366_1753351_826912978_n.jpg

äntligen!

Nu äntligen, efter all väntan och träning och prat så nu! Imorgon avfärd till Akron, on 2012 Mid Atlantic Conference Championships HERE WE COME! Söndagen gick mest i förberedelsernas tecken; var och simmade lite och stretchade, så åkte vi till sebo till "the trainer room" där vi tog ett isbad för att få ut all mjölksyra från benen. SÅ hade jag massage, och så var  det den traditionella Panera lunchen. Och resten av dagen var det mest bara att ta det lungt, försöka göra lite läxor (Eftersom man nu missar en veckas skola).. Lite medelmåttiga resultat.

Idag efter morgonträningen hade master-simmarna ordnat en "good luck breakfast" till oss, de hade gjort en lycka till skylt, och så ahde de dukat upp frukost åt hela laget vid the pool deck, så direkt vi steg upp ur bassängen fick vi gå rakt till färska bagels, lucky charms, frukt och apelsinjuice. TACK master, jätte gulligt!
Det är så knäppt hur mycket energi man har när man inte tränar hårt, hjälp vi alla bara gå omrking och sprakar som nå sprakastickor ungefär...

Kära syster valde idag att avsluta sin simkarriär. Det har varit 10 underbara år med dig älskade lillplutt.  Utan dig skulle simning aldrig ha varit så här kul. Vi hade våra lite svårare år i början (haha, peesiuinti medmera) men jag har aldrig haft någon som har stöttat,kämpat och skrattat med så mycket och bra som dig hettiplutt. Du gjorde det valet som var bäst för dig, och jag är en stolt storasyster över allt vad du har åstadkommit och nu har du nya utmaningar som väntar!

MAC's kommer troligtvis att sändas live på nätet, försöker hitta länken så postar jag den ASAP.

Liten lustig parentes. Petra höll på att registrera mig till USA Swimming (så att jag kan tävla vid andra tävlingar än bara college meets också), och så kom det upp att Erica Nieminen redan registrerade sig förra året. Hmm, så tydligen har jag en namntvillings simmare här på kontinenten någonstans?! (tjuvade hettis bild hehe)

julafton vol II

Har varit några roliga dagar här nu i rad. Igår var det fullt kaos i the rec! Det var Ohios High-schools district meet, så bassängn, läktaren och hela huset bara kryllade av simlag, coacher, föräldrar osv... Vi hade några banor som vi fick ha för vår eftermiddagsträning (coacherna fick inte vara "on deck", de måste sitta vid läktaren, eftersom college coacher inte får vara med high-school idrottare.. knäppa NCAA regler). Nåja, vi var mitt i uppvärmningen, jag började köra på lite hårdare, sprättade vatten hit och dit och så plötsligt stammar Drea mig. va är det nu då undrade jag, och så upptäcker jag att precis hela hallen är helt stilla, alla de hundratals människorna som var där hade handen på hjärtat och blicken mot flaggan och nationalsången sjöngs högtidligt.. woops jag hade tydligen en egen solo simning .. nåja )

Idag har gått helt mega snabbt! Vår distancegroup började dagen med kort gym följt av simning. SÅ kom sprintrarna också till hallen de skulle simma efter oss. Vi hade ett kort "team-meeting", vi fick våra scheman för nästa vecka, coacherna hade lite pep-talks, och så skulle några av oss prova våra nya dräkter igen. Gick bättre denhär gången, knappa 15 minuter och det var en storlek mindre?! Efteråt var det brunch, så for vi till the swimmer house där det var presentutdelning!!! Kändes som julafton/födelsedag/studentfest på samma gång! Vi hade alla våra "secret swimmer sister" och nu var det dags att avslöja oss för varandra. Jag hade Waller som min hemliga syster; hon hade gjort världens bästa kort till mig " Erica Will Finish Before You" haha, genialt! Så fick jag en kjol och en tröja från forever21+ ett halsband och örhängen a la charming charlie! Så var det ennu mera presenter! Våra föräldrar hade skickat paket hemifrån oj vad kul med presenter och överrasknignar! Så nu har jag en underbar hot stone massage som väntar på mig i Vasa, ljuvligt! TACK! <3

Det känns som om man har väntat så otroligt länge på tävlingarna, och det känns som en kort evighet ennu tillsvi ens får simma... MEN SNART! 

korvskinn

Hjälp vart e simdräkterna på väg nu igen, blir det 2009 all over igen? Det var helt absurt att pressa sig in i den där lilla blåvita dräkten. Tog en dryg halvtimme, men jag skall gå ner i ennu en storlek så undrar nu hur länge det kommer att ta. men OJ va bra de kändes när man dök i.
8 dagar till MAC'S!
12 dagar tills la familia kommer!
14,5 dagar tills spring break!
16 DAGAR TILL FLORIDA!!!!!
social media

Alla student-athletes hade en mandatory speaker för den här terminen, och den här gången var det Social media som tema. Vi fick i princip "skolning" i hur vi som idrottare skall behandla sociala medier, hur vi skall facebooka, twittra, blogga, svara på intervjuer, bete oss osv.. Det är faktiskt galet när man tänker efter hur allt vad man säger och gör på nätet faktiskt finns där för allti, och hur snabbt det kan sprida sig precis över hela världen. Det var en ganska underhållande speaker vi hade, men mycket sant som dom sade. Här i USA är det jätte strikt med vad man får och inte säga som idrottare (med tanke på rekrytering, skolans rykte, nya och gamla idrottare, potentiella sponsorer osv..), så man kan hamna i ganska mycket bråk bara genom att säga nån liten negativ kommentar i sin facebook status eller svära i sin tweet... Knäppt. Men något som jag alltid tänker extra mycket på är hur framtida arbetsgivare faktiskt checkar in sina nya potentiella arbetstagares facebook, eller varför inte bara googla dem. Det finns så många som inte tänekr på såna saker ett dugg och bara twittrar och fbar helt galna saker, fast man har "private settings" så finsn det alltid sätt att hack sig igenom dem. Exempel bara när facebook ständigt ändrar sina versioner och uppdateras så blir ens profil allt mera offentlig när man tar i bruk det nya, och innan man hinner ändra sina inställnignar så kan redan vem som helst ha kunnat se vad som helst..
http://www.takethislollipop.com/
många har så klart renn sett den men creepy hahahahha

söndag

inspirationen med min essä "What gives the uniform its authority" går ganska trögt.. Väldigt trögt... Mega trögt. SKu bara vila slöa i mitt rum och kolla på supernatural, men nej nu när jag nu engång har släpta mig hit till tables så är det väl bäst att ja gör någonting också. Försöker komma lite i förväg med allt mitt skolarbete eftersom jag i princip kommer att missa en hel vecka när vi åker på tävlingar.
Fashionshowen igår "Colors of a New era" var faktiskt bättre än förväntat! Hade en kul kväll!

love the weekends

Den här veckan gick precis så snabbt som jag ahde förväntat mig att den skulle. Igår efter träningarna msåte vi prova våra nya speedo lazers, för mig tog det en dryga 40 minuter allt som allt att få den av och på, och Mike tyckte att jag nästan skulle kunna ta en storlek mindre.. NEJ TACK! På kvällen for vi alla och kikade på The Vow, OJ va den va bra, rekommenderas! Sen idag morse efter morgonträningen hade vi fått in några av de nya speedo fastskin 3 dräkterna, så halva laget skulle prova deras (min hade inte kommit ennu, tack gode gud för det hjälp jag behöver metnalt förbereda mig några dagar före jag börjar pressa mig in i det korvskinnet) Känns som om 2009 kommer att uppreapas igen helt och hållet... De stackrnarna som provade dräkten fick pressa på i åtminstone 15-45 minuter var, med hjälp av minst 2-3 andra hanskklädda personer. Skillnaden med den nya dräkten är att den i princip är helt fast i ryggen, så när man sätter på den måste man ha båda "axelremmarn" på ena sidan, och sedan ha någon att dra den ena axelremmen över huvudet. PAINFUL!

Efter hela speedoproceduren lämande vi vid the rec och gjorde några team-posters för Mac's. Så vid 12 tiden var allt klart, så stack några av oss iväg till Levi's commons för lite shopping. SÅ har vi i princip bara åkt runt och uträttat små ärenden hela dagen, så blev det en snabb middag vid the oaks. Nu ska ja straxt ge mig iväg med edawg, aggie och em vi ska fara o kolla på modeshow, got to love the weekends!

live strong

14 dagar, 2 veckor, orkar int räkna timmar o minuter o sånt... men poängen är, MAC's! Börjar vara välrdigt nära nu...
Eftermiddagen har varit otroligt skön, efter provet var det raka vägen till massage, underbart! Så resten av dagen har jag bara tagit det lungt ,kollat serier, hängt med brittany, carmen och allie, kollar mera serier, försökt kolla lite på sommarjobb och inte så mycket mera egentligen. Imorgon är det världspremiär för filmen The Vow. ÅH vad vi har längtat! Nästan hela laget har redan köpt biljetter till kvällsvisnignen imorgon, channing tatum; don't let us down!

busy busy busy

apua! galet intensiv vecka! idag har jag bara farit rakt fran traning till skola, lektion,lektion,lektion,lektion,traning, oaks, study tables, biblan, och ska snart ennu pa study session for min food nutrition class. Ja, valdigt intressant onsdag med nadra ord. Sa har min monday och tuesay sett ut ocksa. Men Efter morgondagens prov blir det bara relaxing som galler, jag far fara pa massage, sedan bara ledigt hela resten av dagen=underbart!
Sa smaningom borjar vi ocksa latta pa traningsmangden. Idag on the pm workout hade vi 3x200 broken som our main set, med our lazer fastskins. (skriver halft pa engelska because the computer doesn't have the essential letters). Simmade tydligen riktigt bra tider trots att jag kande mig ganska sluggage... Can't complain! Now, a final study sprint and then goodnight!

Cleveland

Lördag blev till min lilla äventyrsdag! Direkt efter morgonträningarna spurtade jag iväg till bussen som skulle ta mig och ett gäng andra international studetents till Cleveland, ca 2 och en halv timme härifrån, för ett heldagsprogram. Första stoppen var Rock and Roll Hall of Fame ; WOW! Jag  visste inte ens om att det fanns ett sådant här ställe, men hjälp det var häftigt! Ett 6 våningar högt museum som i princip berättade rock musikens historia enda sedan första början upp till dagens läge. Man fick lyssna på musik, se på olika filmklipp, gå runt omkring och förundras över allt häftigt som människor faktiskt har kommit på inom musikväg. Men det hätigaste var nog de små montrarna som var fyllda med gamla aritster scenkläder, handskrivna låttexter, personliga fotografier, och jag älskade avdelningen som var uppdelad som "Cities and music", där de hade gjort små filmsnuttar med musik, kultur, band, politik, groupies, mode osv.. för de kändaste musikstäderna genom tiderna (Tex, San Fransico, Detroit, New York, Los Angeles osv).
SÅ en 3 timmar gick vi runt och kikade på Elvis gamla scenkläder, Janise Joplins gamla porche, Michael Jacksons galna glitterkläder, The Clash orginal handskrivna låttext til London calling, och massormassor mera.. Det var en rolig upplevese! Blev dock väldigt väldigt mycket info att ta in på en och samma gång om man valde att följa med de små olika minidokumentärerna, men det var värt det!

Efter Rock and Roll hall of fame blev vi förda downtown för lite fritid eller vad vi nu skall kalla det. 5 utsvultna européer satte mat som prioritering nummer 1, så vi hittade en liten mysig restaurang lite utanför "main street". Där blev det en mega god kyckling-chevré sallad för mig, såg ut som ett litet konstverk också, så det var lite vemodigt att börja äta, haha, borde ha tagit ett foto men hungern tog över... Sedan vandrade vi nu bara omkring lite i stan, tittade på människor, drack kaffe, promenerade och såg oss runtomrking i stan.

SÅ var det äntligen dags för höjdpunkten, NBA game! Som vi alla hade väntat. Och det måste jag säga redan nu, att ingen blev besviken! Det var Cleveland Cavaliers mot förra årets mästare, Dallas Mavericks. STämmningen var grym! Det var en otroligt spännande match, jämn som bara vad! Vi trodde hur länge som helst att Dallas skulle vinna, men i sista minuten efter ett poängs underläge gjrode Cavaliers korg igen, och då var det kört för Mavericks. Hela stadion exploderade när det blev klart att Cavs hade vunnit på hemmaplan. Jag vet inte hur många tusen människor som faktiskt var och kollade på matchen igår, men det var många. Paus underhållningen var också häftig, kändes som man var och kikade på "So you think you can dance", när en dansgrupp bestående av barn och ungdomar uppträdde helt galet bra! SÅ efter matchen var det dags att åka tillbaka igen, men lördagen i Cleveland var kort sagt fenomenalt rolig!

La maison francais

Torsdagskvällen har varit underbar! Jag har ingen aning om hur jag har kunnat missa la maison francais! Mitt emot the oaks och allt!!! De var en jättemysig rendez-vous, ett gulligt hus inrett så franskt det nu bara går att inreda ett gammalt fraternity house; en massa människor som på ett eller annat sätt har något att göra med franska. Vi åt crêpes och bara pratade hela kvällen, c'etait super!

göran!

Jag tycker att Göran's bageri skulle borde satsa på fastlagsbulleleverans till Bowling Green. Detta borde göras omedelbart....
Igår skulle jag så otroligt gärna velat vara i Helsingfors med mina favoriter, där de var på konsert och hade de allmänt mysigt... Next time I'll be there!
Men det blev tjejmiddag på El Zarape istället, vi firade Jen's och Boonies 21 årsdag (för andra året i rad, hur häftigt är inte det?!?!?!?) 22 är tydligen ingen favoritålder här i landet.. Vi hade skoj; god mat, bra sällskap och håriga mexikaner som sjöng sånger och delade ut sombréron åt födelsedagsbarnen.
Så idag har lång-bane FM körts igång i Vasa! Åh vad jag skulle vilja vara där också, det blev första gången på många år som det blev för mig utan mitt traditionella 200rygg-lopp som alltid inleder tävlingarna. Men jag har mina tävlingar här i stället om dryga 3 veckor, och då får jag min chans istället! Men lite kosntigt känns det ju nog... MEN LYCKA TILL MINA KÄRA SIMMARE!
Det har varit en ovanligt effektiv torsdag för mig idag! Simning (recovery thank God), springning (sakta men säkert börjar vi minska)+ gym. SÅ var det GSW, och Nutrition. Hann mellan lektionerna lägga in ett möte med min academic advisor angående mian studier samt nästa år. Så fick jag en tid redan tills idag, så nu har jag redan hunnit med lite framtidsplaner as well! Jag är nu 90% säker på att jag vill ta International business som mitt huvudämne, och 100% säker på att jag vill ha entrepreneurship som mitt biämen. Så vi kom fram till att mina studier från föregående termin berättigar mig till att söka in till "The College of Business", varifrån jag sedan får en ny academic advisor som skall hjälpa mig med kursval och liknande. Så det blir alltså mitt nästa projekt här inom en snar framtid.

Inom en ännu snarare framtid blir det dags för Chandelier night @ la maison francais. Det är crêpes och franska som alltså gäller ikväll för mig. La maison francais är ett hus här på campus där alla franskaintresserade samlas några gånger i veckan och hittar på olika "fransk-inspirerade aktiviteter", ser på franska filmer, äter franska mat, pratar franska osv... A bientot, bisous!


THIS IS LIKE SUMMER IN FINLAND!

Hjälp, udnerligaste januari vädret jag ahr varit med om? SOlsken och därkring 12 grader, skööönt! Har varit en ganska vanlig tisdag annars, simning, springning, gym, gsw, och nutrition. Lunch, study tables, massage, dinner, biggest looser och jaaa. det var min tisdag i miniversion haha :)
RSS 2.0