Cleveland

Lördag blev till min lilla äventyrsdag! Direkt efter morgonträningarna spurtade jag iväg till bussen som skulle ta mig och ett gäng andra international studetents till Cleveland, ca 2 och en halv timme härifrån, för ett heldagsprogram. Första stoppen var Rock and Roll Hall of Fame ; WOW! Jag  visste inte ens om att det fanns ett sådant här ställe, men hjälp det var häftigt! Ett 6 våningar högt museum som i princip berättade rock musikens historia enda sedan första början upp till dagens läge. Man fick lyssna på musik, se på olika filmklipp, gå runt omkring och förundras över allt häftigt som människor faktiskt har kommit på inom musikväg. Men det hätigaste var nog de små montrarna som var fyllda med gamla aritster scenkläder, handskrivna låttexter, personliga fotografier, och jag älskade avdelningen som var uppdelad som "Cities and music", där de hade gjort små filmsnuttar med musik, kultur, band, politik, groupies, mode osv.. för de kändaste musikstäderna genom tiderna (Tex, San Fransico, Detroit, New York, Los Angeles osv).
SÅ en 3 timmar gick vi runt och kikade på Elvis gamla scenkläder, Janise Joplins gamla porche, Michael Jacksons galna glitterkläder, The Clash orginal handskrivna låttext til London calling, och massormassor mera.. Det var en rolig upplevese! Blev dock väldigt väldigt mycket info att ta in på en och samma gång om man valde att följa med de små olika minidokumentärerna, men det var värt det!

Efter Rock and Roll hall of fame blev vi förda downtown för lite fritid eller vad vi nu skall kalla det. 5 utsvultna européer satte mat som prioritering nummer 1, så vi hittade en liten mysig restaurang lite utanför "main street". Där blev det en mega god kyckling-chevré sallad för mig, såg ut som ett litet konstverk också, så det var lite vemodigt att börja äta, haha, borde ha tagit ett foto men hungern tog över... Sedan vandrade vi nu bara omkring lite i stan, tittade på människor, drack kaffe, promenerade och såg oss runtomrking i stan.

SÅ var det äntligen dags för höjdpunkten, NBA game! Som vi alla hade väntat. Och det måste jag säga redan nu, att ingen blev besviken! Det var Cleveland Cavaliers mot förra årets mästare, Dallas Mavericks. STämmningen var grym! Det var en otroligt spännande match, jämn som bara vad! Vi trodde hur länge som helst att Dallas skulle vinna, men i sista minuten efter ett poängs underläge gjrode Cavaliers korg igen, och då var det kört för Mavericks. Hela stadion exploderade när det blev klart att Cavs hade vunnit på hemmaplan. Jag vet inte hur många tusen människor som faktiskt var och kollade på matchen igår, men det var många. Paus underhållningen var också häftig, kändes som man var och kikade på "So you think you can dance", när en dansgrupp bestående av barn och ungdomar uppträdde helt galet bra! SÅ efter matchen var det dags att åka tillbaka igen, men lördagen i Cleveland var kort sagt fenomenalt rolig!


Kommentarer
JANINA

heeej erica! :D

ska du fa ti finland över sommaren? (ifall, när far du??)



ja tänkt, ifall du har någå ledigt veckoslut nångång på våren, så sku de va skitkul å träffas på mitten av var vi bor, typ i pittsburgh! :D va sägs :DD

2012-02-13 @ 01:22:21
URL: http://yae.blogg.se/
erica

heej! hördu ja åker iväg 8.5 men i april har ja i princip alla helger lediga förutom en (ja minns int vilken ;D) när åker du tillbaka ti finland? o jaa absolut tycker ja att vi måst träffas när vi nu fö en gångs skulle "e så hä nära" hahah :D

2012-02-13 @ 04:42:24
URL: http://ericanieminen.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0