sunny sunday

Älskar söndagar! Har haft en av de roligaste helgerna på lääänge.. Nå, den här dagen har gått otroligt snabbt som vanligt. VI åkte till Oaks för brunch, så har jag börjat packa! Hjälp, känns lite halv vemodigt.. Kampuset börjar vara tommare hela tiden, människor packar ihop sina saker och förbereder sig för sommarlov. Hann med en skön, lång lenkki i solskenet, så var det dags att gå till biblioteket och försöka pränta in B vitaminernas roller i huvudet. Skolan ordnar en massa program för att hjälpa eleverna med Finals week, i biblioteket hade de gratis mat, chips, och pop, de hade "anti-stress yoga" som man fick delta i , och så hade de "therapy dogs" nere på första våningen som man fick gå och mysa med. VÄldigt amerikanskt.

Spring Stampede

Älskar känslan när det känns helt hundra procent som en söndag, men så kommer man på att det är ju bara lördag!! Fredan var helt huippu, picnic i solskenet, compliance meeting (vi måste bara fylla i en massa papper om att vi inte får ta emot förmåner och fördelar för att vi är student-athletes under sommaren), så blev det en skön eftermiddagslenkki, följt av middag och finally en amazing utgång! Hade en helt jätterolig kväll! Idag skulle det var Spring Stampede, men kikar ut genom fönstret och ser att det regnar, är grått, blött och kallt. URK.. VARFÖR JUST IDAG? Nåja, får lite pluggat på food nutrition inför nästa vecka så det är ju bra.. Har hunnit vra til lWalmart och handla en enorm plastlåda där jag skall förvara mina vintersaker som jag tänker lämna hit över sommaren. Hjälp.

Live Strong!

Last official team practice of the year; check!
Last class of my freshman year at college; check!
On my way to student-athlete end-of-the-year picnic
WEEKEND!


NU är vi verkligen inne på slutspurten! Kan inte förstå att mitt första år här i college snart är förbi, och jag är hemma i Vasa efter lite över en vecka... Nu har jag bara ett galet veckoslut framför mig, en liten tent-vecka (heh), och så har jag tänkt börja packa ihop lite grejer idag redan så att man inte måste göra allt på en gång... Så är det att check-out from Kreicher Darrow 4th floor, och flytta tillfälligt till Oak HArbour med roomi Al-pal, sedan är det check in @ Detroit Airport och hem! What?! Nu redan? Japp!

50!

Grattis grattis GRATTIS till världens bästa pappa som har klarat sig halvvägs till 100 redan! Amazing! Synd att jag inte kunde vara i London och fira med resten av familjen (och sara), men det får blir fest i sommar istället! :)

gaaaaaaaaaaah

DAgen kunde ha börjat bättre... Eller egentligen började den helt bra med helt okej morgonsim, följt av bra springning och ett huippu gympass. Men sen gick allt bara down... Sen som vnaligt till min 11.30 class (eftersom vi slipper ut från gymmet först kl 11, så måste jag tillbaka till the dorms för att dusha och byta om, sedan gå till andra sidan av capmuset till min lektion). Kommer jag in i klassen och ser att alla sitter med sina slutarbetsportfolion framför sig. SHitt... Kollade igår om det var idag eller torsdag som de skulle lämans in, och var 99% säker på att det var torsdag, men tydligen hade jag fel. Nå, min professor shycht som han e fick jag springa tillbaka och hämta min portfolio från mitt rum . Och ingen överrift här, vi snackar athletic preformance här när jag spurtar fram och tillbaka över hela området. Så när jag pustande kommer tillbaka efter alla tusen trappor upp och ner och hit och dit och skall börja fylla i min delar sprättar jag upp hela penalen så mina pennor flyger över hela klassrummet, mitt läppomada rullar ut i korridoren och jag tänker "woow kan ju bara bli bättre från och med nu..." Och då upptäcker jag att jag har haft en vattenflaskeexplosion i min väska. Med alla mina essäer som jag skall ha i min portfolio inför bedöming. Japp. Bara bättre härifrån...

Talent show

Talent showen var vrålkul! Vi kom på delad andra plats med women's soccer efter men's soccer och gymnastics. Vi fick 9, 9 och 10 som våra slutpoäng av domarna och enorma applåder. Alla andra sporter hade också kommit på bra idéer. Killarnas fotboll var nog helt klart bäst med sin superbra dans! Så hade volleyboll tjejjerna kommit på något urkul; de var klädda i konstiga säckliknande säckar(?!) och hade en koreografi i dem (låter konstigt nu när jag skriver, men det var helt huippu!), och så fanns det en massa andra bra uppträdanden också. Kul kväll!
Länk till vår dans; http://www.facebook.com/photo.php?v=250938598337057&notif_t=video_comment_tagged

Banquet weekend

Denna helg har varit fullspäckad med fester, tillställningar och olika roliga happenings! Fredagen hände det nu inte så mycket, vi tränade, övade lite inför vår talent show preformance (berättar mera snart), for på några lektioner, och det var nu i princip min fredag... Lördagen var lite mera fartfylld! Lördags morgonträningarna har en tendens att dras ut från 7 till 11 nuförtiden (åtminstone...) så det var den traditionella omeletten vid oaks efteråt som gällde.. Omelett-tanten och jag har blivit bästisar, hon tänker komma och hälsa på till finland ;) Så var det en välbehövlig plats för en lång, skön powernap... Så var det dags att öva lite inför vår talent show igen! Gick riktigt bra! Så kom kvällen, och det var dags för student-athlete banquet! En rolig tillställning för universitetes alla idrottare, och allas familjer var också inbjudna, till the Stroh center, där det först minglades och bjöds på efterrättsbuffée med en maffig chokladfontän, kaffe, alla världens kakor, kex, frukter och annat gott... Så var det dags för alla skolans 400 idrottare att gå in till själva tillställinngen, där det delades olika hedersnomineringar, både idrottsliga och akademiska. Det var en kul kväll!

Nu idag hade vi vår swimming banquet, där laget och inbjudna gäster samlades för en "avslutning av året" och hejdå till seniorerna. Det var också en fin tillställning, många fina tal och väldigt känslosamt för alla de seniorer som nu slutar. Så delades det ut pris för den gågna säsongen och jag blev tilldelad "The Most Promising Freshman-Award". Nu är det en par timmar fören det är dags för student-athlete's talent-show! Vi simmare har lagt ihop en "dance-battle" mellan oss freshies och the upper classmen. Förhoppningsvis kommer vi att ha någon som får vårt uppträdande på film så kan jag ladda upp det här senare! Här kommer lite bilder från gårdagen;

sunny thursday

Åh sköna torsdag! Soligt, varmt, skönt, människor överallt, shorts, flipflops, SOMMAr! Hela campuset bara kryllade av människor idag, de olika kafeteriorna hade ordnat en cook-out utanför the Union vid lunchtid, så det doftade grillmat över hela campuset. Några sororities försökte samla in nå pengar genom de klassiska "Kasta en boll på plankan och en medlem av sororityn faller ner i en enorm hink med vatten". Trodde man bara gjorde sånt i Kalle Anka.. Hade för ovanligheternas skull absolut INGENTING som jag måste göra! Visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till?! Räddningen stavas S z e k e l y! Vi bestämde oss för att hoppa i våra bikinin och slänga oss på gräset för en liten soldyrkning. Underbart....
Hah hittade denhär bloggen idag.. Alldeles fenomenal! http://whatshouldswimmerscallme.tumblr.com/

19 days?!

WHAT? räknade ut att jag har 19 dagar kvar här in the States?! Ja fattar bara int hu de går såhär snabbt?? Idag var en av domdä mera "busy" dagarn igen, nog för att onsdagar alltid är... Eftermiddagsträningen trodde jag att jag skulle dö, det var en av dedär dagarna när man hoppar i vattnet och allt bara känns fel. Men det vara bara att "push through" och göra sitt bästa endå. Vi hade stationer som huvudset; så jag började med chords och chutes, 2x 15 sec sprint med båda två så hårt man bara kan och så långt man bara kan. Så av med chutes, och ha ennu på gummibandet och sprint till andra ändan så snabbt man kan (också 2 gånger igenom), så 50 easy + 75 all out form the blocks. Och så hela den grejen 2 gånger. Så var det en mera "recovery station", med 4x100 free @ 1.15, 4x50 single arm fly @50 och 4x100 kick with snorkel @2. Så var det sista stationen på powerracks, 6x sprint med resistance shirts på @ 40sec. Så var det 50 easy, 3x sprint kick all out, 3x sprint swim all out, följt av 4x25 under water all out at 35. Huh. Överlevde...

Helgen kommer att vara fullt upp den med, på lördag är det student-athlete banquet, så det blir att klä upp sig då med andra ord.. Sedan på söndag har vi vår end of the year swim banquet med laget, föräldrar , fans och supportrar haha.. Så på söndagskvällen är det dags för alla student-athletes talent-show, mera info kommer senare.... ;)

monday funday

Dagen har flygigt förbi snabbt som vanligt, och tro det eller ej men snart väntar jag på ett skypesamtal från hagagatan där lillaplutte syster skall väckas på sin 18 födelsedag!!! Grattis grattis grattis lillen!
Hade ett riktigt bra eftermiddagspass i bassängen, där huvudsetet var 11x150 100fritt 50 rygg, 3 @ 1.50 3 @ 2.00 2@1.50 1 easy och en off the blocks all out, och målet var att påde 9 första hålla samma pace för alla. Det har varit helt galet väder här igen för omväxlighetens skull... För tillfället tror jag att det åskar, det har varit soligt och varmt hela dagen, men vinden har nästan blåst mig omkull åtminstone 5 gånger idag... Nå, intresant med omväxling i alla fall! Här är ett klipp från fredagens station träning;
http://www.facebook.com/photo.php?v=246558892108361&set=t.673464097&type=3&theater

crazy week

Det har varit lite dåligt med uppdatering den här veckan, men det har helt enkelt varit så fullt upp precis hela tiden, så jag har svårt att fatta hur snabbt den här veckan faktiskt for och hur mycket jag har hunnit med! Så jag får väl ta och kompensera litet för bloggtorkan med ett maratoninlägg om min vecka nu istället!
måndag, då var det dags att börja träna igen! Kändes förvånansvärt bra i vattnet, jag ahde förväntat mig att efter en veckas paus skulle det vara total kaos. Men som tur hade vi ett riktigt lätt morgon pass. Så på eftermiddagen var det dags att träna igen, och så var det inte så lätt nåmer, huvudsettet var 2x3x100 all out with fins and paddles @1.30. Första hundringen var jag dynmit, sedan kom mjölksyran..... Mycket mjölksyra... Nå, överlevde den dagen i alla fall! Så på kvällen var det en "freshamn student-athlete leadarship skill workshop", som vi måste fara på. Gick nu mest ut på att "utbilda" oss att vara bra ledare, och lite smått förbereda oss till att en dag hoppeligen vara kaptener för vårt lag. det var helt kul, man fick träffa en massa andra idrottare från den andra sporterna också så.
tisdag, bra morgonträning, bra gym, svinkallt där ute (okej inte finland kallt, men nu när jag har blivit så bortskämd med mina 20+grader och vårsol så var nog 3 grader svinkallt...) Hade massor med läxor och grejer, förstår inte riktigt poängen med alla dessa prov nu 2 veckor före tent veckan?
onsdag, morgontränignen var ganska lätt igen, dagen var busy busy busy, från lektion till lektion till lektion till lektion till träning, där vi sedan körde stationer. Riktigt kul work-out! Mike filmade en del, jag är på power-rack stationen där vi skulle sparka under vattnet tills det rycker till, sedan sprint ryggsim till väggen, snabb transition och freestyle all out. http://www.facebook.com/photo.php?v=243929659037951. Så på kvällen var det bara att plugga och skriva research essay....
torsdag, träningen gick riktigt prima, inget alldeles för farligt. Så hade vi ett huippu gympass! Så var det dags för inlämning av min esseay plus food nutriotion provet och voila! Underbar känsla när allt för veckan är avklarat! Hade hela eftermiddagen ledig så bestämde mej för att gå på en promenad down-town i vårsolen där jag kikade i vintage butiken en sväng, och blev två par örhängen rikare. Så blev det en skön, lång joggingrunda med Brittany. BG är så himla fint nu när det är vår! Allt är rosa, vitt, lila och olika ljusröda nyanser! Blommor överallt, grönt nykliip gräs, blomblad som flyger omkring i vinden och sol. Så doftar det alldeles ljuvligt också! 
fredag, morgonträningen kan beskrivas med några få ord; tuff! krävande, men kul! Vi hade stationer igen som vårt "huvudset". Det var 2 gånger igenom följande stationer, 1. 8x25 no breath fly at 40, (andra varvet var det free på 30) 2. powerracks, sprint all out fram och tillbaka så många gånger man hinner på 30 sek. x 6. 3. 4x100 free at 1.12 (andra varvet 50free50stroke at 1.17), 4. Climbing the rope så högt man hinnerp å 30 sekunder+ på toppen måste man skrika en av våra teammembers mål för sommarsäsongen, och de andra i gruppen gör magmuskler när de inte klättrar repet. Det är svårare än det ser ut att dra sig upp på det där repet! Var helt slut efter träningen, så min dag förgylldes av att min 9.30 class hade blivit inhiberad, så det blev en välförtjänad frukost istället. Must have been my lucky day; de hade färska jordgubbar och blåbär, nam! Så efter franskan åkte jag Allie och Brittany iväg till Levis Common's för att prova det nya frozen yougurt stället. Delicious! Man fick mixa smaker och sorter hur man ville, sedan lägga på sina egna toppings, och så vägdes allt och man betalade efter hur mycket den vägde. Så tog vi en tripp upp till Toledo till Franklin Park Mall för att hitta lite saker till lördagen.. Väl framme så stötte vi på Jen och Vicky, och så började vi prata med dem och stod där i kanske 3-4 minuter, så plötsligt kommer en polis i en töntig cowboyliknande hatt och harklar sig; excuse me ladies.. We have a mall policy that doesn't allow groups to stand in vividly trafficed palces here at the mall. Seriously???? Jag och Vicky kunde inte hålla oss och började asgarva samma sekund som han avslutade meningen. Hjälp, kändes som om vi hade hamnat i Hogwarts udner professor Umbridges uppsikt. Hahah... Nå, vårt mystiska gäng splittrades och vi fortsatte shoppingen på skilda vägar under polisens uppsikt (nånej han lämande oss nog i fred).. Skön fredag var det i alla fall!

lördag, var en låååååååång dag. Inleddes med träning 7.a.m. eller egentligen var det en tävling, vi hade "a scrimmage meet", där vi tävlade mot varandra. Så jag hade samma sträckor som i Purdue igen; 200 ,400 fritt och 100 rygg. (Det var långbana den här gången också). Så det gick nu lite mindre bra, men kanske inte så väldigt överraskande heller... Så efter tävlingen var det dags för gym, och jeeez har aldrig varit med om liknande nazicamp! Vi var där inne i över en och en halv timme, och så hade vi inte ens en "finnisher" (slutspurt som vi alltid brukar ha, tex i torsdagds var det 100 armhävningar så snabbt man kunde, tisdags var det 5 minuters circiut med abs och burpées). Det var squats, RDL's, lunges, bench rows, och en hel del annat, men det tyngsta var nog definitivt när vi måste föra en släde med 200ibs vikter på fram och tillbaka längst med hela salen. HUH! Den övningen brukar tydligen anävndas som straff åt fotbollskillarna när de messar upp någonting.. Så det ger kanske lite insikt i hur angenämt det var.. Men ah, I loved it! Det var en av dom där dagarna som man kommer ihåg, när man verkligen pushade sig själv, och bara vet att det bara kommer bra saker från det här. Så hade Manny ett prima pep-talk/good job talk till oss efteråt som gjorde alla på gott humör. Så lite före 12 var vi alltså klara, så det blev en nästan 5 timmars tränigns session på denna lördagsmorgon. Jag var ganska trött efter det.. Men vila?! Nej nej, vi hade ca en itmme på oss att slänga i oss nå mat och byta kläder, så var det dags att gå över till poolen igen, där vi var funktionärer vid ett masters meet. Som tur tog det inte så jätte länge, halv 5 tiden var vi klara med allt och tur det, jag höll på att somna i stående position med tidtagaruret i handen....
äntligen powernap. Så började allt det roliga; Sarah's bachelorette party! Och det var precis lika kul, galet, och skojigt som man kan förvänta sig. En perfekt avslutning på en bra vecka!

söndag, aaaah sovmorgon!! Älskar söndagar! Har varit underbart väder nu igen, nästan 30 grader och sol! HAr hunnit käka frulle, gå på promenad med Laina och Haley, vari på lenkki me Brittany, varit och kollat på killarnas fotbolls match, solat lite, gjort läxor, och nu börjar det kurra i magen så får väl bli en trip till the oaks så småningom....

easter sunday

Det blev en skön påsksöndag som inleddes med lååång sovmorgon, följd av påskbrunch. Så bestämde jag och Brittany oss för att dra iväg på lenkki, så blev vi lite bruna med samma, så de klagar jag inte i alla fall på.. Så blev det ett lååångt besök till bubbelpoolen efter... Sedan har eftermiddagen bara hunnit vara och fara, oc sakta men säkert börjar det dyka upp människor här igen, och nu börjar min veckas simnignsledighet vara över, och imorgon är det bassängen som gäller igen :)

story of my life

Hade tänkt tillägna denna tid åt skolarbete men;
I wish... Haha!

saknas

Glada påsken!

Det är nog den mest händelserika långfredagen jag har haft i mitt liv hittills! Den amerikanska varianten av påsken är uppbyggd på lite annat sätt; Good Friday (Långfredagen), är mera en förbereldelse inför påskhelgen, och vi hade skola helt som vanligt och allt var öppet helt som alla andra fredagar. Här är det tydligen söndagen som "det firas mest".

Så min frdag började med tidig väckning, 7.30 hade vi alla simmare Pod-Bod testning; vi måte sitta inne i ett "ägg) som mätte vår kroppsvolym så att vi skulle få reda på vad vår kropp består av; fettprocent, muskelmassa, benmassa, vätska osv. Så efter detta for jag Carmen och Haley en sväng via Study tables där de bjöds på frukost till alla student-athletes, eftersom det tydigen var "NAtional student-athlete appreciation day", så idrottarna uppvaktades med frulle hehe.. Så hann jag med ekonomi lektion, så var det raka vägen till gymmet där vår nya weight-coahc pushade oss HÅRT! Det var en av de bästa gymsessionerna jag ahr haft på länge, kändes grymt bra! Efter ca 45 minuters squatting, RDL's, ropeswings och liknande var det dags för vår "finniher"; en circiut tre varv igenom. Ena övningen var med-ball passes in a squatted position agains the wall, nästa var att gå med kettlebells med raka armar från ena sidan av salen till andra och byte av armar halvvägs, och sista stationen var boxning mot Manny. TUNGT, men vrålkul! Efter gymmet hade jag ca 10minuter på mig att byta om och cykla iväg till andra ändan av campuset till min franskatimme, höll på att somna, mais c'etais pas grave. Så var påsklov! Alla andra från alget åkte hem, förutom jag och Brittany, så vi sade hejdå till resten av gänget. Så hann vi med lunch, och så bestämde vi oss för att åka på äventyr till Fallen Timbers. Där lyxade vi till det lite och for på manikyr, hann med lite shopping, Victoria's secret managerns försökte aktivt rekrytera oss båda att komma och jobba dit till nästa termin, så blev det ett besök till Red Robin's för middag. Så hade vi lite problem med att hitta tillbaka till BG, meen lite äventyr måste det ju vara alltid lite nu som då. Så vi hann precis till kvällsföreställningen av Mirror Mirror (var nu en lite mindre bra film, trailern var väldigt annorlunda), nåmen bio är nu endå alltid kul.

Idag var de första tankarna och orden som kom upp när jag vaknade inte så väldigt vackra. Kroppen känns som om den har gått igenom en torktumlare följt av en mangelmaskin. Det blev en smarrig omelett breakfast at Oaks, följd av hottub med Brittany, så får vi se vad vi hittar på som näst här denna påsklördag. Avsaknaden av påskhäxor och mignongägg (och familjen offcourse) är ju något som gör denna påskhelg trist, men annrs har jag en riktigt prima week-end på gång!

fffff

Finlandsvensk
Känner mig väldigt tillhörande finlands minoritetsgrupp idag, vet inte varifrån denna känsla kom smygande?! Kanske för att jag har läst Elle, druckit te, käkat knäckebröd och lyssnat på Veronica Maggio halva dan?
Har haft ett misslyckat försök att donera blod idag. De hade en "blood- drive", vid the stundent Union idag, och jag har länge velat göra det, så jag täntke well, nu när jag inte har några träningar att ta hänsyn till så kan jag äntligen fara och sprida mitt AB- till de som behöver! Men nähäpp, tydligen gick det inte eftersom jag inte är en U.S citizen. Diskriminering. Tror de att jag bär på alla de tusentals livsfarliga finländska virusen och smittorna? Oh well, får väl göra ett nytt försök i Vasa i sommar.

Vädret här är helt knasigt igen. Igår fick jag rusketusrajat när jag var ute och sprang klockan halv 6 på kvällen, och idag skulle jag nästan ha behövt min vinterjacka! (okej 8 grader och vind, men ändå!) Har hunnit med kort morgonlenkki med Brittany, och så hade vi gym tillsammans med resten av laget. Vi har nu börjar lyfta med Manny, en av skolans weight-lifting coaches, and i Love it! Han vet verkligen hur man pushar nån, och övnignarna vi gör är så annorlunda, tuffa och roliga. Får se hur jag lyckas gå imorgon...
Imorgon har alla student-athletes en body-composition measurment, där vi alla kollar vårt kroppsfett, muskelmassa, ben osv.. Sedan är det gym igen, och så har vi påsklov!

lediga veckan fortsätter..

Tisdagen gick nu inte riktigt som planerat, hade tänkt stiga upp lite tidigare och antingen fixa lite grejer eller fara på lenkki, men på något mystigt sätt stängde jag av väckarklockan och bestämde mig för att fortsätta sovmorgonen. Så det var först när Allie kom tillbaka från morgonträningen (kl11) som jag återuppväcktes till de levande igen. Nå, kanske jag behövde sova ut lite... Så har det blivit fint hrä i BG igen, blev en kvällslenkki istället i över 20 grader och solsken. Sprang på lite upptäcksfärd downtown och såg en massa fina ställen jag aldrig sett tidigare, tydligen har vi 2 golbanor här, och en ganska fin City Park. Annars hände det nu inte så mycket spännande, börjar bara kännas av att det definitivt är vår på gång. Love it!

Idag blev det verkligen ingen sovmorgon, hela laget hade möte men en "sports psycologist" 7.30. SÅ vi skall nu börja ha mental training möten en gång i veckan från och med nu allihopa tillsammans. Idag var det nu mest introduktion och lite kort genomgång om vad vi skall jobba med , så vi får nu se vad det här blir till, verkar helt bra enligt mig.

sköna måndag

Min physical activity för idag har bestått av.... ABSOLUT INGENTING! oj vad skönt skönt skönt, behöver nog verkligen lite time-off. Oj nu ljög ja, ja hade ju yoga idag, nåja det var nu inte så tungt precis.. Har en research essay som jag måste knåpa ihop tills imorgon går lite halvtrögt.. Min hjärna har drabbats av nån sorts kreativitets/idé torka, så får se vad de här blir till...

dance marathon

Söndagen har gått löjligt snabbt. Hann kanppt vakna fören det var dags för oss att gå över till theRec, där det årliga "Dance marathon" var inne på slutspurten. Dance marathon är som man kan på namnet kanske gissa en dansmaraton! Deltagare skall hållas vakna och på fötterna i 48 timmar i sträck, och har under årets lopp samlat sponsorer så att de tjänar pengar för varje timmar de hålls vakna och igång, och pengarna går till barncancer patienter. Så maratonet inleddes på fredag kväll, och idag förmiddag var det alla student athletes på campus hade i en timme olika stationer för deltagarna där vi hejade på dem och hade olika sorters program för dem så att de skulle orka sista biten. Vår station var en "cap, goggels and kickboard stafett", där de var uppdelade i två olika lag, msåt sätta på sig allt och springa med brädan mellan benen runt en pinne och sedan tillbaka och ge över till nästa "stafett". Helt skoj.

Så har det bara varit läxor, lite skype, mera läxor och oj nu e de renn hal 9! Lite bidler från dance marathon;

and we made it

Sista dagen var nu lite av en flopp för min del, tyvärr. Nå, sörjde nu inte riktigt för det; bra erfarenhet, några bra starter och en lite annorlunda tävling. Det är så kul att jämföra alla småsaker söm görs så olika på tävlignar här och på tävlingar där hemma. Här är det coacherna som tar hand om simmarna; förser alla med snacks, myslipatukkan, gatorade, ispåsar, uppvärmningsband och liknande. Tävlignsarrangörerna i sin tur förser coacherna och alla funktionärer med "hospitality", dvs ett rum där det finns all världens mat och dricka för hungriga och törstiga. SÅ går de omkring med en liten vagn till alla funktionärer med hemmagjorda snackpåsar, kylda drycker, frukter, godis och liknande.. Andra olikhete, som jag märkte redan i våra dual meet, är hur man ränkar i dom längra sträckorna. I finland är det alltid funktionärer som visar lapparna med hur många bassänglängder simmaren har kvar (i 800 och 1500), och man räknar neråt (tex i 800 från 16 50 metrar, till 1), men här är det medsimmare som håller i skyltarna, och samtidigt hejar (mycket roligare, för tro det eller ej det hörs!) + att man räknar uppåt. Tävlingarna var nu inte så stora som anmälninsglistorna hävdade, men detta berodde på att Iniandapolis Grand Prix hölls under samma tid (bara ca 45mintuer från Purdue), så basically hade alla coacher anmält sina simmare till både Purdue och Indianapolis så att simmarna med säkerhet skulle komma i alla fall till nån dera av tävlignarna (båda tävlignarna hade tidsgränser och ett max antal deltagare). Så tydligen valde dom flesta att fara till Indianapolis istället, men det störde inte oss i alla fall. Det var kul att jag slapp till final i två grenar i alla fall. SÅ var det kul med alla brasilianska simmare också..

Nåja hur som helst, nu rä planen på att ta lite ledigt från simningen ett tag, bara springa o gymma i en vecka, känns osm om ja behöver något sånt. Så är det bara bli ready to go again!
RSS 2.0