Campus Fest

Morgonen innehöll ett  2timmar långt bröstsim teknik session, samt löpning (elyptical för min del) och ett bra gympass. Efter träning var det dags för en snabbis till Campus Fest. Campus Fest är en händelse som ordans varje höst, och det är ett tillfälle för alla hundratals studentföreningar, idrottsföreningar, lokala föreningar osv, att visa upp sig och sin verksamhet och rekrytera medlemmar till sin verksamhet. Jag satt själv vid "Entrepreneurships studentorganization" bordet och lyckades värva en hel del nya potentiella entreprenörer till vår verksamhet! Hann dock inte kolla runt så mycket själv som jag skulle ha velat eftersom jag måste vara vid min "station" i en timme, sedan hade jag lektioner resten av dagen så.. Men vädret var superfint, campuset var smockfullt och alla tycktes ha kul! det finns såå många olika föreningar och klubbar; allt från cheerleading, student healthcare, volleyboll, sororities&fraternities, businessföreningar till jazzbandsklubbar, quidditchlag (ja tyvärr de är ennu kvar..), animeklubbar, fiskeföreningar osv osv... Människorna här har fantasi och kreativitet i alla fall! 
 
Hann inte riktigt med någon frukost eller lunch idag, men vrålhungern stillades med ett besök till Nagoya med Carmen, Steph, Keith och Allie. Nagoya är en japansk restaurangkedja här mera på östsidan, det är samma restaurang som den jag besökte med Allie och hennes familj förra våren. Trots att det inte var min första gång var jag endå lika fascinerad av hur man kan göra matlagning till något så konstnärligt och artistiskt. Och jag hoppade till precis lika stort nu som då när de spruttade eld på en lök framför ögonen på oss. Och maten var fantastisk. Nu läxtime, sen ska vi ha filmkväll med tjejjerna! Och så wops är det helg igen?! Kommer att bli en programfylld helg, vi har nämligen team-bonding lördag eftermiddag till måndag, jag har på känn att det här blir kul... Programmet är ennu en hemlighet, men I'll keep you posted! Mitt-i-veckan

Fjärilteknik imorse, vi körde på likadant som hittills, endast driller och teknik och riktigt i slutet var det 12x25 @30.  Efter skolan var det treatment som gällde, stretchningar, övningar, rörelser samt stem(typ små elektriska stötar som slappnar av musklerna) och isning. Kändes lite bättre efteråt så hoppas att jag så småningom kan börja springa igen. Det som jag hatar mest av allt är när jag inte kan gå fullt ut på träningarna, det är den värsta känslan som finns när man vet vad man kan, och vad man vill, och vad man måste göra för att bli bättre men man måste lära känna sin kropp och veta när det är påriktigt något som inte är som det ska och när man kan köra på fast det tar lite (eller mycket) ont.. 
 
Efter treatment blev det en trip till the quarry igen med Jen och Brittany(ja, jag har fått frågor om jag gör något annat än solar här... hoppas att inte alla tycker att jag bara solar haha..) Det var i princip bara vi på hela området, och några gamlingar som tydligen hänger där 24/7 och steker, dricker lite öl och käkar chips.. och förstås tanten som är en av ägarna som åker runtomkring i sin lilla golfbil med sina 3 goldenretrivrar.. Ser supergulligt/dumt ut, men en mysig liten tant som har ett av de bredaste leenden jag har sett... Så när magarna började kurra för mycket for vi till the oaks och mumsade i oss jordgubbar i stora lass. Så hade BG killarna match mot Michigan State så for jag,Haley, Jen och Audrey och hejade på dem. Slutade 2-1 till Michigan tyvärr, men det var en ganska spännande match trots förlust! Vi har några riktigt duktiga freshmen med i laget så jag tror att det blir en bra säsong för dem! 
 
Jag är grymt taggad för vår säsong, och att börja träna riktigt ordetnligt så småningom! Jag har på känn att det kommer att gå bra ... Nä stryk det. Jag vet att de kommer att gå bra för vi har ett sånt awesome gäng! 
vi fick våra swimming apperal idag, snygga måste jag säga.. 
 
Nu sitter jag i datorloungen och försöker uträtta något vettigt, går lite si så där... Men ett blogginlägg har jag ju i alla fall fått till så det är väl inte fy skam! ;) 

Stand up magician

Det blev ett långt freestyle teknik pass i vattnet idag, 2 timmar endast driller och teknik. Helt skönt att få börja på det här sättet så man inte med en gång slängs in i allt. Skolan har nämligen redan tagit hand om den uppgiften åt mig... Löpningen efter simpasset gick aaalldeles förfärligt, jag sprang som en haltande älg runt hela campuset och mina ben bara skrek åt mig att sluta. Dum och envis som jag är så fortsatte jag förstås till slutet av löprundan, så gymmet efteråt kändes ju förstås alldeles underbart. det blir pakko-lepo från löpning och allt sådant nu ett bra tag för mig framöver, när det tar ont att ta fart från väggarna i bassängen är det inte ett bra tecken. Jag skall på treatment med vår trainer imorgon så hoppas det hjälper lite.
Skoldagen gick långsamt,långsamt, standardavvikelsen och medianerna hade lite svårt att fånga mitt intresse. Entreprenörklassen var förstås rolig som alltid hittils) okej alltid är kanske en överdrift med tanke på att jag har haft ämnet 3 gånger...)

Så har jag bara hunnit göra massor med franskaläxor hela kvällen, sedan for jag och steph till the Union för att kolla på Michael Kent, en stand up comedian magician. Det var riktigt sevärt, kul kombination med stand up komik och lite magi. Hade förväntat mig lite mera magi tricks, men han gjorde upp för allt det i humorväg så det gjorde inte så mycket. På slutet fick han till en hel del häftiga grejer så vi alla fick gå därifrån med nöjda miner. Nu blir det natten, fjärilteknik står på morgondagensschma! Annat kul idag, jag köpte biljetten till Cobra Starship's och 3OH3! konserten, jaij!


ps!

Glömde nästan! Hade tänkt spara dessa nyheter som en överaskning men.... Steph som är från Ann Arbour hade redan förra året sagt att vi måste åka upp alla sophmores till Mihicgan för att kolla på en fotbollsmatch där,och nu har hennes pappa bokat biljetter till oss alla till UNIVERSITY OF MICHIGANS HOMECOMING MATCH!!!!! Stadion kommer att vara smockfull! Och det är ingen liten stadion, utan 117 000 människor rymms dit, och ja, fullsatt som sagt. Helt otroligt! And wait for it, det bästa kommer ennu... Matchen är 13 oktober, det vill säga.. HETTI KOMMER OCKSÅ, JEPP en biljett väntar på lillen med!!! Jag är såååå taggad för det här, helt lätt en av årets höjdpunkter! Det kan inte bli mera amerikanskt än så här.. So lil sis be prepered for something epic! <3 (ursäkta mitt språk, känns som om jag blandar ihop svensk-engelsk och fransk grammatik till en enda geggamoja, men jag hoppas att det går att förstå poängen i alla fall..)

Rainy Monday

Första träningspasset för säsongen inleddes på tidig regning måndagsmorgon! Det var dryland i ca en halvtimme, vi hade b.la. en massa roliga stafetter med inget som var något destu värre, enda som harmade var att mina ben inte riktigt gillade att springa. Eller rättare sagt gillar de inte alls att jag rör på mig för tillfället... Nå, vi börajde simningssäsongen väldigt skönt med teknik (hela första veckan skall vara teknik), och idag hade vi body position och streamline. Nu gäller det att fokusera riktigt ordentligt på teknik här i början så hänger den med under alla hundratals yard som vi kommer att simma under säsongen och hjälper mig att bli snabbare. "Swim smart and hard".
 
Idag var den första dagen här som inte var strålande solsken hela dagen lång! Det var ösregn hela förmiddagen blandat med lite solglimtar här som där plus 30 grader mot eftermiddagen. Fick användning för mina vrålsnygga gummistövlar och paraply med andra ord. Lektionerna går väldigt fort på måndag onsdag och fredag när jag har dem alla efter varandra, vips så var skoldagen slut! Lunchade med Allie (salladerna i the Union är helt enkelt de godaste någonsin, plus att jag älskar salladstanterna de är alltid så snälla med mig :) Efter lunchen traskade jag iväg till Sally(vår athletic trainer) vid the Stroh center där hon ahde olika strechningar och övningar för mina stackars valpsjukeben. Kändes lite bättre, men de är långt ifrån bra ennu, så vi skall fortsätta att träffas en par gånger i veckan tills vidare i alla fall. 
 
Eftermiddagen tog jag det bara lungt, gjorde lite läxor, städade rummet osv.. Så blev det äntligen dags för lite shopping in the USA, oj vad jag älskar utbudet här! Jag och Haley for iväg till Fallen Timbers (så fint utomhus shopping center), som är öppet enda till 9 varje dag. Investerade i lite basic toppar, massor med smycken och ett par sandaler (de har en massa semi-annual sales på gång så det var med andra ord perfekt timing för lite shopping). Här kommer lite bilder från hegen! 
 
 

Falcons back in action

Det blev en underbar söndag för min del! Skypade med kära familjen och mommo en stund, sedan bar det iväg ut i solskenet med Jen. Vi åkte till the Quarry igen där vi solade och spelade beachvolley i flera timmar. Så hann vi även med en trip upp till Perrysburh för lite frozen yogurt innan det var dags att fara till the Stroh Center där alla idrottare hade gemensamt program för kvällen. Programmet bestod av olika lekar, och tävlingar och så tog vi ett gruppfoto på "the falcon family". Resten av kvällen har tillbringats i läxornas tecken.. Första veckan hann ge en hel del arbete redan, men nu är klockan redan 10 och jag är helt slut och dags för natten! Imorgon är det tidig väckning och vår första riktiga träning tar plats 6.am! Det blir superkul att få sätta igång på allvar, jag har på känn att den här säsongen kommer att bli falcontastic!

Live it, Love it

Första veckan har bara flygit förbi, och jag har njutit och haft kul så gott som varenda sekund! Torsdagskvällen var helt galen, fredagen rolig, skola, träning och sedan blev det BBQ på kvällen. Idag firar vi Allies födelsedag som bäst, vi har tillbringat hela dagen vid The Quarry, ett heelt underbart ställe som jag inte förstår varför jag inte har varit vid tidigare! Det är en större sjö, riktigt här i BG, 5 dollar inträde och där finns det strand, beachvolleyplaner, grillar, kiosk, små rutchbanor och bryggor mitt ute i sjön där man kan ligga och steka, och massor med dykare som scuba-divar omkring och kollar på ett flygplan som finns på bottnen. Min hudfärg påminner för tilfället högst antagligen väldigt stark ketchup... Nå blir väl sådär snyggt gyllenbrunt hoppeligen i något skede... Igår hann jag ennu med födelsedagsmiddag, sedan och kolla på BG soccer team som har sin första match för säsongen, så var det fortsatt födelsedagsfirandet efter det!

Våga

Att våga tänka och vara annorlunda; det är i princips vad min entreprenökurs går ut på. Det är så himla intresant vad människor runt om i världen hittar på för nya lösningar på problem, och ständigt skapar nya saker. Jag är så fascinerad av innovativitet; det går inte., I'l find a way! Så skall det vara, det finns alltid en lösning på allt, man måste bara tänka på ett lite annorlunda sätt! 
 
Det är så underbart att få ha lite ordentlig sommar och värme efter en inte alltför varm finländsk sommar... Shortsen får hänga med ett bra tag till ennu! Idag har vi haft ett till team-meeting, där vi hade olika representanter från "the athletic department" so kom in och pratade till oss om b.la social media (hur vi skall använda det, tips på vad man inte skall tweeta och blogga etc...), vi hade student-athlete service där en stund, samt compliance-representant som pratade om vad som gäller med tanke på att vara "eligible", dvs vad man får och inte göra för att vara godkänd för att tävla på college amatör nivå.
 
Efter mötet var det dags för ett simpass, följt av gym. Så i gassande solsken måsta jag bege mig på dagens lektioner, lite sved det att vara inne hela dagen.. Nå, hade två intresanta lektioner tro det eller ej! SÅ här i bowling green blir man faktiskt brun när man solar på kvällen också, så jag slår två, eller egentligen tre flugor i en smäll; sola, göra läxor, blogga! (wifin på campuset har blivit betydligt bättre sen förra året)! 'Snart blir det middag, sen senare på kvällen ska vi troligtvis fara och kika på en magician som uppträder här på campus, blir säkert skoj! 
ciao,'
e
 

JAAAAAh!

Oj oj today was my lucky day! Världens bästa finaste roligaste syster Henrietta Nieminen har bokat biljetter till ett besök! Oktober får lov att komma snabbt! Det kommer att bli gaaaalet roligt! Jag är så glad! Vi kommer att ha det så trång och mysigt här hos mig och Allie under den tiden, kul kommer det att vara det är ett som är säkert! 
 
Annars har dagen gått snabbt som vanligt, det blev en sovmorgon, så var det lektioner följt av lite solning, lite besök till vår nya trainer som hjälpte mig lite med mina valpsjukeben, så bar det iväg till simning och gym (där jag lyckades repa min lårmuskel på något konstigt sätt, men vi får hoppas att det blir bra tills imorgon). 
 
Det känns så skönt att vara tillbaka, man känner sig så som hemma  och bekväm på ett så annat sätt än förra året. Men endå är det intresant hur jag så gott som dagligen upptäcker nya platser och ställen här bara i lilla BG. Idag när jag var till Sally vår trainer, trodde jag att hon var i vårt "athletic trainer room", där jag förr har varit, som finns på samma ställe där vi har idrottarnas gym. Det är ett helt super ställe, med allt inom sportmedicin som bara kan tänkas, och alla världens nya grejer och apparater. Men efter att ha väntat där på henne i 10minuter skickar jag och frågar var hon är, och så tydligen har vi ett likadant ställe vid Stroh center! Helt galet.
 
Annat kul för dagen, fick reda på att 3OH3 och Cobra Starships skall komma och spela hit i September, JAY! Okej, verkligen inte några av mian favoritband, men för endast 20 dollar hade jag nog tänkt investera i en biljett..
 
Peace out, nu är det natten som gäller! Vi har compliance möte imorgon 7.am, hmm blir allt för få timmar sömn nu.... Nå, sova gör jag när jag är pensionär! :)
 
systerattack!

Birthday celebration

Det har varit fullt och på enda sedan jag kom hit till BG, jag har inte ens hunnit vara här en vecka ennu men det känns redan som en eeevighet sen jag var hemma. Helgen var exakt så rolig som jag hade förväntat mig! Jag har träffat massor med nya intresanta människor, catchat upp med alla simmare, träffat alla nya simmare, sett bekanta, hunnit få i mig lite Starbucks, firat min födelsedag och börjat skolan igen.
 
Känns som om hela helgen var ett enda långt födelsedagsfirande. Fredag och lördag var helt superroliga, toppades meed utgång båda dagarna. Söndag var lika solig och varm som de föregående dagarna, har varit som minst 25grader här hittills och det är lovat 30 till helgen. 
 
Söndag hade vi ett kort team-meeting hos Petra, där vi gick igenom lite kort om laget och den kommande säsongen. Så var det plötsligt måndag och jag fyllde halvvägs till 40, hjälp jag blev ju ganska gammal! Födelsedagen inleddes med en springrunda ute i solskenet, fortsatt av mina första lektioner (skrivkurs i franska där vi är endast 3(!) elever, macro economis och business communication. Alla ämnen verkade på basen av första intrycket vara riktigt intresanta. Så fortsatte jag födelsedagsfirandet med att köpa en liten present till mig själv (supersnygga smycken som jag ahr letat efter överallt i ca 1 år och så poooff står det en försäljare mitt på campus och bjuder ut exakt det som jag ahr föreställt mig att det ska se ut i mitt huvut). Så hann jag sola lite, simma lite, och så for hela laget ut till en ny restaurang som just har öppnat down-town på min birthday-dinner. Supergott, jättemysigt ställe, och trevligt sällskap. Efter middagen for jag till swimmer-huset en sväng där de hade bakat en tårta till mig. En alldeles perfekt födelsedag med andra ord! 
 
Idag har jag haft resten av mina lektioner, statistik och entreprenörskap. Statistiken var nu sådär, men entreprenörskap säger jag bara WOW!!!! Jag har aldrig haft ett bättre första intryck av någon kurs tidigare än vad jag fick av den! Vår lärare är Gene Poor, en jätte känd entreprenör här i trakten, äger b.la Live
  animations (företaget som tillverkar olika animerade figurer till robotar och liknande, som jag var och kikade på förra året), samt en restaurang down-town, samt är grundare till 15 andra företag. Kursen verkar superintresant och givande och det känns som om jag kommer att lära mig massor. Det kommer att bil en intresant höst! 
 
Skall försöka skriva lite oftare, har bara varit ganska fullt upp som sagt nu här i början det borde väl lugna i sig så småningom,
xx E
 
 

Incheckad

Resan gick riktigt bra, kändes relativt kort. En liten insident med knarkhunden och US customs inträffade dock, de trodde att jag hade kaviar i mitt handbaggage. Det visade sig vara lite lakrits inhandlat på Amsterdams flygfält. Nåja, det var inga problem , tog upp en extra 10 minuter bara, jag var ju redan framme så. På flygfältet väntade Allie på mig, det var kärt återseende. SÅ körde vi iväg till BG, kändes otroligt skönt att vara tillbaka faktiskt, jag hade nästan hunnit glömma hur supertrevliga och hjärtliga alla människor är här! Jag checkade in till mitt och Allies doorm room okej, vi fixade och grejade i nån timme så for vi en sväng till några av de äldre tjejjernas hus där jag hade ennu mera saker! Det var superhärligt att träffa dem igen också! SÅ hann vi träffa 3 av de nya tjejjerna som skall börja i vårt lag också, de kom med oss, Brittany, Jen och några andra til Ziggys för en happy reunion dinner. Så var klockan kväll renn och en ganska trött erica crashade i Kreicher Darrow. En lång, men huippu dag! 
 
Nu har det blivit dags för move-in day för all nya Freshmen, kommer att vara total kaos här på campus idag när flera tusen skall flytta in. Skönt att hadet undanstökat redan! Nu skall jag ge mig iväg och gymma med Jen och Edawg, kanske man tar en liten tripp till simhallen också(?) Det kommer att bli en galet rolig helg, that's one thing for sure! Kommer bilder och mera uppdateringar senare, xx
 

Erica goes America once again

Nu var det alltså dags igen; sommaren gick så fort så fort och tiden har kommit för ny termin, ny säsong,nya spännande platser och människor, nya äventyr i USA med andra ord! Efter att bloggen har fått mögla i 3 månader är det nu dags att bli en aktiv bloggista(eller bloggare kanske det heter) än en gång. 
 
Jag har haft en alldeles underbar sommar, 3 månader i Finlands soligaste (dock väldigt ifrågasatt efter denna sommar) stad, Vasa. Jag har umgåtts med familj och vänner, tränat inför FM som avgjordes i juli (gick ganska bra, nytt rekord i 400 fritt och i final i allt jag simmade), så har jag jobbat på Strampen i sommar med ett alldeles underbart gäng! Så har man hunnit med en trip till Tallin, lite cruising i huvudstaden vår, samt avnjutit väldiga mängder finska delikatesser så som fazers, ruisleipä, salmiak osv.. Sitter nu som bäst och mumsar i mig sista salmiaken för ett halvår. Hur som helst så har sommaren varit och farit, det går inte att be om en bättre familj och vänner än de jag har, man får nog vara lycklig över hur bra man har det! 
 
Det blev sista minuten packning för mig as always (inleddes imorse)... Men fick med mig allt antar och hoppas jag, annars finns det ju alltid Wallmart! Det är alltid jobbigt o tråkigt att säga hejdå, denna gång blev det vid Vasa tågstation. Tårarna infann sig först när tåget började rulla iväg. Jag hade köpt en studerandebiljett, men konduktören ansåg inte att mitt amerikanska studiekort gäller i Finland ("Ainoastaan SUOOOMALAISET opiskelijakortit kelpaavat SUOOOMESSA"). Han tyckte alltså att det var en utmärkt idé att ta betalt för en halvbiljett till av en snörvlande, rödögd, erica... Hans röst belv tystare och tystare i takt med att mina snyftningar blev mera våldsamma... Jävlar jag borde ha snorat på pengarna jag gav honom! Nå, nu är jag endå påväg mot slutdestination Bowling Green, med mellanstopp i Hesingfors, Amsterdam och Detroit. 
 
So let the new adventures begin, I'm as ready as anyone can be! 
To be continued....
Love, Erica
 
RSS 2.0