Happy Halloween

Idag är det officiellt Halloween, trodde att denna hysteri skulle vara över efter helgen, men nej det håller ennu på! Många går omkring utklädda runt omkring på campuset, lärare som elever(?!) Nåja, ny vecka inleddes med tung morgonträning men som tur så sa Petra att om alla av oss kommer iklädda våra halloween kostymer till träningen idag så har vi bara olika spel och lekar istället hehe.. Sen är det matteprov ikväll.... ush.

Sunday

Det har varit en lång och skön söndag. Hunnit uträtta massor, men har egentligen inte gjort någonting. Nämen jovisst! Jag och Allie var och tog "room mate piercings"! Hon i läppen och jag lite mindre extremt i öronen..

Falcons vs ball state

En busslast med trötta tjejer är påväg hem från ball State där vi hade en dual meet. Simmade hem min första seger för laget i 1000 frisim. Efter det loppet var det ett heat av 200 frisim, sen var det dags för mig att hoppa i bassängen igen och simma 100 rygg. Gick som förväntat inte sådär 100% super, men med tanke på omständigheterna kan jag väl inte klaga! Så var det Ennu 500frisim där jag inte simmade särskilt bra. Tur så va det Ennu 4x50m frisim kvar som vi vann! Överlag var det en jätte jämn tävling, men eftersom simning och simhopp är en kombinerad sport och vi inte har några dykare, så hav vi i princip iväg total segern till ball State i och med detta. Men en helt lyckad tävling endå, alla gjorde sitt bästa! :) faktumet att ball states simbassäng var grundare än Vasas barnbassäng gjorde ju inte simningen lättare precis. Nu har vi ca en timmes bussfärd kvar till BG., sen är det halloween firande som gäller!

Falcons vs Bobcats

Första official "Dual meet" avklarat, mot Ohio univeristy. Slutade tyvärr i förlust, men en helt ok tävling var det endå. Följde samma mösnter som de tidigare tävlingarna, väldigt intensivt; bara ett heat av alla grenar och hela tävlingen var över på lite under 2 timmar. Jag inledde med 200 frisim. Var otroligt taggad och inställd på att vinna, så då gick de ju som de brukar gå; jag flyger iväg som en galning och dör totalt efter ca 125meter, men slutade som 3a i loppet endå på 1.55.21, så helt ok. Inledde på 55.1 . Sedan var det 500 fritt, där jag inte fick igång kroppen över huvudtaget, kändes osm om jag var ute och söndagsbadade. 5.14 var sluttiden, så 3 sekudner långsammare än förra helgen. Så hade jag ennu 4x100 frisim stafetten där vi kom 2a, jag simmade på 53,39. Efter tävlingen var det warm down och pizza-party och utdelning av goodie-bags som gällde. Efter åt for några av oss och kolla lite på hockeymatch och nu är det bara att strecha lite sen raka vägen i säng. Imorgon blir det BG mot Ball STate!

BGSUvsOU

Wake-up siwm är avklarat, när ur det bara att börja ladda upp för eftermiddagens dual meet. Jag är så taggad!!! :) Får äntligen simma 200fritt, skall se vad det här blir till..
Igår var en lyckad dag, äckligt regn ersattes mot eftermiddagen av solsken, fick någorlunda läxorna gjorda, + jag Brittany och Jen shoppade våra HAlloween kostymer, success!!

Halloween weekend

Här i USA har det varit Halloweenstämmning redan i ca 1 och en halv månad, och nu när den aktuellah elgen äntligen är här så är alla pumpade till tusen. Dekorationer hit och dit, kostymer skall fixas, smink skall diskuteras, bakelser, spindelnät med mera.. och PUMPOR i massor! Mitt på campuset säljs det t.om pumpor av olika slag... Hjälp, pumpattack!
Det har redan gått 2 dagar senn jag såg Hetti&Pappa i Chicago, och känns redan som en evighet sen senast! Saknar er redan! Men allt rulla på endå som vanligt här i BG, jätte tuffa träningar och en väldigt tuff helg på kommande! Först på fredag har vi ett Home meet mot regerande MAC-conference championships mästarna, OU (Ohio univeristy), där simmar jag 200 fritt, 500 fritt, och i 4x100 fritt stafett i A-laget. Sedan på Lördag morgon 7.30 bär det iväg till Ball State, där vi har vår nästa tävling. Som det ser ut just nu simmar jag 1000 (suck, igen....), 100rygg, 500fritt och kanske en stafett. Sen är det ju förstås Halloweenparty efter det som gäller! Jag, Jen och Brittany skall vara Power Puff Girls! Kostym shoppning borde utföras så småningom...
Jen,Erica & Brittany, det ser väl vem som helst?

galen vecka

Har varit med om den högst troligtvis mest intensivaste veckan i mitt liv. Varje ledig stund har tillbringats med kära syster och pappa som kom på besök, och vårt schema har varit väldigt fullspäckat... Kommer troligtvis med en lite längre uppdatering senare men nu kommer lite höjdpunkter följt av bilder från den gångna veckan;
 • Återförening med pappa&hetti
 • Kläder, väskor, skor, mat, tuggummi, presenter hemifrån tack mommo&mamma<3
 • Visat runt  H&Pi Bowling Green, campus och downtown och invigdt dem med mitt nya liv
 • Shopping i Toledo
 • Hotellsäng istället för min campus våningssäng, aaaah
 • Shopping i Meijers (b.la en cykel och påfyllnad av mitt och Allies ständigt sinande matförråd...)
 • Dinner Down-town, mysig månskenspromenad
 • Tävling i Freemont
 • CHICAGO
 • Deep-dish pizzas, cheescake, Michigan avenue, Navy Pier, shopping himmel, konstig känsla av vårvärme trots att det är slutet av oktober, genuint storstadsliv
 • Bästa av allt; kvalitets tid med syster och far

pure happiness

Rena lyckan, halleluja och amen! Världens bästa återförening! Har plötsligt en hettiplupp och en pappa som står på parkeringen vid Holiday Express hotel i Bowling Green. Helt galet, tänk bara 2 månader! Och så ser dom så på pricken lika ut som om jag skulel ha sett dom vrje dag, men ändå så olika som om jag inte skulle ha sett dom på en evighet! Och finska och svenska och engleska bara flyter ihop i ett litet lull... Kändes som julafton blandat med födelsedag blandat med ge allmänt presenter åt erica när de började tömma sina väskor och dela ut knäckebröd, ruispalat, salmiak, candy king, jenkki ..... HJälp jag är helt enkelt i himlen! Känns så otroligt overkligt att jag lever mitt helt nya liv här i BG, med endast nya människpor, platser och saker och så plötsligt från ingenstans står mina favoriter från finland mitt i allt det nya. Två väldigt trötta resenärer (vem är inte trött efter 20 timmars resa i sträck?!) Blev en sbann visit till mitt rum och till the Rec center, men så var det redan dags för dem att fara och sova (klockan e 4 finländsk tid, så jag anatr väl att det är helt ok...) men jag vill ju att dom ska vara med MEJ!!! HAHA nåja, imorgon fortsätter vi där vi lämande idag. Nu sitter jag som bäst och njuter av en rågbrödsmacka och lite lösgodis som kära mommo hade sänt med. Härlgt.

1 dag!

Imorgon kommer det besök från hemlandet, syster och far! Förstår inte ennu heller att dom faktiskt kommer, jag är så på g!
Dagen har gått jätte snabbt, träning, prov, lektioner, träning, matte... Sen var jga med Aggie och Jen och lyssnade på en "Dating Doctor", David Coleman hette han och filmen "Hitch" (med bla Will Smith) är baserad på honom och hans liv. Helt otrlogt underhållande! Han har själv studerat här i Bowling Green (?)! Fick också veta idag att Richard Webber från Greys Anatomy har också studerat här i BG! Intressant...
Nåja, nu skall jag och sova snabbt så det blir tisdagen som jag har väntat så länge på!

Homecoming

Lördagen inleddes med Tränign följt av Alumni meet, där de nuvarande simmarna tävlade mot gamla simmare som redan ahr gått ut för många år sedan. Tävlingen var mera skoj än seriöst, vi simmade 50m av alla grenar, + 100 medley och 2 stafetter. Alla grenar simmades i 2 heat och inga pauser, så det var mera som en träning än tävling men ganska tufft var det endå.
Så var det alltså Homecoming weekend, så jag och Haley spurtade iväg till Jefu-stadion, där vi först for på en tailgate ordnat av några almuni simmare (tailgate är i princip bara nån sorts organisation/ grupp med människor/förening/klubb/ som före fotbolls matchen samlas i olika tält ute på fälten och lagar mat, bjuder på dryck och smått, gott, peppar upp varandra inför matchen och bara umgås, spelar spel osv.) Så var det dags för BG Falcons att möta vår värsta rival skola Toledo. Stämmningen var på topp, stadion var fullsatt, alla var på gång. Före första kick offen spelade bandet, stridsflygplan flög över stadion, och BGs fotbolls lag kom inspurtande till stadion med en brummande Harley Davidson i spetsen. Första kvaren var riktigt bra, Bg gjorde en touchdown och sedan kvitterade Toledo. Men.... till sist förlorade vi endå...
Sedan gick resten av helgen hur snabbt som helst. Lördagskvällen kom och gick, så var det söndag igen som gick åt mest till att vila och återhämta mig från hela veckan. OCH NU ÄR DET PLÖTSLIGT I ÖVERMORGON SOM JAG FÅR BESÖK FRÅN HEMMET! Helt galet, har inte förstått det ennu, men på tisdag kommer dom! :)

Stubbs relays

Nyss hemkommen från Stubbs relay meet. Enbart olika stafetter simmades och allt var över på ca 2 timmar, så väldigt intensivt igen. Toledo, Akron, BG och Yongstown var deltagarna. Resultaten för min del lämnade en hel del rum för förbättring... Kände i och för sig redna på morgonen i kroppen att allt itne riktigt var på topp, med förkylning och allt. Men man måste ju alltid försöka, ge upp, vad är det? Det var en rolig tävling, vi hade besök av BG's maskotar Freddie&Frida, samt några gubabr som gick omkring och kastade gratis t-shortor till publiken (som nu inte var världens största, men i ala fall existerande). I 800free style stafetten öppnade jag åt vårt lag på blygsamma 1.57.4, så det motsvarar väl en tid på kort bana i stil med 2.11. Sedan var det dags för 5x500 stafetten där jag simamde andra sträckan på 5.15 (ca 4.35), sedan var det 4x100 fritt ennu som gick så dåligt så tiden inte nämns offentligt tyvärr.. Nåja, det var kul i alla fall och det är ju huvudsaken!
En rolig tradition som simlagets föräldrar uppehåller är att efter varje tävling ge en liten "goodie-bag" till simmarna. Så det var kul att få en liten presentpåse när man traskar ut ur omklädningsrummet. Lite smått och gott, nötter, ett armband, lotion och sånt. Nu blir det välförtjänad middag sen troligtvis någon basketboll grej på kvällen vet inte riktigt vad det är? Tyvärr hade jag inte tid att ta bilder denna gång, men skall försöka uppdatera lite mera aktivt på den fronten.

fall in BG

Sakta men säkert måste man väl börja inse att hösten kommer hit till Bowling Green också. Löven börjar bli gula, röda, bruna, guld och så vidare, temperaturen klättrar småingom neråt och långbyxorna åker på. + en plötslig dunderförkylning attackerade mig, så jag känner mig som en halvkokt potatis med huvudvärk... Perfekt timing nu till helgen! Vi har Stubbs Relay meet imorgon, vi skall simma olika stafetter mot Toledo, Akron och Youngstow. Jag skall simma 100, 200 och 500 fritt, får se vad det blir till.. Sedan är det Alumni-meet på lördag (efter en timmes gym och 1 timme simning, med andra ord inte världens mest seriösa tävling). Så är det ju dessutom Homecoming nu i helgen! Inte att förglömma ; grattis än en gång kära mamma! + 5 dagar kvar till H&P

6 !

6 dagar kvar!

and back to school

så nu har det sköna höstlovet kommit sig till sitt slut, och skola igen i morgon.... Sakta men säkert börjar Bowling Green få tillbaka sina elever, och korridorerna är inte längra totalt folktomma. Dagen inleddes med morgonträning, och jag sprang igen idag för första gången på 3 veckor! Skönt som bara vad! Så var det också början på "recovery week" i gymmet så det satt ju inte helt fel heller..
Efter träningen var det brunch, sedan var det bara att ge sig ut i bikinin och sola lite oktoberstrålar. Skönt! Så for vi ett gäng till bion och kollade "What's your number", jätte rolig film, rekomenderas! Det har varit sköna dagar överlag, tuffa träningar men det är väl ingen överraskning precis.. Och bästa med allting är att official countdown till att hetti&pappa kommer har börjat!
7 dagar!

sköna dagar

Helgerna här är så roliga! Lördagsmorgonträningen var ganska tuff, helt slut i kroppen. Men faktumet att det var veckans sista träning gjorde det mycket lättare.. Direkt efter träningen var det dags för "Team Pictures", kommer så småningom att komma upp på skolans hemsida. Kändes väldigt skolfoto-aktigt.
Äntligen när allt var klart stack några hungriga tjejer och kilalr iväg till Panera och åt lunch, mumsigt! Sen kom jag, Allie och Bom på den brilijanta idén att åka iväg till Toledo mall och shoppa! Jag var i himmelen, hittade allt och lite till, och ennu lite mera.. Är nu b.la stolta bäraren av narciso rodriguez essence, aaaah! Alla butiker var så härliga och annorlunda, i sephora blev jag assisterad som värsta prinsessan; fick kvällens make-up fixad gratis, parfym tips och komplimanger, erbjudanden, tips .... Victorias secret butiksbiträdena använde mitt förnamn när de pratade med mig, assisterade mig till de stora, rosa, lyxiga provrummen där det fanns en liten knapp där det stod "service" på, så när jag tryckte på den tog det exakt 3 sekunder fören nån knackade på dörren och sade "erica, how can I help you"?. Nice. Fyndade 50 dollars skor på megarea för 9 dollar, inte illa... Nåja, lördagen var underbar! Vi var dock så upptagna med att shoppa så vi glömde bort att man kanske borde äta något också i mellan åt, så blodsockernivån för 3 trötta shoppare var inte precis på topp när vi åkte hem. Men problemet löstes med hjälp av botemedlet; middag!
Det är så konstigt här på campuset nu när det är fall break, INGEN är här! Man är van med att det kryllar av männikor överallt, men nu är det som sagt simmarna, jefu spelarna, hockeykillarna och några få till som är är..
Lördagskvällen fortsatte med födelsedagsfirande, Haley 19! Rolig kväll. Stötte dock på ett lite oväntat djur utanför vårt hus när vi var på väg ut. En LIVSLEVANDE SKUNK! Försökte ta en bild, men i rädsla av att blir skunkpruttsprutad på vågade jag inte gå så nära... Idag är det en såndär skön, trög sönsdag. Skall nu bege mig iväg till Emilys hus för att sola lite och njuta av livet.. (checka in choklad fotbollarna, NAM! och skunkbilden är av lite bristfällig kvalitet jah vet, men EN SKUNK!!!!)

Orange vs Brown

Nu är första (inofficiella) tävligen avklarad! Hjälp vad jag var nervös för det lilla pytte-evenemanget! Det var väldigt annorlunda; endast 18 deltagande och hela tävlingen var avklarad på lite under en och en halv timme. Jag simmade 3 individuella grenar + stafett + en extra time trial hundrin (som var frivillig). Ryggsimmet gick alldeles katastrofalt, men frisimmet gick prima! Och mitt lag vann hehehe (Go orange!)
.
Efter tävlingen for några av oss iväg till "the junior house" där vi grillade och chillade (haha). Sen var det BGSU hockeylags första hemmamatch mot Conneticut, så jag Haley och Alexis for en sväng och kikade på den. (BG vann).
Är helt slut i hela kroppen, skall bli otroligt skönt at krypa ner i sängen och kolla nyaste Vampire Diaires och sen gonatt.
Lite bilder från vårt "meet", och vår BBQ.....

fall break

.... närmar sig. Hela resten av skolan ger sig iväg på resor och semester, hem, to miami to ibiza, överallt? men simlaget stannar och tränar.. JIppiiii. Nåja vi kommer nog att ha kul här endå! Imorgon blir det som sagt vår första "tävling", hjälp jag är redan lite nervös fast det är mera som en träning bara. Idag har det varit en helt jättefin dag IGEN! Det är som finlands sommarväder som bäst! Har mest suttit ute och njutit av solen idag, lyssnat på bra musik, blivit biten av underliga småknottar som knappt ens syns men sticks som bara vad.. varit och kollat på Bg vs Miami Ohio volleyboll match, tränat då (förstås). SÅnthär höst väder kan man nog lätt bli van med..

intressant..

Morgonens träning földjes av en näringsterapeut och hans föreläsning som var av mycket .. intressant natur.. Exempel på ypperligt mellanmål,;hälsosamt och passande för idrottare var b.la jordnöts-sylt smörgås. Hmm. Sportdrycker istället för vatten, jordnötssmör är en galant proteinkälla, javisst idrottare kan äta efterrätter dagligen.... osv. Nåja nog hade han många bra saker också, men lite annrolunda syn på näringslära än vad jag är van med...
Oktobervärmen fortsätter, skönt som bara vad! Har inte hunnit med så mycket annat idag än simning och skola, en sväng till meijer. Otroligt lång dag, men hjälp det är redan torsdag imorgon! Det ordnas en Job Expo här på campouset, dit det kommer representanter från massor med olika företag för att söka studeranden för alternativt jobb elelr så kallade "Internships", motsvarar praktik. B.la en representant för Disneyworld Florida och Kalifornien kommer att komma.. Bara så ni vet.
Vår första tävling börjar närma sig, nu inkommande fredag. Egentligen räknas det inte som en riktigt tävling, eftersom vi abra tävlar mot varandra. Vi är indeladei Orange vs Brown (skolans färger), jag tror jag var Orange. För min del blir det 50 och 100 rygg samt 400 fritt, jag e jätte taggad!

erica och den extraordinära CYKELN!

Ursäkta för min uppdateringslathet. Eller det är inte en fråga om lathet utan tidsbrist helt enkelt. Hursom helst helgen gick var helt jätteskojig (det brukar ju i och för sig helger alltid vara), innehöll b.la lite shopping, lite 22-års fest, (Tight&Bright var the dresscode), sömn, matteplugg...
Måste bara dela med mig lite av mina upplevelser från idag... Lånade Carmens cykel idag för jag hade en massa små ärenden att uträtta, bla täntke jag cykla "down-town" för att kolla upp lite saker med min telefonräkning. När jag väl var där täntke jag att jag msåte åka och handla, så jag besätmde mig att cykla till Wall-mart. En kort liten cykeltur på ca 4-5km alltså, ungefär samma längd som från hagagatan till simhallen med andra ord. Otroligt skönt väder att cykla i, värmeböja nummer 2 är tydligen på gång här i BG. Gassande sol och ca 25 grader, och skall tydligen forstätta såhär hela resten av veckan, skönt! Nåväl, väl framme vid almart går jag och inspekterar mina olika moröttsalternativ när en vänlig gubbe ser sådär uppmuntrande och glatt på mig, så jag ler tillbaka. Så frågar han "Visst var det dig jag såg cyklandes på Main Street", "Javisst det var jag". Gubben fortsätter " Det var en låång väg du cyklade hit", nåjaa, svarade jag ; jag gillar att cykla så.. gubben börjar fnissandes gå iväg och säger "det är en så bra vana ni européer har".. Hmm, tydligen var det så tydligen varifrån jag kommer frågade jag. "Jajja, men det är ju bara bra". När mina freshman simmare hör att jag "CYKLADE ÄNDA TILL WALLMART" är de helt i chock över min ultimata idrottsprestation. Lite annorlunda än vad jag är van med hemifrån.
Dagens absoluta höjdpunkter:
- Skype med söta, superduperduktig med teknologi mommo &moppa
- Cykla i solsken i höstigt BG, bland underbara små hus, röda/bruna/gula/gyllene löv, lite halloween dekorations pumpor som redan har börjat dyka upp på folks verandor
- gemenskapen som alla människor som rör sig på cykel här tycks ha (alla cyklister hälsar på varandra, ler eller kasnke vinkar till och med. Jag är mycket förundrad...)
- EXAKT 2 VECKOR TILLS HETTI&PAPPA KOMMER!
lite random bilder nu idag jag vet. (fallen timbers, nån miss piggy på campus, ett fint hus igen)

happy Friday!

Inledde dagen med morgonträning. Jätte roligt att syssla med undervattengrejer, no-breaths och kick all out klocan 6 på morgonen, nåja.. Hade min enda lektion för dagen och efter detta for jag tillbaka till my doorm och unnade mig lyxen att ta en liten powernap. Att sova på dagen är alltid lika underbart. Eftermiddagsträningen var en av de roligaste hittills. Vi simmade både medel-distansare och sprintrar samma program. Började med ca 2500 yards uppvärming sedan belv vi indelade i 6 olika 3 personers lag och simmade olika stafetter resten av träningen. Ganska tufft, men kul! Stafetterna var 3x150 fritt, 3x100 rygg, 3x75fritt, 3x100bröst, 3x25 fritt, 3x100fjäril och 3x25 under water. Efter tärningen var vi några stycken som for in till Toledo en sväng, Drea fyllde 22 så något måste vi ju hitta på.
RSS 2.0