Back in BG and tomorrow Florida

Det har varit underbara knappa 2 veckor spenderade där hemma med familj och vänner, men hjälp vad snabbt dom dagarna sen gick! På torsdag morgon startade jag från Helsingfors med en mellanlannding i Amsterdam och sedan bar det av till Detroit. De dryga 9 timmarna från Amsterdam till Detroit kändes inte så farligt länge, men det var sedan väntningen vid säkerhetskontrollen på flygplatsen som tog en evighet! Eftersom jag satt längst bak i planet som var helt fullt var jag också den sista som lämnade planet, dv.s bland de sista som kom sig till security check kön (fast jag hur än förskte spurta och ta mig förbi några framför mig....) Som tur öppnade dom en till kö, så vi längst bak fick alla gå dit (tack gud, det var ca 200 japaner före mig i kön), men inte bättre blev det av att en skolgrupp bestående av ca 50 koreanska elever kring 10-års åldern befann sig före oss ennu i den andra kön. Ingen kunde engelska, någon hade tappat sitt pass, några hade saker att deklarera i tullen... allmänt kaos med andra ord! Men efter ca 1 timme var jag ändå incheckad i USA, allt bagage i händerna och ute väntade Brittany och Stephanie på mig.

Stephs familj körde oss från flygplatsen till deras hemstad Ann Arbour , de visade oss runt i staden liten. En helt otroligt fin och mysig stad, var b.la University of Michigan finns, de har landets största jenkki futis stadion som rymmer 140 000 åskådare! Det är också i denna stad som Michael Phelps har tränat inför OS, och bott i många år! Vi for och åt middag på en jätte ljuvlig italiensk restaurang med familjen, sedan vandrade jag och Brittany och Steph lite runt downtown, sedan åkte iväg till Stephs. Det kändes som om jag var hemma hos någon Desperate Housewife på Wisteria Lane! Super fint hus! Men blev inte nå mycket mera än en kort rundtur, sedan slockande vi där kring halv 11 tiden och sov som i koma efter att ha varit vaken i nästan ett dygn, och rest lite över halva. 
Blev väckt lite över 11, mrs. Boyle hade gjort brunch åt oss. Det blev en snabb brunch, så tog vi vårt pick och pack och åkte iväg till BG. Det var så kul att se alla igen! Men en 4 timmars träning med simning, springing och gym hade vi ändå. Lite jetlag och resande kändes i kroppen måste jag nog erkänna. NÅja, nu blir det snabbt i säng, och sedan 5.20 AM imorgon startar vi härifrån mot FLORIDA!

Home update

Figured since I'm back home in Finland and only speaking in swedish and finnish I might just as well make a quick update what's going on over here in English.

First of all, I can't even believe that it has gone already a week since I got here! Theese days are going so insanely quick, an tomorrow it's Christmas already! I have been busy with seeing everyone, doing some last-mintue-chirstmas shopping, brunches, lunches and get-togethers, some gingerbread baking, some tree shopping and decorating, training, some puppy cuddeling and a lot lot more... It is so increadibly nice to be home, and to see all fo my friends and family again, I've missed them so much. However, I'm still missing all my lovely BG ladies, and looking forward to going to Florida with them!

Paris

Jeeez, Erica har anlänt till Europa igen! Detroit flyget var 2 timmar försenat, men det gjorde nu inte så mycket eftersom jag endå bara sov hela väge och superduperduktiga pappa kollade upp alla alternatia flyg som måste bokas om så att jag skulle komma hem ennu ikväll. Så en 2 timmar senare än planerat borde jag alltså anlända till Vasa. Sitter nu utanför Gaten till flgyet som skall ta mig till Helsingfors, ojdå vi börjar visst boardignen nu! Jag minns ennu så bra hur jag satt för ca 4 månader sedan vid samma flygfält och skrev mitt blogginlägg om hur jag var på väg till USA, och nu komemr jag redan hem! Helt otroligt. Bien, Finlande j'arrive!

träning träning träning, aj! muskelvärk,?!

Eftersom mina finals var över redan på måndag har jag varit på alla träningar hittills + gymmat nu två dagar i rad, vilket resulterar i att jag känner mig smidig som en överviktig flodhäst, pigg som en hela-natten-cod-spelande högstadiekille och ständigt HUNGRIG som.. en simmare?!
Nåja, det börjar vara packat och klart nu, en kappsäck med mina resesaker till Florida, och en kappsäck till Vasa. Imorgon är det endå 2 tränignspass till som gäller, och lite småfixande med en massa olika saker. Sen kommer jag hem!

First semester as a freshman in college- CHECK!

Nu är jag alltså officiellt färdig med min första termin som freshman här vid BG. what?! har jag redan varit borta i 4 månader? Hur gick tiden så här snabbt? Nu är det bara 2 dagar kvar tills jag sätter mig på flyget tillbaka över atlanten, helt galet!
Min sista (och första) tent gick nu som den gick, man får hoppas på det bästa. Inte kanske den mest idealiska tidpunkten att ha sitt slutprov i matte på en måndagskväll mellan klockan 8.15 och 10.15, men vi får nu se hurdana resultat som kommer.. Det känns helt udnerbart att vara färdig med allt redan, alla andra stressar över sina prov medan jag bara tränar, sover, börjar packa så småningom, lite julklapps shopping och liknande. Skönt!

Last weekend in BG 2011!

Sista helgen här i Bowling Green för det här året börjar närma sig sitt slut! Det var en helt galet roligt helg. Det känns konstigt att tänka jag nästa helg kommer att befinna mig i vasa! Man märker att hela universitetet går på högvarv inför Finals week; biblioteket är uppe till 2 på natten, kaffe konsumeras i rasande fart, människor går och småmumlar för sig själv, det råder 24/7 quiet hours i alla residence halls, och det är faktiskt ganska tyst överallt. Så har the Oaks ordnat med "Midnight Breakfast", så det blir alltså frukost till middag ikväll för vår del. Efter morgondagens matte tent kommer allt att vara helt underbart, och så småningom måst jag väl börja packa också!

Äntligen fredag!

Helgen är alltid lika välkommen! För första gången på hela vekan kändes det helt ok i bassängen på morgonen, och på eftermiddagstränigen så bara flög jag fram. Skönt för omväxlingens skull. Imorgon är det en high-school tävling i the rec-center hela förmiddagen så det betyder att vi får sovmorgon! Träningarna börjar inte fören 4, snacka om lyx!

Ljusnar

Exakt en vecka tills jag hoppar på planet till destination Finland!
Idag har varit en skönare torsdag. Jag har inte haft några lektioner ännu, men skall fara på matten straxt. Hade planerat att plugga hela dagen, men det belv nu inte riktigt så. Men jag behövde lite tid att göra annat och få tankarna på annat håll. Har fått lite bättre motivation nu igen, och tankarna uppklarnade och mera skärpta! det var morgonträning, följt av frukost med brittany och allie. Efteråt pysslade jag lite i rummet, julmusik på högsta volym och städning och fixas. Sedan åkte jag, Laina och steph till walmart och goodwill, vi försökte hitta fula jul tröjor till lördagens "ugly sweater party", men utan resultat tyvärr. Sen tog jag en kort nap och efter det har jag bara pluggat matte. Nå, inte mycket kvar nu nåmera! 2 skoldagar, 1 helg, 1 final exam, sedan är min första termin som freshman at bgsu slut!

Mitt i veckan

Träningen går inte så riktigt lätt nu, allt känns tungt och hemskt, så tycker tränarna att vi skall bara fortsätta att köra hårt. Idag kom dock väggen emot för oss; vi höll på med att börja ett hemskt set: 5x (200 build at 2.30, 100 at 1.20 (90%)2x50 100% at 1). Efter 2 varv konstaterade Mike "You guys look like crap. Let's not beat a dead horse". Så vi simmade smooth istället. Tack gode gud för det! Livet är justn u lite småtråkigt och stressigt; alla bara pluggar som galningar inför finals, man hinner inte riktigt med något annat. Men efter nästa veckas måndag är jag ledig och nemos problemos, hallelujah!

Mail!

Världens längsta tisdag blev plötsligt en helt huippu tisdag när jag kvart före 9 på kvällen kommer hemtraskande och är helt slut och färdig att gå och sova, avv någon konstig anledning går jag in via huvudingången som jag aldrig annars brukar ta, och så kikar jag i posten ; OCH JAG HAR FÅTT TVÅ PAKET! Chokladkalender och lillajulspresent från hagagatan och present från Italien av Anna vännen, tack! Så roligt, med paket, det bästa som finns! NU börjar det verkligen vara julstämning! Snö och presenter, julgranar och dekorationer (no för att dom har funnits redan ett bra tag..) och så lottade vi just ut våra "secret santas" bland mig, laina, allie, haley, stephanie och carmen. Välidgt amerikanskt... KUL! :)

Relaxing Sunday and Recovery Monday

Coacherna gav oss mådnag morgon ledigt, skönt! Istället för att vakna lite före 6 så var det sovmorgon till 9 som inledde den här veckan, underbart! Eftermiddagsträningen var inte heller tuff, utan mera återhämtning, men kändes endå helt hemskt... Det har regnat hela dagen och varit äckligt väder, men nu plötsligt började det snöa! Lite julväder ?! Nej! Det är sån där äckligt snöoväder som bara yr och pyr överallt och man blir helt genomblöt av 2 sekudner utomhus. Nej nu sitter jag och myser i mommos sticka sockor och skall gör am ig en kopp varm choklad. Så printade jag just ut flygbiljetten till min hemresa, 1 VECKA och 4 dagar kvar tills jag kommer hem!!!!

Racing Saturday

Idag var det sista dagen av tävlingarna. I försöken lyckades jag jättebra i 200 rygg, 2.05.5 och som 5a till A-final. Sedan gick hundringen mindre bra, totalfiasko egentligen, 53.8. Så var det lunch och nap-time och sedan iväg till bassängen igen. Finalpasset var tungt. Fast jag ville och försökte så räckte det bara inte till. Ryggen gick uselt, 4 sekudner sämre än i försöken, benen bara ville inte alls, och 100 fritt i C final vet jag nu inte neso m jag behöver säga något om... Och sista stafette har jag inte nes velat se min tid i. Nåja, nu är det i alla fall över, jag är jätte nöjd med min 200 rygg från morgonen. Vi kom just tillbaka, så skönt att ha hela söndagen ledigt. Det har också varit så roligt att få goodie-bags av föräldrarna 3 dagar i rad, alltid uppskattat :)
Tävlingarna gick nu inte alls så bra som jag hade hoppats och förväntat mig, men jag hade kul, och att de finns mågna saker man kan göra annorlunda sedan i februari till MAC!

Racing Friday

Taggad till tusen åkte BG swimming women till morgonens prelims. Gick helt bra fr min del, slapp till A final i 200 fritt med säsongsbästa 1.53.5, och sedan 400 Im gick nu som det gick.. 4.40 var sluttiden så ungefär en 5.12 på meterbana så helt ok med tanke på att jag var död efter första 50 fjäril... Och eftersom det är något konstigt system med A,B och C finaler här så "slapp" jag till final i 400 medley också.. C-final... Final passet gick nu sen lite sämre. Jag hade tänkt vinna 200 fritt och göra nytt pers bästa med en par  sekunder men det förblev nu ikväll tyvärr bara en plan.. Simmade en halv sekund sämre än i försöken men höll min placering så kunde väl ha gått sämre. 400 IM vet jag nu itne om jag behöver tala något desto mera.. Citerat från min coach om mitt race ;"Well.... That's as good as it's going to get" ... Haha..
Imorgon är det 200 rygg& 100 fritt i prelims, och på kvällen förhoppningsvis pånytt båda sträckorna samt 200IM relay och 400 free relay.
Trots att det nu inte gick riktigt som jag ahde förväntat mig idag är jag endå helt nöjd, det har varit en rolig dag! Alltid bra med bra race, tävlingserfarenhet, så jag har ett huippu team och så har jag kul helt enkelt! Nu gäller det bara att ladda om inför imorgon , and Bring it home!

Harry Potter Thursday

Måste börja med ett WOW! Kenyon, Vilket ställe! Vi trodde först att vi hade åkt vilse och hamnat i Hogwarts när vi kom till campuset, massor med små hus med torn och allt möjligt. Sedan kom vi till "The Athletic Center", och då var det inte nå gammalt Harry Potter design längre utan splitternytt, mega stort, ljust och super fräscht och snyggt som gällde. Bassängen var jätte stor och modern, och hela byggnaden var helt enkelt najs! Efter tävlingspasset for vi till "The Dining hall" för middag, och jag förväntade mig nästan att se professor Dumbledore sitta och äta chokaldgrodor i bordet brevid! Det här är tydligen hela landets dyraste college, årsavgiften ligger på sköna 56 000 dollar... Och det syns!
Själva tävlignarna gick nu inte riktigt så ba jag hade förväntat mig, men det var endå en säsongsbäsa tid i 200 fritt, + öppnings hundringen. Så med tanke på det så var det en helt ok inledning, och imorgon gäller det! Jag öppnade på 53,8 och sluttiden var 1.53.9 så en liten kuolema kom då som vanligt.. att jag aldrig lär mig på domhär tvåhundringarna..
Hotellet som vi bor på är nu... ja hur skall man säga det.... inte det lyxigaste i alla fall. Mitt värsta hotellminne hittils i livet är från IKM-finallit många många år sedan, när vi bodde på hotell Karhula, i Karhula. Ush. Nåväl, det här "hotellet" är ändå snäppet värre, tyvärr.. Nå, det här rummet är endå större än våra "doorm rooms", så egentligen kan jag ju inte klaga ;) Imorgon är det 200 fritt och 400 medley på morgonen, och troligtvis final i båda på kvällen (Eftersom de har A, B och C finaler, så de 27 bästa går vidare), + en stafett, kommer inte för tillfället ihåg vilken.

Snowy Wednesday

Nu har första snön äntligen anlänt till Ohio! (Eller resten av Ohio har tydligen haft snö för länge sen, men BG har fått sina första riktiga snöflingor nu i alla fall). Vi har börjat på med ett grupparbete inom min business kurs, jag är i international business gruppen. Vi har en hyperduktig fotograf med oss i vår grupp som kommer med massor av bra idéer och förslag till vår presentation, så det skall bli riktigt kul faktiskt att jobba med det här projektet!
Blev nyss misstagen för att vara fransyska. Jag är smickrad!
Nu blir det nyaste New Girl avsnittet som gäller, sedan packa det sista och så natten. Bonnuit! Et a demain Kenyon!
RSS 2.0