To my beautiful team

As sad at it is, my first year here in BG has come to its end, and its time to go home. I just wanted to write one last blog post, and this time in English so all you my beutiful ladies could read it as well (without google translate as I heard some of you tried...) And YES, this time I am writing about you guys! ;) I just wanted to dedicate this post to all of you, for being such an incredible and wonderful group of people, who have made this year absolutely fabulous! I've learned a lot, tried soo many new things, hopefully grown as a person, and I'm so thankful for all the opportunities I've been given. I know all of you have been laughing at me and my camera, but oooh ladies now I'm relasing a picture bomb; just for you! So sit back, enjoy, laugh and remember, because here it comes; BG swimmin' women 2011-2012; LOVe you guys!
feel free to  copy any of these lovely pictures you like! ;)

LAST BG workout!

Nu börjar det verkligen kännas som "sista dagen". I och för sig bra att det gör det, för surprise surprise; det är sista dagen! Fick ett riktigt huippu sista träningspass inklämt här på måndagsmorgonen, med simning, springning och gym. Huvudsetet imorse var nästan samma som vi simmade en gång tidigare, i Florida på vårt läger. Det var 2x75 decend @50, 6x25 all out @30, 4x75 decend 1-4 @55 100 @1.45 negative split and as fast as you can go. 6x75 decend 1-3, 4-6 @1:00, 6x25 @ 30, 8x75 decend 1-4, 5-8 @ 1:05, 200 negative split and as fas tas you can go, 6x75 decend 1-3, 4-6 @ 1.10 last 25 non-free, 6x25 @30, 4x75 decend 1-4 @1.15 IM (drop top stroke), 100 free @ 1:45 neg. split, fast as possible, 2x75 decend @1:20, 6x25 all out @30. 100 easy. Gick faksikt jätte bra för mig, fast i uppvärmingen kändes det lite mindre bra, men behövde tydligen bara en par 75or för att få igång kroppen. Så hade vi ennu 8x100 med fins, 50 head out kick, 12.5m all out. 10 sec rest at wall följt av 50 (2nd 50 of 100 pace) 20s rest. Så var det spring och gym. Efteråt blev det att säga hedjå till Alexis och Edawg, så körde jag och Allie en sista gång till BG's starbucks och tog varsin kaffe med oss till bilfärden tillbaka upp till Port Clinton. Vi hade tänkt åka till Toledo zoo med Haley efter träningen, men ösregn och åska ändrade på de planerna... Nå, blir bara att kolla igenom packningen lite, åka till Walmart och handla några nödvändigheter som inte finns i Finland, så är det bara att säga Soo long USA, och aaaah hem hem hem ! Är så taggad på att finlandisera mig igen och träffa alla underbara!

Port Clinton & Put-In-Bay

Det var en skön och ugn lördagskväll i Port Clinton som gällde. Vi gick ut på en lång kvällspromenad i solskenet, Allie visade mig runt i "byn", en söt liten hamnstad, massor med små amerikanska diners, pyttesmå lokala butiker, fiskare, några enstaka turister, och ja inte så mycket mera egentligen. Kändes lite som man är mitt i Supernatural serien, alla de där små, lite halshaskiga amerikanska städerna man ser på tv som man trodde att inte existerade i verkligheten; dom finns! Resten av kvällen hade vi filmkväll med lejonkungen och xXx, slönt att ta det riktigt lungt i mellan åt också!

Söndagen inleddes med en låång sovmorgon, sedan var det dags för äventyr. Vi for med hela Allies familj ut med "the Jet express" över lake Eire till ön Put-In-Bay, där vi tillbringade hela dagen. Put-in-Bay är tydligen en riktigt turist-ö ,dit det kommer semesterfirare hela sommaren lång. Det var en jätte söt ö, inte stor alls, men jätte charmig! Hade massor med små restauranger, barer och diners, små butiker och söta hus i alla världens färger och kombinationer med tinnar, torn, balkonger och verandor! Vi åt lunch på en seafood restaurant med alldeles underbar kräft-och räk soppa! Så hyrde vi en goldbil som vi åkte runt och utforskade ön med. Vi kikade på en vingård, gick ner i några grottor och såg hela resten av ön. Hade en jättekul dag med hela Allies söta familj, och så nu har jag plötsligt kommit till min sista kväll här i USA för en lång tid! Imorgon är det ennu morgonträning och gym som gälleri BG, sedan har vi troligtvis tänkt bege oss till Toledo på ett Zoo besök innan det är dags för mig att ta mitt pick och pack och sticka upp till Detroit Airport... 

Matbloggaren continues

Ja, jagvet jag har fått en del kommentarer om att jag sakta men säkert håller på att förvandla min blogg till en matblogg (ja LINE, och lite mommo också ;)).. Skall försöka ändra på saken och komma tillbaka till rätta spåret igen,, MEN måste bara berätta om gårdagens dinner den va så häftig! Vi for med Allies familj och några bekanta till Nagoya, Japanese steakhouse & sushi. Det kändes precis som om jag var med i någon film! Alla matgäster satt runt långa halvcirkelformade bord, med en lång "stekplatta" eller vad jag nu riktigt kan kalla det som bord i mitten. Vi alla valde olika hibachi måltider, så det började med en soppa, följt av en ingefärasallad, och sedan var det dags för huvudrätten. Det kom en japansk (antar jag?), kock till vårt bord där han började tillreda maten på plats, rakt framför våra ögon; ris, ägg, grönsaker, kyckling, räkor, biff, och givetvis fick vi alla en yum-yum sås som alla tyckte det var en katastrof att jag inte hade provat tidigare.. När kocken lagade maten var det så häftigt att se på, det var mera som ett uppträdande, han slängde saker i luften, trixade med redskap, satte eld på en lök (?), det var fint! Så serverade han maten i samma takt som den ble färdig, och det var alldeles delicious! Hela stämmningen var så annorlunda på restaurange, det var ljud och skrik och eld som flamamde upp överallt vid alla bord, kockarna slängde kycklingbitar i luften som gästerna fångade med munnen haha, låter alldeles galet och som en cirkus, men jag storgillade det! Efteråt åkte jag, Allie, hennes syster, och kompis till Sandusky för 3D premiären av The Avengers , riktigt sevärd film tyckte jag!

Idag morgon var det tidig väckning, och en trip tillbaka till BG som gällde. Morgonträning, det var bara jag, Allie och 3 andra som var kvar. Vi körde en lite längra uppvärming, så hade vi ett långt fjärils teknik set, följt av ett liknande bröstsim set. Huvudsettet var med fins and paddles; 2 x (50 @ 50, 100 dolphin kick on back @2:00, 2x50 @ 50, 100 backstroke drill @2:30 , 3x50 @ 50 100 free @ 2:40, 4x50 @50, 100 easy 2:40) Alla 50 or var under 200 pace, i fritt höll jag 28 mid-29 mid, och i rygg 33:or. Inte nu världens bästa tider, men alla inom nästan en halv sekund så det var ganska bra endå.. Efter träning var det frulle, sedan dags att åka tillbaka till Port Clinton. Jag och Allie var helt slut, vi hade bara tänkt vila ögonen lite..... Men det blev en nästan 3 timmars powernap istället, snacka om att ha minustimmar insamlade på sömnkontot, men nu känns det alldeles underbart igen!

Flyget hem börjar närma sig allterm, och jag glömde att skriva igår, men snacka om liten värld! Jag och Ilkka är tydligen på samma flyg från Amsterdam till Helsingfors, what are the chances? Kul :)

Freshman year, DONE!

Otroligt! Nu är jag officiellt klar med mitt första år av college, kommer aldrig mera att vara en Freshie, utan nu är det Sophmore som gäller nästa höst! De senaste dagarna (eller egentligen hela veckan), har varit helt galna. Altting började med att en galen värmebölja nådde BG, det har varit svettigt, kvavt, varmt, soligt, åtminstone 30 grader varje dag. PLUS att Kreicher Darrow 4th floor var jag nu har bott det här året är en av de få byggnaderna på hela campus utan air condition.... Hari nte blivit mågna timmars sömn på grund av mindre och större svettattacker... Men nu har jag skrivit alla mina tenter, packat ihop ALLT mitt stuff (och ja, det var MYCKET mera saker än vad jag någonsin kunde ha gissat att jag ägde...) Förstår inte hur jag och Allie fick allt att rymmas i vårt lilla pytterum?! Men check-out gick väldigt smooth, och kappsäcken gick fast genom att Allie satt på den och jag ryckte och slet för fulla krafter, men den gick fast som sagt, det är ju huvudsaken... Nu är jag i Port Clinton hos Allie, med hennes syster och kompis och skall tillbringa helgen här. Kvällens planer består av middag på Nagoya (en japansk restaurang som alla tydligen är helt obsessed med) och troligtvis bio. Det blev inte ett så jätte långt hejdå till BG för vi kör tillbaka för att träna imorgon, men några hejdån måste jag i alla fall säga, blev nästan en tår eller två.. Nåmen, otroligt skönt att säga det här; sommarlooov! Den här känsaln som jag har nu är underbar, man får äntligen bara koppla av och ta det lungt, ha en skön helg, och sen sätta sig på planet och komma hem! Det skall bli så underbart att se alla igen! 

Finals started

Första tenten, check! Food nutrition gick väl helt okej (tror/hoppas jag...) Vi hade en kul, ganska tuff träing imorse med resistance-chords, har inte simmat med dem på ett tag. VÄdret har varit hetl underbart, 30 grader och sol, men en skön vind som gör att man kan vara ute endå. Multitaskade genom att sola och plugga ekonomi samtidigt, varför inte? Så upptäckte jag hur alldeles fenomenalt underbart det känns att springa 10 kilometers lenkki i gassande solsken och utan vatten. Har kännt mig bättre. Har haft bättre idéer också.. Nåja, blev brun i alla fall! ;)
Nu är det helt jätte tyst och tomt här i the dorms! Massor har redan gett sig av och tagit sommarlov, men några av oss lyckliga är ennu kvar här med prov kvar att skriva.. Nå, finland; mindre än en vecka och så kommer jag!

Tuesday

Simma, gymma, plugga, packa.... Väldigt kort sammanfattning av min dag. Allas rum börjar se så tomma ut nu, ledsamt .. Brittany och steph sticker iväg renn imorgon, så de blir att seja hejdå nu igen , åh va jobbigt.

Glada Vappen!

Blev inget vappen firande för min del iår, (är inte riktigt en amerikansk tradition), men jag tror att alla ni där hemma firade för min del också ! Igårkväll var det midnight-breakfast @ the oaks som gällde. Kändes som halva campuset vallfärdade dit för att få sina pankakor, french toast sticks och tater tots.. Mums frukost är lätt dagens bästa måltid, och vad kan vara bättre än frukost som kvällsmål? Svar; inget!

Idag blev det en skön sovmorgon, följt av lenkki i solskenet. Hann plugga lite microeconomics och så var det dags för träning. Så har jag nu kommit igång med packnignen ordentligt, halva min garderob är redan tömd. Rummet har sett sina bättre dagar... Nåja, tur att jag och Allie inte är de mest organiserade och städigaste personerna... Eftermiddagen och kvällen spenderade jag, Haley och Allie vid the Oaks där vi käkade och pluggade haha. Okej vi pluggade nog mera än vad vi käkade, men varför inte stanna där efter middagen när man får gratis kaffekopp efter kaffekopp?
RSS 2.0